Follow:
boeken

Postuum – Emelie Schepp

postuum

Het is alweer even geleden dat ik dit boek heb gelezen. Ik heb mijzelf inmiddels voorgenomen om wat sneller recensies te schrijven van gelezen boeken zodat het verhaal niet te ver weggezakt is. ‘Postuum’ is het eerste boek wat ik las van auteur Emelie Schepp. De cover sprak mij erg aan en ik heb vaak zin in een goede thriller. Was het dat ook voor mij?

Achterflaptekst Postuum

De vrouw van Sam Widell wordt in hun huis vermoord en zijn zoon is door de dader ontvoerd. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek naar deze zaak en ondervindt dat hoe langer Jonathan weg is, hoe persoonlijker het voor haar wordt. Wanneer bovendien haar aartsvijand Danilo zich weer in haar leven mengt, is de ramp compleet. In een race tegen de klok moet Jana alles op alles zetten om Jonathan levend terug te vinden.

postuum

Samenvatting

Sam Widell is even naar de supermarkt als hij wordt gebeld door zijn zoontje die angstig zegt dat er een indringer in het huis is. Sam gaat als een speer naar huis omdat hij voelt dat het goed mis is. Eenmaal thuis aangekomen vindt hij zijn vrouw dood op de vloer en van zijn zoontje Jonathan ontbreekt ieder spoor.

Jana Berzelius gaat met haar collega Henrik op de zaak af. Wat is het motief voor de moord? Waar is Jonathan? Er zijn wel aanknopingspunten maar die leiden haar nog niet tot de oplossing.

Een andere verhaallijn die door het verhaal gaat is van toepassing op het privé leven van Jana. Een oude vijand, Danilo, laat vanuit de gevangenis van zich horen en zorgt voor de nodige stress en onrust bij Jana. Ze wil dat het afgelopen is met die situatie, maar hoe moet ze dat oplossen?

Mijn mening

De schrijfstijl van Emelie Schepp is vlot en leest prettig. De personages hebben diepgang en ontwikkelen zich ook tijdens het verhaal. Wat mij echter wel stoorde was het gedrag van Sam, de vader van Jonathan. Als ouder wil je toch alles op alles zetten om je kind te vinden? Waarom de politie dan zó tegenwerken? Heel zijn houding irriteerde mij mateloos en vond ik ongeloofwaardig. Jammer!

Het plot was niet heel erg origineel en is voor de lezer al vanaf halverwege het verhaal lichtelijk voorspelbaar. Toch wil je als lezer weten hoe het afloopt en heb ik het boek met plezier uitgelezen.

‘Postuum’ is een leuke thriller voor tussendoor, maar geen hoogstaand verhaal voor mij.

Informatie

Postuum – Emelie Schepp

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 336 pagina’s

ISBN: 9789026145629

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliatelinks **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Miranda

    Gaat op mijn lijstje.

    mei 4, 2019 at 12:52
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge