Follow:
interieur, samenwerking, woontrends

Mooie woontrends van deze tijd: De boomstamtafel

Een trend die ik zelf ook geweldig vind is de boomstamtafel. Toen wij vorig jaar voor ons nieuwe huis een volledige nieuwe inrichting gingen aanschaffen was de keuze voor onze eettafel al snel gemaakt. In de verschillende woonwinkels die wij bezochten kwamen we de meest mooie boomstamtafels tegen en ik wist ook al snel dat wij in die stijl onze nieuwe tafel zouden gaan uitzoeken. Helemaal passend in ons interieur en ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

De boomstamtafel

Dat het een woontrend is die favoriet is bij veel mensen bleek ook wel toen mijn schoonouders ons vorige week hun nieuwe eettafel lieten zien: precies! Ook een boomstamtafel. Natuurlijk zijn er veel verschillende looks binnen deze trend, vandaar dat ik er een blog aan wilde besteden.

Veel mensen vinden het fijn om een “groene” uitstraling te hebben in hun woonkamer. Wij hebben in ons nieuwe huis ook helemaal gekozen voor ‘groen wonen’. Wij hebben gekozen voor mangohouten meubels en veel planten in de woonkamer. Onze mooie frans-groene muur maakt het helemaal af.

De boomstamtafel is echt een eye-catcher in de woonkamer. De tafel is stoer, robuust en heeft een mooie natuurlijke uitstraling tegelijk. Het blad van een boomstamtafel is rechtstreeks uit de boomstam gezaagd. Met een bladdikte van minimaal 5cm heb je een stevig tafelblad. Het leuke aan een boomstamtafel is dat elk blad uniek is. Mijn schoonouders hebben bijvoorbeeld de randen van de tafel glooiend en bij ons is het blad recht. Wel hebben wij bovenop het blad wel wat “hobbeltjes”, dit geeft wel een heel leuk effect!

Je ziet veel boomstamtafels in combinatie met een zwarte poot. Dit geeft het een stoere, industriële look. Wij hebben geen X-poot, maar die vonden wij ook wel heel gaaf.

Het tafelblad is vanuit één stuk gemaakt en boomstamtafels zijn al in verschillende afmetingen te krijgen. Van heel groot, ideaal als vergadertafel of familietafel, tot bijvoorbeeld een leuke bijzettafel. Op deze manier kan je zelf kijken welke maat het beste bij jouw woning tot zijn recht komt.

Het maken van een boomstamtafel is een langdurig proces. Het duurt namelijk flink wat jaren voordat een boom de juiste grootte heeft bereikt. Uit een boom haalt men zo’n 2 tot 4 tafelbladen. Het overige hout wordt natuurlijk niet verspild en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld leuke plankjes voor aan de muur. Zo kan je de houten uitstraling van je interieur mooi terug laten komen.

Uitstraling

Zoals ik al vertelde zijn er verschillende looks binnen de boomstamtafels. Onze boomstamtafel is bijvoorbeeld perfect bij een stoere industriële look. Maar er zijn ook gladgeschaafde boomstamtafels als je meer de Scandinavische look wenst voor je interieur. Ook zijn er tafels die echt een oude, klassieke look hebben. Deze passen perfect in een vintage inrichting.

Hout leeft, een boomstamtafel zal dan ook door het gebruik steeds meer ‘tot leven komen’. Dit vind ik juist zo gaaf aan een mooie eettafel. Geen strakke look, maar een natuurlijke uitstraling. Boomstamtafels worden afgelakt met een doorzichtige lak om de tafel te beschermen tegen vuil en vocht. Door het gebruik van doorzichtige lak blijf je de mooie nerven en knoesten zien. Onze tafel leeft trouwens echt! Soms maakt hij uit het niets een soort ‘knappend’ geluid 😉

Onze tafel wordt in ieder geval dagelijks volop gebruikt. Door het formaat kunnen we er heerlijk spelletjes aan doen, eten we er elke avond aan en ook om huiswerk aan te maken wordt de tafel veelvuldig gebruikt.

Een boomstamtafel was de eerste tafel waar mijn oog op viel en ik was verliefd. Een woontrend waar ik helemaal dol op ben!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge