Follow:
boeken, kids

Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje – Michael Ende & Wieland Freund

rodrique

De sfeervolle cover van dit prachtige kinderboek trok meteen mijn aandacht. Een prachtig (voor)leesboek met binnenin ook kleurrijke illustraties is toch altijd een lust voor het oog. Het verhaal is een onafgemaakt manuscript van Michael Ende, schrijver van Het oneindige verhaal’. Na zijn overlijden heeft Wieland Freund het manuscript verder afgeschreven en zo kunnen wij met zijn allen genieten van dit prachtige boek!

Synopsis ‘Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje’

Hummel is ervan overtuigd dat er een stoere ridder in hem schuilt. Daarom wil hij in de leer bij de gevaarlijkste schurk van het land: roofridder Rodrigo de Ruige.

Wat Hummel niet weet, is dat Rodrigo eigenlijk een bangerik is die zich het liefst schuilhoudt in zijn kasteel. Het laatste wat de ridder kan gebruiken is een nieuwsgierig jongetje dat met hem op avontuur wil.

Om van Hummel af te komen, daagt Rodrigo hem uit voor een dapperheidsproef. Had hij dat nou maar niet gedaan….

rodrique

Voorin het boek staan grappige illustraties van alle personages die voorkomen in het boek. Dit is voor kinderen al meteen handig om af en toe weer even naar voren te bladeren om te kijken wie welk personage ook alweer is.

Het verhaal is in mijn ogen beter geschikt om voor te lezen wanneer de kinderen nog wat jonger zijn. Het boek wordt geadviseerd vanaf 6 jaar, en dan is voorlezen zeker nodig. In het boek komen soms nog wat lastige woorden en zinnen voor wat het zelf lezen niet makkelijk maakt. Voor Thomas vond ik dit ook beter geschikt om voor te lezen. Des te leuker ook, dan kan je er zelf ook van genieten!

rodrique

Rodrigo, een woest uitziende man van bijna 2 meter, heeft de reputatie de gevaarlijkste man te zijn. Echter heeft hij die verzinsels zelf de wereld in geholpen om ervoor te zorgen dat iedereen angst voor hem heeft en hem met rust laat. Hij is namelijk helemaal niet woest en gevaarlijk, maar een grote angsthaas!

Rodrigo wordt echter niet met rust gelaten door Hummel. Een stoere jongen die bij Rodrigo in de leer wil en ervoor zorgt dat hij zijn zin krijgt. Rodrigo wil hem wegjagen, maar het blijkt dat Hummel tijdens zijn reis ziek is geworden. Rodrigo besluit hem voorlopig te helpen en hem, wanneer hij beter is, alsnog weg te sturen. Tijdens de tijd die ze samen doorbrengen ontstaat er echter een band. Wanneer Rodrigo een proef voorstelt met als beloning een heuse aanstelling als schildknaap, hoopt hij dat dit Hummel af zal schrikken. Maar Hummel is gemotiveerd en gaat op pad.

Tijdens deze opdracht gebeurt er natuurlijk van alles. Er komen een troonopvolgster, een gemene tovenaar en een slimme papegaai voorbij….

Nergens is te merken dat dit verhaal door 2 verschillende auteurs is geschreven. Een zeer knap werk van Wieland Freund!

Een prachtig, sfeervol en liefdevol verhaal wat je meesleept als een heus sprookje. De uitvoering van het boek is ook om door een ringetje te halen en absoluut een aanwinst op de boekenplank.

rodrique

Informatie

Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje – Michael Ende & Wieland Freund

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789026150678

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge