Follow:
besparen, budget

Nieuw spaardoel! Alle hens aan dek

 

retro styled image of two vintage American cars parked next to each other

Dat ik van budgetteren hou is inmiddels wel bekend bij mijn bloglezers. Ik hou van overzicht, inzicht en financiële controle. Dit helpt mij ook om niet voor verrassingen komen te staan en geen schulden te maken. Voor dit jaar heb ik in januari allemaal doelen opgesteld. Een bepaald spaarbedrag op de spaarrekeningen van de kinderen, een bepaald bedrag op mijn toekomstspaarrekening (als aanvulling op mijn pensioen) oa. Maar ook mijn buffer moest omhoog. Hier ging helaas een paar keer een flinke hap uit toen mijn wasmachine kapot ging, mijn vaatwasser het begaf en hoge kosten aan mijn auto kwamen. Afgelopen maandag kwam de volgende domper. Welke? Dat lees je in deze blog.

De auto

Er ging eens een dochter naar PinkPop en wilde graag mama’s auto mee. Dat vond de moeder goed. De moeder heeft achteraf spijt 😉

Amy ging afgelopen weekend naar PinkPop. Een fantastisch (warm) weekend gehad en doodmoe op maandag naar huis. Helaas was het busje achter Amy iets minder oplettend toen er plots op de rem getrapt moest worden. Resultaat: Een flink beschadigde auto (mijne dus). Nou is mijn auto geen pareltje, en ben ik ook niet heel erg moeilijk over een krasje hier of daar, maar dit is wel andere koek.

Gelukkig zijn Amy en haar vriendin ongedeerd gebleven en konden ze nog doorrijden naar huis. Het feit dat de auto nog kan rijden is wel een geluk. We kunnen hem in ieder geval nog gebruiken. Alleen het gedoe van het regelen met verzekering is niet fijn. Gelukkig pakt Amy veel van het ‘geregel’ zelf op.

Amy is gister langs een schadeherstelbedrijf gegaan om te vragen wat bij benadering de kosten gaan zijn voor de reparatie. Dit moet natuurlijk voor de verzekering. Dit was wel even slikken: 2750 euro! Oeps……. Het is nu dus afwachten totdat het regelen met de verzekering van de andere partij op gang komt. Want is de dagwaarde hoger dan het schadebedrag? Of krijg ik minder terug en moet ik gaan bijleggen om de reparatie te laten doen? Is het dat waard? Allemaal scenario’s om in overweging te nemen.

Conclusie: mijn buffer flink aanvullen voor een andere autoAuto, Antieke Auto, Citroën Eend, Raam

Het idee was al om mijn buffer aan te gaan vullen voor een andere tweedehands auto. Mijn autootje was via een vriend van mijn vader en een koopje. Ik wilde die zolang mogelijk blijven rijden. Lekker goedkoop! Dus er was niet echt druk om flink te sparen voor een andere auto. Ik deed het wel, maar het had geen prioriteit.

Dat ligt nu anders. Dus mijn spaarmodus is weer volop aan het draaien. Binnen nu en een jaar wil ik een redelijk bedrag bij elkaar sparen om voor een andere auto te kijken. Ik ga dus weer volop budgetteren. Geen impulsaankopen voorlopig, weer strak mijn weekbudget handhaven en spulletjes verkopen op Vinted/Marktplaats.

Heb ik een bepaald geldbedrag in mijn hoofd hiervoor? Dit vind ik een lastige vraag. Ik ben niet bekend met autoprijzen. Sowieso zeggen de meeste automerken mij niet veel. Ik vind het vooral belangrijk dat de nieuwe auto komt van een betrouwbare verkoper. De komende maanden ga ik mij hier dus wat meer in verdiepen.

Maar eerst maar eens afwachten wat we van de verzekering gaan horen 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge