Follow:
boeken, kids

Spekkie en Sproet en de verborgen code – Vivian den Hollander

spekkieensproet

Het speurders duo Spekkie en Sproet beleven altijd wel weer een spannend avontuur. Jonge lezers duiken in de wereld van detectives en spannende verhalen. Thomas heeft al meerdere Spekkie en Sproet boeken gelezen en geniet elke keer weer. Op een bepaalde leeftijd vinden kinderen het ook leuk om spannende boeken te lezen. Zeker wanneer kinderen het duo steeds beter leert kennen door alle boeken zullen ze uitkijken naar een nieuw deel. En die is er nu! Spekkie en Sproet en de verborgen code.

Synopsis ‘Spekkie en Sproet en de verborgen code’

spekkieensproet

Spekkies nicht gaat verhuizen naar een groot, oud huis, waar nog veel op te ruimen is. Spekkie en Sproet helpen een dagje mee. Op een vreemde plek ontdekken ze een fotoboek. Waarom was het zo goed verstopt, en welk geheim zou erin te vinden zijn? Ondertussen houden de buren alles nieuwsgierig in de gaten. Dan vinden Spekkie en Sproet een briefje met een code erop… Ze hebben al hun speurtalent nodig om dit raadsel op te lossen!

spekkieensproet

Samenvatting

In dit nieuwe deel van Spekkie en Sproet gaat het duo op zoek naar een echte schat. Een schat zoeken is altijd spannend, maar wanneer dit ook nog eens in een groot oud huis plaatsvind is dat natuurlijk extra spannend!

Maar natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Spekkie en Sproet zijn namelijk niet de enige die op de hoogte zijn van deze mysterieuze schat…

spekkieensproet

De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Juliette de Wit. Iets wat Thomas erg prettig vindt van de boeken van Spekkie en Sproet is het wat grotere lettertype en de overzichtelijke pagina’s. Op elke pagina staat wel een illustratie wat het lezen voor kinderen leuker maakt. Een boek met alleen maar kleine lettertjes nodigt bij veel kinderen niet uit om te lezen. Het grotere lettertype en de mooie illustraties, die natuurlijk passend bij het verhaal zijn, werken zeer positief. Thomas leest deze boeken dan ook in no time uit!

Conclusie

Wederom heeft Vivian den Hollander weer een ontzettend leuk boek uitgebracht. Het meedenken met het mysterie is voor kinderen extra uitdagend en stimulerend. Maar ook voorlezen van dit boek kan prima. Door het (niet al te) spannende verhaal zullen kinderen met vol overgave luisteren naar het verhaal en de avonturen van Spekkie en Sproet. En waarschijnlijk kijken ze dan alweer uit naar het volgende deel!

Dit boek is AVI E5. Maar kinderen in groep 4 kunnen dit boek ook al proberen te lezen. Voorlezen vanaf een jaar of 7/8.

Informatie

Spekkie en Sproet en de verborgen code – Vivian den Hollander

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789021680637

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge