Follow:
boeken, kids

Robonerds – Jarrett Lerner

Wat een geweldige cover heeft dit boek! Thomas heeft de eerste paar minuten na het ontvangen van dit boek ademloos de cover bestudeerd en zat met een big smile op zijn gezicht. De illustratie, de kleurencombinatie, perfect gekozen voor dit geweldige kinderboek. Dit boek is absoluut een aanrader!

Achterflaptekst Robonerds

Als Marc een mysterieus robot-bouwpakket krijgt, wil hij er gelijk mee aan de slag. Cool! Maar het wordt vreemd als de robot zich halverwege zelf gaat afbouwen. Wat?!

De robot heet Rooob. Hij eet meer dan Marc kan aanvullen en als hij een scheet laat, is dat een projectiel dat dwars door de muur schiet. Al snel weet Marc niet meer hoe hij deze robot nog onder controle kan houden…

Samenvatting

De ik-figuur in het boek is Marc. Hij is 12 jaar en vindt op een dag een mysterieuze doos in de tuin met allemaal onderdelen, bouten, moeren, schroefjes. Samen met een vriend begint hij aan het mysterieuze bouwwerk. Als het tijd wordt om te stoppen hebben ze nog maar een fractie van het vreemde bouwwerk af.

Wanneer blijkt dat de robot zich in de nacht zelf heeft afgebouwd maken ze kennis met een wel zeer bijzondere robot. Rooob eet ontzettend veel, en de kleine bruine keiharde blokjes die zijn lijf verlaten tijdens het scheten laten zijn levensgevaarlijk.

Marc staat voor een fikse uitdaging!

Het verhaal leest makkelijk en is qua tekst zeer toegankelijk voor kinderen vanaf een jaar of 8. Ik heb dit boek voorgelezen aan Thomas en heeft voor flink wat lachbuiten gezorgd. Kinderen die iets ouder zijn kunnen dit boek ook heel goed zelf lezen (Thomas wilde liever tegen mij aankruipen tijdens het voorlezen ;-)).

Door het gehele boek staan leuke zwart/wit tekeningen die het verhaal extra dimensie geven en een zeer leuke toevoeging zijn aan het verhaal.

Robonerds is een boek vol humor en toffe spannende elementen. Welk jongetje droomt er nou niet van dat een robot of een ander stuk speelgoed tot leven komt? Of ze dat na het lezen van dit boek nog steeds zouden willen vraag ik mij af…;-)

Informatie

Robonerds – Jarrett Lerner

Uitgeverij Condor

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789492899354

Prijs: €14,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge