Follow:
beauty

Nieuw! Urtekram Biologische Kokos Shampoo en Conditioner

Urtekram

Urtekram is geen nieuw merk, maar voor mij wel degelijk. Ik had nog nooit eerder van dit mooie Deense merk gehoord, terwijl het in Scandinavië marktleider is in biologische food-en bodycare producten. Dit maakte mij erg nieuwsgierig naar dit merk en als ik producten mag testen waar kokos in verwerkt zit, dan ben ik extra happy! I love kokos!

Over Urtekram

Oprichters Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail begonnen in 1972 hun reis om Denemarken groener en bewuster te maken. In Kopenhagen hadden zij een kleine kruidenwinkel verkochten zij producten met de nadruk op natuurlijke, eenvoudige en pure lifestyle.

Al snel werd Urtekram opgericht. Het bedrijf groeide al snel onder de eco-liefhebbers. Zeker in de grotere Deense steden groeide de vraag naar biologische producten in de jaren 90. Al snel werd Urtekram ook buiten Denemarken in winkels verkocht en groeide het bedrijf nóg sneller. Inmiddels heeft het bedrijf 150 werknemers en zelfs in de kantine van het bedrijf zijn ze bezig met hun visie op de natuur, het afval daar wordt weer gebruikt als compost! Super!

Kokos Shampoo

Urtekram

Kokos shampoo vind ik geweldig. De geur van kokos geeft mij altijd een beetje een vakantiegevoel omdat ik het associeer met zomer. In de shampoo zit biologische kokosnectar en extract van madeliefjes om natuurlijk vocht in te brengen. Het ingrediënt zeewier revitaliseert het haar.

Urtekram

Én dierproefvrij!

Urtekram

Ingrediënten

Water, kokosnoot en maïssuikerzeep, kokosnector*, aloë vera*, zoete sinasapple olie*, zeewierextract*, madeliefextract, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zout, polysaccharide, vitame E, magnoliabast extract. * = biologisch.

11 % organic of total

41 % organic of total minus water and minerals

100 % natural origin of total COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard Available at http://COSMOS.ecocert.com

Kokos Leave-in Spray-Conditioner

Urtekram

Toen ik deze uit het doosje haalde werd Amy helemaal blij! Zij heeft wat pluizig haar en ook snel klitten. Een leave-in conditioner werkt natuurlijk heel snel, en gebruiken wij ook vaak als een soort anti-klit spray. En als je haar dan ook nog eens heerlijk naar kokos ruikt, is dat natuurlijk extra lekker!

De spray kan zowel op nat als droog haar gebruikt worden. Je hebt maar weinig nodig hebben wij gemerkt. Goed schudden, beetje op je haar sprayen en je haar wordt goed doorkambaar.

Urtekram

Ingrediënten

Water, aloë vera*, groente-olie producten, kokosnectar*, glycerine**, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zoete sinaasappelolie*, magnoliabast extract. * = biologisch. ** = gemaakt van biologische ingrediënten.

22 % organic of total

87 % organic of total minus water and minerals

99 % natural origin of total COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard Available at http://COSMOS.ecocert.com

Urtekram

Wat vind ik ervan?

Heerlijk! Beide producten geven naast een heerlijke geur ook een mooi resultaat. Mijn haar heeft een mooie glans en voelt schoon en fris aan. Ook heb ik geen last van klitten en hele droge punten. Mijn dochters vinden de spray ook super fijn.

Daarnaast ben ik blij dat het producten zijn die niet op dieren zijn getest. Ik ben hier niet met al mijn producten altijd mee bezig, maar áls ik dan toch producten gebruik die niet zijn getest op dieren vind ik dit toch wel prettiger. Ook biologische producten hebben mijn voorkeur op het moment. Ik denk dat het uiteindelijk tóch beter voor je is om natuurlijke producten te gebruiken.

Ook benieuwd naar de producten van Urtekram? Je kan al hun mooie producten vinden op Urtekram.nl.

Gebruik jij ook liever biologische producten?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Romy

  Deze shampoo en conditioner klinken mij als muziek in de oren. Dierproefvrij, natuurlijk en dan ook nog een heerlijke kokosgeur! Ik gebruik op dit moment kokosshampoo van Kruidvat, maar ga hier ook eens naar kijken 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Zo ziet mijn ochtendroutine eruit!My Profile

  juni 27, 2017 at 07:04
 • Reply Bianca

  Ik heb nog nooit eerder van dit merk gehoord, maar liefde voor kokos!

  juni 27, 2017 at 09:57
 • Reply Babs

  Kokosgeur, daar wordt ik ook heel blij van en een leave-in conditioner, nooit geprobeerd maar lijkt mij heel fijn!

  juni 27, 2017 at 12:49
 • Reply Nienke

  Klinkt mega goed! Ik krijg jammer genoeg echt enorme hoofdpijn van kokosgeuren, dus ik skip ze.

  juni 27, 2017 at 15:06
 • Reply chucky1012

  Mmmm ilk hou erg veel van kokosgeuren.
  Ik overweeg om de speciale conditioner te kopen….

  juni 28, 2017 at 11:10
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge