Follow:
boeken

Roomservice – Maren Stoffels

Deze cover is wat mij betreft een perfecte keuze voor deze jeugdthriller. Wanneer je dit boek in de winkel ziet liggen als tiener, en je bent op zoek naar een spannend en creepy boek, dan pak je deze toch snel op denk ik?! Inmiddels is dit boek door zowel mijzelf als door mijn oudste dochter Amy gelezen. Zelfs Fenna, mijn andere dochter, is er op dit moment voor school in aan het lezen. En het is al erg leuk om de verschillende meningen over dit boek te horen. Ideaal om een zeer duidelijke recensie over te schrijven dus!

Synopsis ‘Room Service’

Het is bijna zover. De datum die ik nooit meer zal vergeten. Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord. En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

Samenvatting

Vanuit de perspectieven Fender en Linne lees je deze thriller. Linne is pas later bij de vriendengroep aangesloten en weet niet precies wat er met de vroegere vriendin Isolde is gebeurd. Dat er op de datum van Kate haar verjaardag het jaar daarvoor iets verschrikkelijks is gebeurd is dan ook niet bij Linne bekend. Maar dat er ‘iets’ is, dat voelt ze wel aan.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in een hotel waar de verjaardag van Kate wordt gevierd. Elk nieuw hoofdstuk wordt aangegeven met een mooie pagina van een deurhanger met daarin de titel van het nieuwe hoofdstuk. Ook korte geschreven stukjes tekst van een nog onbekend persoon die iets kwaads in de zin heeft zijn een leuke afwisseling.

Juist de gekozen hoofdpersonages zijn interessant. Fender was namelijk heel close met Isolde en heeft nog veel oud zeer. Linne heeft Isolde nooit gekend en is daarom de persoon in het groepje die het luchtig houdt. Hierdoor wordt een mooi beeld geschetst voor de lezer hoe het met de dynamiek in de groep gesteld is.

De spanning wordt rustig opgebouwd en hierdoor lees je het boek in rap tempo uit. De setting is leuk gekozen en de geheimen die binnen de vriendengroep aanwezig zijn zorgen voor een geheimzinnige sfeer.

Mening

Voor mij, als volwassene, krijgt Room Service 3 sterren. Ik vond een aantal dingen in dit boek niet echt geloofwaardig. Zo zijn de vier vrienden best jong, en ze worden als het ware ‘losgelaten’ in het hotel. De vader van Kate komt één keer even om de hoek kijken maar bemoeit zich verder vrij weinig met de kinderen. Wanneer de spanning steeds heftiger wordt, en gevaarlijker, is er ook nergens een ouder in de buurt. Ook de plottwist op het einde vond ik wat ongeloofwaardig. Zonder te spoileren vond ik het zeer onwaarschijnlijk dat ‘de dader’ al die acties in zijn/haar eentje heeft kunnen voorbereiden.

Mijn tienerdochter daarentegen vond het boek een stuk interessanter om te lezen dan ik. Tieners kijken waarschijnlijk iets minder sceptisch naar bepaalde handelingen dan een volwassen persoon. En aangezien dit boek speciaal geschreven is voor de doelgroep van mijn dochter is haar mening waarschijnlijk belangrijker dan die van mij. Zij geeft Room Service 4 sterren.

Informatie

Room Service – Maren Stoffels

Uitgeverij Leopold

Paperback, 176 pagina’s

ISBN: 9789025877484

Prijs: €14,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge