Follow:
boeken

Nieuwe boekreleases waar ik naar uitkijk

 

assorted-title book lot beside window

Iets waar ik als boekverkoper altijd naar uitkijk zijn de nieuwe folders van de uitgevers. Alle nieuwe releases die er aan gaan komen. Er zijn natuurlijk altijd auteurs die ik extra in de gaten houd. Maar ook verrassende nieuwe boeken die meteen mijn aandacht vangen. Naar welke nieuwe boeken kijk ik reikhalzend uit?

Joël Dicker – Een wild dier

De boeken van Joël Dicker zitten altijd geweldig in elkaar. Ik kijk daarom ook erg uit naar weer een nieuw boek van hem. Een wild dier gaat over twee criminelen die op het punt staan een grote juwelier te overvallen in Geneve. Dit gaat alleen niet zoals gepland. Daarnaast volg je Sophie Braun die op het punt staat haar veertigste verjaardag te vieren. Het leven lacht haar toe. Maar na het ontvangen van een mysterieus pakje staat het rustige leventje op het punt flink te gaan wankelen.

All Fours – Miranda July

Dit boek ligt vers van de pers in de winkel. Ik heb hem al in mijn handen gehad en ga hem zeker lezen!

Een semi-bekende kunstenaar besluit spontaan dat ze niet met het vliegtuig, maar met de auto van Los Angeles naar New York wil reizen. Twintig minuten nadat haar man en kind in de achteruitkijkspiegel zijn verdwenen, neemt de vrouw zomaar een afslag van de snelweg en huurt een kamer in een goedkoop motel. In eerste instantie is dat voor één nacht, maar al snel blijkt dat ze niet van plan is om ergens anders heen te gaan. Ze verandert de kamer in een luxe suite en begint een affaire met een jongere, getrouwde man.
Toch zal er aan dit vluchtgedrag een einde moeten komen, en dan valt de realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang niet meer te ontkennen.

In All Fours besluit een 45-jarige vrouw zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze heeft alleen geen idee wat het gaat opleveren.

Ik word zelf 3 juni 45 jaar, dus dit boek is natuurlijk een mustread! Bestel het boek hier.

A novel love story – Ashley Poston

Eileen Merriweather loves to get lost in a good happily-ever-after. The fictional kind, anyway. Because at least imaginary men don’t leave you at the altar. She feels safe in a book. At home. Which might be why she’s so set on going to her annual book club retreat this year—she needs good friends, cheap wine, and grand romantic gestures—no matter what.

But when her car unexpectedly breaks down on the way, she finds herself stranded in a quaint town that feels like it’s right out of a novel…

Because it is.

This place can’t be real, and yet… she’s here, in Eloraton, the town of her favorite romance series, where the candy store’s honey taffy is always sweet, the local bar’s burgers are always a little burnt, and rain always comes in the afternoon. It feels like home. It’s perfect—and perfectly frozen, trapped in the late author’s last unfinished story.

Elsy is sure that’s why she must be here: to help bring the town to its storybook ending.

Except there is a character in Eloraton that she can’t place—a grumpy bookstore owner with mint-green eyes, an irritatingly sexy mouth and impeccable taste in novels. And he does not want her finishing this book.

Which is a problem because Elsy is beginning to think the town’s happily-ever-after might just be intertwined with her own.

Dit klinkt toch fantastisch?! Ik heb nog een boek van Ashley Poston die ik nog moet lezen, maar daar kan prima nog een nieuwe titel aan toegevoegd worden. Je kan het boek hier pre-orderen.

De vertrouwelinge – Leigh Bardugo

In een klein huis in een armoedige straat in Madrid gebruikt Luzia Cotado magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken. Wanneer Luzia’s sluwe bazin ontdekt dat Luzia haar talent verbergt, eist ze dat Luzia haar krachten gebruikt om de sociale positie van haar gezin te verbeteren.

Wat begint alsonschuldig amusement voor de verveelde adel, neemt een gevaarlijke wending wanneer Luzia de aandacht trekt van Antonio Pérez, de in ongenade gevallen secretaris van de Spaanse koning. Pérez is er namelijk op gebrand om het vertrouwen van de koning te herwinnen.

Luzia komt in een wereld terecht waarin de grenzen tussen magie, ­wetenschap en fraude steeds verder vervagen. Naarmate ze bekender wordt, groeit ook het gevaar dat haar Joodse bloed haar tot de toorn van de inquisitie zal veroordelen. Ze zal al haar moed en verstand moeten gebruiken om te overleven – zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inroepen van Guillén Santangel, een verbitterde onsterfelijke bekende, wiens geheimen voor hen beiden dodelijk kunnen zijn.

Leigh Bardugo is een auteur waar ik al een aantal boeken van op de plank heb staan, mij altijd intrigeert, maar nog nooit iets van heb gelezen. Herkenbaar? Dit verhaal klinkt mij echt fantastisch in de oren! Dit boek komt in juli.

Death at morning house – Maureen Johnson

Ik heb de Truly Devious serie verslonden en kan dan ook niet wachten tot deze standalone in augustus uitkomt!

The fire wasn’t Marlowe Wexler’s fault. Dates should be hot, but not hot enough to warrant literal firefighters. Akilah, the girl Marlowe has been in love with for years, will never go out with her again. No one dates an accidental arsonist.

With her house-sitting career up in flames, it seems the universe owes Marlowe a new summer job, and that’s how she ends up at Morning House, a mansion built on an island in the 1920s and abandoned shortly thereafter. It’s easy enough, giving tours. Low risk of fire. High chance of getting bored talking about stained glass and nut cutlets and Prohibition.

Oh, and the deaths. Did anyone mention the deaths?

Maybe this job isn’t such a gift after all. Morning House has a horrific secret that’s been buried for decades, and now the person who brought her here is missing.

All it takes is one clue to set off a catastrophic chain of events. One small detail, just like a spark, could burn it all down—if someone doesn’t bury Marlowe first.

Je kan het boek alvast pre-orderen online.

Leef je nog – M.J. Arlidge

Ik moet bekennen dat ik nog niet bij ben met de Arlidge serie, maar een nieuw deel wil ik absoluut op mijn plank hebben staan. Ik vind de serie van Arlidge ontzettend goed. Dit deel is alweer deel 12, ik heb t/m deel 7 gelezen. Maar deel 8 ligt al wel een tijdje klaar om aan te beginnen 😉

Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in zijn greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een simpele zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?

Het twaalfde deel komt 4 juli uit, pre-order hem hier alvast!

Het verdwijnen van Ferdi Heijen – Max Hermens

Als een verwaarloosd kind plotseling verdwijnt staat alles op scherp in dit beklemmende debuut over het wegkwijnende boerenbestaan.

Op een hete zomerdag verdwijnt de twaalfjarige Ferdi Heijen tussen het mais. Niemand uit de boerengemeenschap lijkt zich om zijn lot te bekommeren, en het waarom van zijn verdwijning is onduidelijk. Dorpsbewoners vertellen een voor een wat ze die dag hebben gezien en gehoord. Hun caleidoscopische verslaglegging toont een gesloten wereld die langzaam in verval is geraakt. Ondanks de sociale controle lijkt werkelijke verbinding tussen de dorpsbewoners te ontbreken. Hoe kan een kind zomaar ongezien verdwijnen?

Het verdwijnen van Ferdi Heijen is een indringende vertelling waarin het kwijnende plattelandsleven in al zijn facetten invoelbaar wordt gemaakt. Een boer moet noodgedwongen zijn land verpachten, een Poolse arbeidsmigrant knapt de rotklussen op, kinderen hebben weinig toekomstperspectief en de buitenstaanders die iets voor hen willen betekenen komen er nauwelijks tussen. Samen vormen ze een zieltogende gemeenschap die zich staande probeert te houden in een snel veranderende wereld.

Op 11 juni komt dit boek uit. Er staat bij dat het voor lezers is van Gijs Wilbrink. Ik vond De beesten van Wilbrink heel goed, dus dit boek wil ik ook heel graag lezen! Je kan het boek pre-orderen.

Dit is een kleine selectie aan titels die ik op mijn lijstje heb staan. Ik weet in ieder geval dat ook het tweede deel van 2024 een prachtig leesjaar gaat worden!

Welke boeken staan op jouw lijstje?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply nicole orriens

  Wat een mooie lijst met boeken! En sommige hebben ook van die prachtige covers. Heerlijk dat er zoveel nieuwe boeken uitkomen.

  mei 31, 2024 at 09:19
  • Reply hillybillybeauty

   Ik geniet er elke keer weer van als er nieuwe titels verschijnen. Kleine geluksmomentjes 😉

   juni 1, 2024 at 13:10

  Leave a Reply

  CommentLuv badge