Follow:
boeken

Summoner #2 De Edele – Taran Matharu (kan spoilers bevatten voor deel 1)

Nadat ik deel 1 had uitgelezen ben ik meteen begonnen in deel 2. Ik wilde mij verder omwentelen in de wereld van Fletcher en zijn vrienden. Vaak heb je met een serie dat in vervolgdelen de nieuwe wereld die is “geschapen” steeds verder wordt uitgediept. Ook dit deel is weer een juweeltje van een boek. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook het verhaal sleepte mij weer helemaal mee in de wereld van fantasy.

Achterflaptekst Summoner

“Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othello en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.”

de edele

Samenvatting

Ik zat nog helemaal in de ‘Summoner-flow’ en kwam daardoor ook weer meteen in het verhaal. De wereld die Taran Matharu weet neer te zetten is magisch en beeldend. Het tweede deel gaat meteen verder waar het eerste deel met een cliffhanger eindigde.

Het jaar dat Fletcher afwezig was heeft voor veel veranderingen gezorgd. Fletcher moet met de missie weer een beetje zijn draai vinden. Met gevaar voor eigen leven wil hij koste wat het kost de missie voltooien.

In dit deel wordt het verhaal wat verder uitgediept. We maken kennis met meerdere personages, sommige wat meer uitgediept dan de ander. ‘Vertrouwen’ is een sleutelwoord in dit deel van de Summoner serie. Wie kan Fletcher vertrouwen en wie niet?

Het is wel raadzaam om je focus bij dit verhaal te houden. Door de vele demonen die worden gepresenteerd en de vele nevenpersonages is het soms moeilijk te onthouden om wie het precies gaat. Zelf las ik dit deel direct na het eerste deel en dat heeft daarin zeker geholpen. Al moet ik toegeven dat ik het soms ook even kwijt was.

Toch weet Taran Matharu de lezer te boeien en door de mooie worldbuilding kan je jezelf helemaal in de wereld van Fletcher verliezen. Halverwege het verhaal verloor ik even de vaart en was er een wat minder vlot stuk. Gelukkig werd dit door het zeer sterke en verrassende einde, met een verassende verrader, helemaal goed gemaakt.

Informatie

Summoner De Edele – Taran Matharu

Uitgeverij Best of YA

Hardcover, 368 pagina’s

ISBN: 9789000358311

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar in de boekhandel en via Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge