Follow:
boeken, kids

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte – Fatti Burke

In ons gezin vinden wij zoekboeken echt geweldig. Mooie platen bekijken en speuren naar de afbeelding die gevonden moet worden. Nieuw is dit prachtige boek ‘Op zoek naar Tom in het Oude Egypte’. Een mooi vormgegeven zoekboek met ook nog eens heel veel leerzame informatie. Een perfecte combinatie van leren en visuele training 😉

Synopsis ‘Op zoek naar Tom in het Oude Egypte’

Tom en zijn kat Toby zijn verdwaald. Kun jij ze vinden?

Dit boek staat vol prachtige zoekplaten waarop je kunt zien hoe de Egyptenaren leefden. Met talloze weetjes over mummies, farao’s, piramides, en meer. Heb je Tom en Toby gevonden? Ga aan de slag met meer dan honderd andere speuropdrachten – van een mysterieuze amulet tot een sfinx die een poot mist!

Toen dit boek binnenkwam ging Amy meteen met Thomas aan de slag. Op elke pagina staan prachtige platen waar je flink moet speuren naar een hoop plaatjes. Sowieso staan op elke pagina Tom, oma Bea, Toby en de scarabee verstopt. Maar op elke pagina zie je ook nog een lijstje met meerder zoekopdrachten. Dat zoeken naar die verborgen plaatjes is een heuse sport!

Zoals je kunt zien op die lijstjes hierboven staan er ook woorden tussen die meteen wat extra uitleg nodig hebben voor een kind. Op deze manier leer je je kind dus ook nog eens meer woorden. Thomas wist natuurlijk niet wat een ‘papyrusrol’ was. Nu was er een mooie gelegenheid om hem dat uit te leggen. De woordenschat van je kind zal dus ook nog eens groeien.

Op elke pagina staan ook kleine stukjes tekst met meer informatie over Egypte. Deze kan je bijvoorbeeld eerst voorlezen voordat er gezocht kan worden naar de plaatjes. Informatie over piramides, sfinxen, het mummificeren, offers etc. Ondanks de kleine stukjes tekst staat er ontzettend veel informatie in. Super interessant!

Dit boek is echt een aanrader voor kinderen die nieuwsgierig zijn en spelletjes leuk vinden. Door de zoekopdrachten leert je kind op een speelse manier heel veel over Egypte en zal de liefde voor boeken ook groeien. En wat denk je van een spreekbeurt? In dit boek staat zoveel informatie dat je kind een uitgebreide spreekbeurt over Egypte zou kunnen houden. Heel wat uurtjes zal je kind zoet zijn met dit geweldige zoekboek!

Informatie

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte – Fatti Burke

Uitgeverij Condor

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 9789492899866

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge