Follow:
samenwerking

Ongediertebestrijding: zo reken je voor eens en voor altijd met ze af!

Midden in de nacht wakker worden door vervelend geluid van muggen? Mieren over de vloer en fruitvliegjes boven de fruitschaal? Ongedierte komt in alle soorten en maten voor. Maar hoe ga je om met deze vervelende kleine diertjes die zo’n grote impact hebben op jouw dagelijks leven? Ze kunnen namelijk veel bacteriën en andere ziekteverwekkers met zich meedragen. Het is erg ongezond om jouw woning te delen met ongedierte. In dit artikel lees je alles over ongediertebestrijding. Hoe herken je ongedierte en welke ongediertebestrijding kun je allemaal inzetten? Lees gauw verder en leer hoe je kunt afrekenen met ongedierte in huis.

Symptomen: hoe herken je ongedierte?

Wanneer je wat mieren in huis hebt, zal je niet direct denken dat je te maken hebt met ongedierte. Toch is dit zeker wel het geval en een directe aanleiding voor ongediertebestrijding. De ene soort is beter te herkennen dan de andere. Wat dacht je bijvoorbeeld van muizen in huis? Niet alleen kun je ze soms zien lopen, maar ook kun je geknaag horen, drolletjes zien liggen en bijtafdrukken vinden. Dit is natuurlijk eenvoudig te herkennen. Maar hoe herken je dat je te maken hebt met boktorren, bedwantsen of vlooien? Veel kleine soorten ongedierte zijn vaak moeilijk te herkennen. Het vervelende hieraan is dat je hierdoor snel te maken kunt krijgen met een plaag. Ongediertebestrijding moet daarom zo snel mogelijk worden gestart.

Over het algemeen is ongedierte vaak te herkennen aan een vieze geur, dit is zeker het geval bij muizen en ratten. Daarnaast kun je ongedierte herkennen aan het geluid. Wespen of kakkerlakken kunnen zich bijvoorbeeld goed verstoppen, maar door het geluid zijn ze toch vaak goed vindbaar. Vermoed je dat je te maken hebt met ongedierte maar kun je niets vinden? Probeer dan zo stil mogelijk te zijn en ga op je gehoor af als voorbereiding voor de ongediertebestrijding. Een wespennest kan bijvoorbeeld erg veel lawaai maken.

Van kwaad tot erger

Het grootste nadeel aan ongedierte is dat zij zich erg snel kunnen voortplanten. Wanneer je bijvoorbeeld te laat ontdekt dat je te maken hebt met ongedierte of niet meteen start met ongediertebestrijding, is de kans groot dat je te maken krijgt met een heuse plaag. Spot jij een muizendrol of zie je fruitvliegjes in huis? Dan mag er geen tijd verloren gaan voordat je start met ongediertebestrijding. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om erger te voorkomen.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je zelf aan ongediertebestrijding kunt doen. Het ligt er natuurlijk aan met welk soort ongedierte je te maken hebt, welke ongediertebestrijding de beste optie is. Bij alle soorten is het noodzakelijk dat je de bron van het kwaad aanpakt. Komen de muizen en ratten bijvoorbeeld door een vieze woning en etensresten? Zorg er dan allereerst voor dat jouw woning netjes blijft. Een slechte hygiëne is niet altijd de oorzaak van ongedierte, maar in veel gevallen speelt het wel een grote rol. Het is belangrijk om jouw woning regelmaat grondig onder handen te nemen.

Ook bestaat er ongediertebestrijding in de vorm van handige gadgets die het eenvoudig maken om af te rekenen met vervelende beestjes in huis. Met een insectenlamp kun je bijvoorbeeld vliegen en ander gevleugelde beestjes aanpakken. Zij zullen op de lamp afvliegen en worden dan onder hoge stroom geëlektrocuteerd. Hang deze lamp op slimme locaties. Zijn er bijvoorbeeld veel vliegen in de keuken? Hang dan een insectenlamp als ongediertebestrijding op in de keuken.

In geen enkel huis mag bij de ongediertebestrijding een vliegenmepper ontbreken. Deze helpt bij veel soorten ongedierte. Kies voor de elektrische variant en boek direct resultaat. Een elektrische vliegenmepper kun je zowel voor vliegen, muggen, spinnen, wespen als kakkerlakken gebruiken. Het is de meest eenvoudige en effectieve vorm van ongediertebestrijding.

In de zomer kunnen wespen jouw leven behoorlijk zuur maken. Zijn er veel wespen
in jouw omgeving? Schaf dan een wespenval als ongediertebestrijding aan om jouw woning wespvrij te houden. De wespen worden gelokt naar deze val, maar kunnen er vervolgens niet meer uitkomen. Deze val is als ongediertebestrijding onmisbaar wanneer je ‘s avonds lekker buiten wilt eten en drinken.

Ongediertebestrijding: professionele oplossingen

Lukt het maar niet om af te rekenen met alle muizen, mieren, kakkerlakken en andere beestjes in huis? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Op deze manier reken je voor eens en voor altijd af met de vervelende beestjes in huis. Het is ook een perfecte oplossing wanneer ongedierte maar terug blijft komen. Door het inzetten van professionele ongediertebestrijding geniet je van de beste service en het beste resultaat.

Voorkomen is beter dan genezen

Het belangrijkste aan ongediertebestrijding is om te voorkomen dat deze kleine beestjes jouw leven zuur maken. Een schone woning is de eerste stap. Laat ook geen etensresten achter en zorg voor een afvalbak met goede sluiting. Daarnaast kun je ook voorkomen dat vliegjes jouw woning binnen komen door een hordeur te plaatsen. Zo houd je alle vliegen en muggen buiten. Ook elektrische apparaten die een bepaalde stof uitstralen kunnen je helpen om ongedierte buiten de deur te houden.

Ben jij ook klaar met het delen van jouw woning met ongedierte? Pak ongediertebestrijding dan grondig aan. Zorg ervoor dat je afrekent met deze beestjes in huis en geniet van een schone en gezonde woning. Pak het zelf aan of kies voor professionele ongediertebestrijding.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Muggen zijn de ergste.
  Ze prikken zelf in de winter…..

  oktober 11, 2018 at 06:38
 • Reply Pestec Ongediertebestrijding

  Handige tips en, zoals je zelf al aangeeft, voorkomen is beter dan genezen!

  juli 25, 2019 at 19:09
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge