Follow:
Uncategorized

Rene Furterer Paris 5 Sens Dry Oil

rene

Soms heb ik geluk! Zo won ik onlangs op Beautybybabs deze ontzettend mooie flacon van Rene Furterer. Ik had nog nooit wat van Rene Furterer gebruikt, alleen wat gelezen op blogs hier en daar. Ik was dus razend nieuwsgierig!

Ik ben erg trouw aan het insmeren van mijn ‘body’. Nog niet zo heel lang hoor, geef ik eerlijk toe. Maar ik kan nu niet meer zonder. Elke ochtend en avond krijgt mijn lichaam een volledige treatment. Ik zweer bij de body butters van de Body Shop, maar een droge olie vind ik ook zalig! Zeker op dagen dat het warm is, en een body butter te lang duurt om in te trekken. ( in de ochtend heb ik toch wat meer haast ). Dus de afgelopen periode heb ik dankbaar gebruik gemaakt van Reneetje!

rene1

Verpakking

Op het oog een prachtige flacon die ik alleen al voor de sier neer zou willen zetten. Het is een glazen flacon, daar moet ik in de badkamer dus erg voorzichtig mee zijn. Als ie dan valt, kaboem! Kapot. Dus ik behandel hem met liefde en ben er heel voorzichtig mee.

Het makkelijke aan deze flacon vind ik het gebruik van de spray super handig. Zo kan je de olie heel makkelijk doseren zonder dat je teveel gebruikt.

rene2

Wie is Rene Furterer eigenlijk?

Rene Furterer is een kapper uit Frankrijk. Rene is gepassioneerd over de kracht van planten. Zijn oma leerde hem als klein jongetje daar al heel veel over.

In 1957 opent hij in Parijs als eerste een hairspa. Zijn motto “Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant op een vruchtbare bodem”.

Over de 5 sens droge olie

Hoe heerlijk zijn multi functionele producten?! Ik hou ervan! Deze olie kan je dus voor je lichaam gebruiken, maar uiteraard ook in je haar. Rene is een kapper, dus iets voor je haar is natuurlijk noodzakelijk. 😉

rene3

Deze sublimerende droge olie bevat vijf natuurlijke plantaardige oliën. De olie voor zowel haar als lichaam voedt, hydrateert en maakt de huid en haren glanzend en satijnzacht zonder plakkerig aan te voelen. Ook heeft deze olie een sensueel parfum.

Ingrediënten

Isododecane, Diisopropyl Adipate, Isodecyl Neopentanoate, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Carbonate, C12-15 Alkyl Benzoate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil ( Carthamus Tinctorius Seed Oil), Persea Gratissima (Avocado) Oil (Persea Gratissima Oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Ricinus Communis Seed Oil), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Simmondsia Chinensis Seed Oil), Fragance (Parfum), BHT Geraniol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Helianthus Annuus Seed Oil), Tocopherol.

De olie heet 5 sens, er zitten dus 5 oliën in: Zoete amandelolie, Jojobaolie, avocado-olie, ricinusolie en saffloerolie. Allemaal heerlijk voedende en hydraterende oliën.

rene4

Ik kan het niet beter omschrijven dan de tekst op het label.

Mijn conclusie

De werking is fantastisch! De olie trekt snel in en mijn huid voelt na gebruik heerlijk zacht aan. De geur vind ik persoonlijk echt lekker voor het najaar/winter. Het is een warme kruidige geur, oosters bijna. Ook ruik je een beetje zoetigheid erdoorheen. Sensueel zoals op het label staat, en daar ben ik het 100% mee eens! Dit pareltje blijft zeker in gebruik.

rene5

Je kan deze prachtige olie online vinden bij Viata Online Apotheek. ( dit is echt een prachtig cadeau ook om te geven ).

Heb jij weleens een olie gebruikt voor je lichaam of haar?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Susan

  Klinkt heerlijk! Ik ben benieuwd hoe die in het haar werkt
  Susan onlangs geplaatst…Rimmel Natural Bronzer 026 Sun KissedMy Profile

  september 18, 2016 at 07:45
 • Reply Femke

  Zo’n droge olie klinkt heerlijk.. ik heb er al vaak over gehoord dus nu wordt het tijd om het zelf ook eens te gaan testen :-).
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 37 2016: verjaardag & offerfeest vieren, sporten, vakantie en ‘privé’ bios!My Profile

  september 18, 2016 at 07:52
 • Reply Brigitte

  Klinkt lekker. Ik gebruik wel olie ( serum ) voor mijn gezicht & ook doe ik altijd olie in mijn haarpunten

  september 18, 2016 at 09:12
 • Reply Natascha

  Ik heb al zoveel goede verhalen over deze olie gehoord, heerlijk dat je hem gewonnen hebt. Ik gebruik bijna elke avond een olie. Soms een droge olie en soms lekker een vette.
  Natascha onlangs geplaatst…Ik heb zwangerschapsverlof!My Profile

  september 18, 2016 at 09:38
 • Reply Nancy

  Wat super om zoiets te winnen!
  Nancy onlangs geplaatst…DRESS OR SKIRT? & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

  september 18, 2016 at 09:45
 • Reply Dineke

  Wauw, dit klinkt heel fijn!
  Dineke onlangs geplaatst…HOW TO | PLANNENMy Profile

  september 18, 2016 at 10:07
 • Reply Romy

  Dat klinkt heerlijk en dan ziet het flesje er ook nog eens supermooi uit!
  Romy onlangs geplaatst…Is het gras wel groener aan de overkant?My Profile

  september 18, 2016 at 10:49
 • Reply Nienke

  Leuk dat je hem gewonnen hebt! Lijkt me een fijn product.
  Nienke onlangs geplaatst…Herfst kleding wishlist deel 1.My Profile

  september 18, 2016 at 15:19
 • Reply Babs

  Heerlijk is Reneetje, hé. Ik ben nog lang niet aan de bodem van de fles en daar ben ik heel blij om.
  Geniet ervan!
  Babs onlangs geplaatst…KeeK op de WeeK 38- Alex op Appelpop, Jane Iredale in Amsterdam en Babs een beetje belabberd…..My Profile

  september 18, 2016 at 18:28
 • Reply YuSt

  Oooooh,… Het is te lekker. Ik durf er bijna geen gebruik van te maken… Bang dat ik los ga
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | 420 coconut cove | EssieMy Profile

  september 18, 2016 at 21:58
 • Reply Melike

  Ik kende deze nog niet, maar hij doet me heel erg denken aan de olie van Nuxe. Die vind ik ook echt heerlijk, dus deze zou ik ook wel eens willen proberen!
  Melike onlangs geplaatst…Review: Too Faced Better Than Sex MascaraMy Profile

  september 19, 2016 at 22:29
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge