Follow:
beauty, samenwerking

Samen voor minder plastic met een shampoo bar

shampoo bar

We gebruiken per persoon ontzettend veel plastic verpakkingen per jaar. Dat het algemeen bekend is dat wij als samenleving moeten minderen met plastic weten wij allemaal wel denk ik. Het uitvoeren daarvan is dan ook erg belangrijk! Wij kopen al tijden geen plastic flesjes water meer, maar gebruiken Dopper flessen. Ook probeer ik bij het boodschappen doen op te letten. De volgende stap; een shampoo bar ipv flessen shampoo!

Shampoo Bars

shampoo bar

Wist je dat één Shampoo Bar gelijk staat aan 3 flessen shampoo? Met één Shampoo Bar kan je ongeveer 80 wasbeurten doen. Uiteindelijk ben je met een Shampoo Bar dus nog voordeliger uit dan wanneer je ‘gewone’ shampoo gebruikt. Tel daarbij op dat je geen plastic gebruikt en je hebt in mijn ogen een win-win situatie! De verpakking die wordt gebruikt bij Shampoo Bars is namelijk volledig biologisch afbreekbaar.

Wat zijn shampoo bars?

Shampoo Bars zien eruit als een stukje zeep. Dus in plaats van een vloeibare shampoo gebruik je een solide structuur. Shampoo Bars reinigen en verzorgen je haar en gaan ontzettend lang mee. Je zal na verloop van tijd ook merken dat je je haar minder vaak hoeft te wassen.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

1. Maak allereerst je handen nat
2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen
3. Breng het schuim aan op het haar en masseer het rustig in
4. Spoel tot slot goed uit

De geur die vrijkomt tijdens het haren wassen is zalig. Ik heb de citroen versie ontvangen om te testen en zeker met die heerlijke zonnige dagen is een citrus geur zalig onder de douche. De Citroen Bar is geschikt voor mensen met een wat vetter type haar.

Nóg meer voordelen!

Gebruik je een Shampoo Bar dan heb je geen conditioner meer nodig. Een Shampoo Bar bevat namelijk ook veel verzorgende oliën en geen intensieve ontvetter zoals bij veel standaard shampoos. Hierdoor droogt je haar niet uit en is een conditioner niet meer nodig. Het kan zijn dat je haar even moet wennen aan het gebruik van een Shampoo Bar. Je haar kan wat vetter worden bijvoorbeeld. Geef je haar en hoofdhuid even de tijd om te wennen aan het gebruik van een shampoo bar en je zal merken dat het al heel snel beter zal gaan. Je hoeft je haar ook niet meer zo vaak te wassen.

Eigenschappen

shampoo bar

 • Vegan
 • Dierproefvrij
 • Milieuvriendelijk
 • Minder plastic
 • Voordelig
 • Gaat lang mee

Waar zijn deze Shampoo Bars te koop?

Er zijn heel veel verschillende Shampoo Bars, Conditioner Bars en Body Bars verkrijgbaar bij Shampoobars.nl. Hier kan je terecht voor elk soort Shampoo Bar. Neem een kijkje op hun site als je net als ik wil minderen met plastic afval.

Conclusie

Ik moet altijd even wennen als ik een product ga gebruiken wat qua gebruik anders is dan wat ik gewend ben. Maar toen ik er eenmaal aan gewend was wil je eigenlijk niets anders meer. Ik heb in het verleden al eens eerder een shampoo bar gebruikt en blijf het een geweldig concept vinden. De vorm van de shampoo bars van Shampoo Bar vind ik zelf erg prettig. Ze liggen lekker in de hand en zijn handig van vorm om te gebruiken. Ik ben om!

Liefs Hilde

** Ik heb een Shampoo Bar ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Jessica J.

  Ik gebruik nu al een hele tijd Shampoo Bars – die van Lush – en vind ze zo fijn in gebruik! En je doet er zo lang mee! Ik heb momenteel SOS Sumatra, Dear John en een Jason and the Argan Oil die aan diggelen gevallen is () in het doucherekje liggen. Blij te lezen dat je ook om bent!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #25 • Zonnekloppen, feesten en geld opdoenMy Profile

  juni 7, 2019 at 15:32
 • Reply Paula

  Ik zweer inmiddels al maanden bij de shampoo bar van Flow Cosmeteics. Toppertje!

  juni 13, 2019 at 14:57
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge