Follow:
kids

Spelletjestijd met Ramses het bordspel!

Ramses

Een nieuw spel in huis betekent altijd feest! Zeker als het een spel is waarbij Thomas zo maar zou kunnen winnen van zijn grote zussen of ouders. Het geheugen is heel belangrijk bij het bordspel Ramses, en laten kinderen daar vaak nou nét iets beter in zijn dan volwassenen 😉

Ramses

“Ramses is een spannend familiespel waarbij het geheugen behoorlijk op de proef wordt gesteld. Het spel is voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar. De spelers moeten zoveel mogelijk schatten zien te vinden die onder de piramides op het speelbord verborgen liggen. Omdat het een geheugenspel is, zullen alle spelers goed moeten opletten en onthouden waar de wat verstrooide farao Ramses II al z’n kostbaarheden verborgen heeft. Één vakje op het speelbord blijft open zodat er met de piramides geschoven kan worden. Zo wordt er al schuivend met de piramides een zoektocht naar de bewuste schat gemaakt.”

Het thema van mummies en piramides is erg in trek bij Thomas en zijn leeftijdsgenootjes. Een spel in zo’n thema is bij voorbaat al een succes te noemen.

Het spel bevat veel losse (kleine) onderdelen, het is dus wel van belang dat je zorgt geen onderdelen kwijt te raken. Ik blijf er dan vaak ook bij zitten als Thomas het spel met een vriendje speelt.

ramses

Het fijne aan het spel is dat je verschillende versies kan spelen. De basisversie is voor Thomas zijn leeftijd prima te volgen. Op de bijgeleverde kaartjes staan afbeeldingen van schatten die gezocht moeten worden onder de piramides. Je kan de piramides verschuiven en verschijnt er een schat die op je kaartje staat heb je de punten die op het kaartje staan verdiend.

De moeilijkere versie hebben wij voor nu nog even gelaten voor wat het is. Als Thomas ietsje ouder is gaan we die eens spelen. Hierbij komt er dan oa een mummie kaartje bij kijken.

Ramses

Het spel is ontzettend leuk om met het gezin te spelen. Ook omdat ik merkte dat Thomas tot mijn verbazing ontzettend veel onthield! Dat gaf hem natuurlijk de nodige zelfvertrouwen. De duur van het spel is ongeveer een half uurtje wat ik ook wel prettig vind. Een spel wat ruim een uur kan duren pak je toch minder snel dan een korter spel.

Ramses is absoluut een super leuk familiespel wat ook nog eens leerzaam is!

Je kan het spel vinden in de speelgoedwinkels en bij Bol.com (klik hier). Adviesprijs ongeveer 24,99 maar op dit moment bij Bol.com in de outlet voor nog geen 17 euro.

Liefs Hilde

** Ik heb dit spel ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Zo leuk 😉

  april 18, 2018 at 18:44
 • Reply Maartje

  Altijd leuk om even spelletjes spelen!

  april 25, 2018 at 16:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge