Follow:
boeken

Schaduwstrijder – Pjotr Vreeswijk

Sommige boeken lijken mij op het eerste gezicht échte ‘mannen-boeken’. Of dit nou door de cover of de synopsis komt weet ik niet, maar het is een gevoel. Toen ik het persbericht ontving over het boek ‘Schaduwstrijder’ leek mij dit ook een echt mannen-boek. Toch deed de synopsis mij een beetje denken aan de sfeer van de serie Homeland, en laat ik dat nou net een hele gave serie vinden! Dus ik besloot een recensie exemplaar aan te vragen en te genieten van dit spannende boek.

Synopsis ‘Schaduwstrijder’

Een massagraf in de Syrische woestijn, een gevangengenomen moordcommando en de grootste ontdekking uit de geschiedenis van de mens. Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, zet alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In een zoektocht die haar langs de heetste brandhaarden op aarde voert, roept Suzanne de hulp in van oude en nieuwe vrienden. Maar leidt het spoor dat ze volgt eigenlijk wel naar redding? Ontdek het in Schaduwstrijder, waar drie personages langs verschillende wegen naar dezelfde plek op aarde reizen. Alle drie hebben ze een ander doel, hun reizen echter hebben één ding gemeen: een zekere dood voor allen.

Samenvatting

‘Schaduwstrijder’ is het derde deel van een serie. Gelukkig kan je dit deel prima los lezen en heeft dit geen invloed op het begrijpen van het verhaal. Ook in dit deel komen hoofdpersonages Suzanne en Gideon voor. Pjotr Vreeswijk zorgt ervoor dat de lezer voldoende informatie krijgt over de personages dat alles in dit deel ook prima te volgen is.

Schaduwstrijder begint met het onderzoek van een massagraf in Syrië. Suzanne heeft haar handen vol aan dit grote onderzoek en al snel blijkt dat het massagraf te maken heeft met een terroristische organisatie. Om met dit onderzoek verder te gaan krijgt ze hulp van een oude bekende, Gideon Joubert. Hij is lid van het Franse vrijheidslegioen. En al heel vroeg in het verhaal gaat alles opeens ontzettend snel.

Een andere verhaallijn die je als lezer volgt is die van Villiger. Iemand die heeft gekozen voor het foute pad en hierdoor een zeer interessant personage is. Wat voert Villiger in zijn schild? Deze verhaallijn is niet zozeer gericht op actie maar meer wetenschappelijk georiënteerd. Dit is soms wat lastiger te begrijpen, maar wel zeer interessant.

Waar de titel ‘Schaduwstrijder’ voor staat blijft vrij lang mysterieus. Wie of wat is die Schaduwstrijder? Om daar achter te komen moet je even geduld opbrengen.

Het verhaal leest snel door de korte duidelijke hoofdstukken. Soms moet je wel even je aandacht erbij houden omdat er tijdsprongen gemaakt worden. Lees daarom elke ondertitel welke bij een hoofdstuk vermeld staat goed. Dit geeft duidelijk aan waar het hoofdstuk zich afspeelt.

Pjotr Vreeswijk heeft een zeer realistische thriller afgeleverd. Eentje die je door verschillende landen leidt en een zeer goed uitgewerkt verhaal geeft. Ontzettend goed in elkaar gezet en met een aantal heerlijke plottwisten!

Informatie

Schaduwstrijder – Pjotr Vreeswijk

Uitgeverij LetterRijn

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 9789491875885

Prijs: €18,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge