Follow:
boeken, kids

Post voor Oscar zoekboek – Lisa Manuels

postvooroscar

Ben je op zoek naar het mooiste geïllustreerde zoekboek? Dan heb ik die voor je gevonden! Het zoekboek ‘Post voor Oscar’ is een waar kunstwerk. Elke bladzijde laat je weer smullen van al het moois wat erop te zien is. Dit boek is geschreven en zelf geïllustreerd door Lisa Manuels. Zij heeft alle illustraties zelf van papier gemaakt, wat een priegelwerkje! Wanneer je dat beseft kijk je met hele andere ogen naar al die prachtige illustraties. Een boek wat voor zowel kinderen als volwassenen prachtig is om te lezen en te bekijken.

Synopsis ‘Post voor Oscar’ zoekboek

postvooroscar

Oscar is postbode in het dorp waar hij woont. Elke dag bezorgt hij vrolijk de post en maakt hij met iedereen een praatje. An het eind van de dag is Oscars tas altijd leeg, maar wat zou hij graag zelf ook eens een brief of een kaartje ontvangen…

Vandaag gaat Oscar op pad om weer een tas vol post te bezorgen. In elk huisje is iets te ontdekken, vinden of tellen.

Ga je mee?

postvooroscar

Zoeken!

Op elke pagina staat een kort verhaaltje wat erg leuk is om voor te lezen. En natuurlijk heb je de opdracht om elke pagina goed te bekijken, want er moet van alles gezocht en geteld worden. Op elke pagina moet worden gezocht naar een lieveheersbeestje, Lieve, en ik kan je vertellen dat ik dat zelfs nog best lastig vond 😉

postvooroscar

Ook staat er bij elk verhaaltje op de pagina over Oscar een leuke vraag. Zo moet je alle muisjes van de familie Muis vinden, alle veertjes tellen die Thijs heeft verzameld en moet je alle 18 flessen vinden die Wim de walrus in zijn huisje heeft liggen. Allemaal leuke opdrachtjes die kinderen leren goed te kijken en te focussen.

postvooroscar

Wat een werk heeft Lisa gehad om al die illustraties te maken. Daar kan ik alleen maar mijn pet voor afnemen! Hier moet echt uren werk in hebben gezeten en ik ben stiekem wel benieuwd hoe dat hele proces zich heeft voltooid.

Natuurlijk loopt het verhaal voor Oscar goed af. Zal hij zelf dus ook eindelijk eens leuke post hebben ontvangen aan het einde van zijn werkdag? En van wie zou die post dan zijn gekomen?

postvooroscar

Post voor Oscar is absoluut een prachtig zoekboek met ook nog eens een hartverwarmend verhaal. Alle lof voor Lisa Manuel haar prachtige illustraties en harde werk. Dit zoekboek is absoluut een prachtig boek om cadeau te geven of jezelf cadeau te doen. Een pareltje onder de zoekboeken!

Informatie

Post voor Oscar zoekboek – Lisa Manuels

Uitgeverij Overamstel

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789048850846

Prijs: €16,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek zelf gekocht ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge