Follow:
boeken, kids

Slimme Rik 2; Klauwen Thuis! – Mark Parisi

slimmerik

Op zoek naar een grappig boek voor kinderen vanaf een jaar of 8? Dan zijn de boeken van Slimme Rik van Mark Parisi absoluut een musthave. Slimme RikKlauwen thuis! is het tweede hilarische deel in de graphicnovelserie Slimme Rik. Vol grappen voor lezers vanaf 8 jaar, net zo grappig als Bram Botermans en Niek de Groot. Grappige illustraties maken het verhaal helemaal compleet!

Synopsis Slimme Rik: Klauwen Thuis!

slimmerik

Elke kunstenaar heeft een geheim: Maar er is maar één kunstenaar met een geheim zo groot dat het de hele wereld kapot kan maken! Slimme Rik!

Rik vindt een pagina uit het dagboek van zijn zus en ontdekt iets GROOTS: Erica is ervan overtuigd dat hij een HARIGE WEERWOLF is! Waar vindt Rik de rest van het dagboek en, belangrijker, hoe beschermt hij zijn omgeving tegen zichzelf?

slimmerik

Samenvatting

Een boek waarbij hardop wordt gegrinnikt en gelachen is voor mij al meteen een geslaagd boek. Thomas heeft met dit boek echt heel veel plezier gehad. Hij vond de plaatjes grappig, de teksten en kon zich helemaal inleven in dit geweldige boek. Het is dan ook ontzettend grappig als het hoofdpersonage denkt dat hij een weerwolf is natuurlijk!

slimmerik

Het boek leest als een graphic novel door de vele illustraties. Hierdoor vliegt een kind door dit boek wat toch wel redelijk van formaat is. Ruim 240 pagina’s plezier geeft dit boek!

Er zitten wel een aantal moeilijkere woorden in het boek: minuscule, onafhankelijkheidsoorlog, concluderen….. Ik heb tegen Thomas gezegd dat hij bij een moeilijker woord even mij, Andries of zijn zussen moest vragen wat het betekende. Op die manier vergroot hij zijn woordenschat ook meteen. Het aantal moeilijke woorden is niet dermate veel aanwezig om de vaart uit het verhaal te halen. Dit werkte op onze manier prima!

slimmerik

Slimme Rik is gewoon een geweldige, grappige en leuke serie voor de jeugd. Door de humor en grappige plaatjes blijven kinderen het lezen leuk vinden en dit kunnen we alleen maar stimuleren toch?

Foto achterkant boek

slimmerik

Dit boek is aan te raden voor kinderen vanaf een jaar of 8 en zeker ook kinderen die wat minder goed lezen. Door de plaatjes is het een boek wat makkelijker leest en een grappig boek spreekt elk kind aan. Desnoods lees je het samen met je kind, dan kan je er zelf ook nog van genieten 😉

Informatie

Slimme Rik: Klauwen Thuis (deel 2) – Mark Parisi

Uitgeverij De Fontein

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789026148156

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply VerKlaproos

    Wat een leuk boek! Nu wachten tot 1 van de kids van m’n vriendinnen jarig is. Ga ik t stiekem eerst zelf lezen ❤️

    juni 26, 2020 at 13:37
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge