Follow:
boeken

Terug naar Cornwall – Marelle Boersma

terug naar cornwall

Een lekkere thriller, daar doe je mij altijd plezier mee! En wanneer het zich ook nog afspeelt in het mooie Cornwall maakt mij dat extra nieuwsgierig. De serie ‘Ik vertrek thrillers’ bij uitgeverij De Crime Compagnie zijn razend populair. Ik heb er meerdere gelezen inmiddels en sommige vond ik ontzettend goed, andere wat gemiddeld. Deze ‘Ik vertrek’ thriller is geschreven door Marelle Boersma, van haar las ik eerder Ciao Sicilia. Deze vond ik wel oké. Hoe ik dit boek van haar vond? Ik vertel het je in deze recensie blog.

Synopsis ‘Terug naar Cornwall’

Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar nu eigenlijk wilde vertellen?

terug naar cornwall

Samenvatting

Jill Skewes is een jonge vrouw die bij haar vader gaat wonen om hem te verzorgen tijdens zijn ziekbed. Haar moeder is al op jonge leeftijd overleden en Jill heeft altijd met haar vader gewoond. Wanneer haar vader komt te overlijden vindt Jill aanwijzingen naar haar afkomst. De foto, die haar vader laat zien met een jonge vrouw, geeft een hoop vragen. Aangezien Jill geen baan heeft op dat moment besluit ze af te reizen naar Cornwall om antwoorden te vinden op haar vragen.

In Cornwall wordt Jill niet met open armen ontvangen. Al snel voelt ze dat er meer speelt rondom het verleden van haar vader dan wat hij haar ooit heeft verteld. Dit zorgt ervoor dat Jill nog gemotiveerder is om de antwoorden te vinden die zij wil hebben. Familiegeheimen en leugens stapelen zich op.

Het verhaal heeft drie vertelstandpunten en heden en verleden wisselen elkaar af. Je leest vanuit Jill, begin dertig, en stoer. Ze werkte voorheen in een tattooshop, rijdt motor en leidt een losbandig (sex) leven. Jill heeft geen zachtaardig karakter en is vrij hard voor zichzelf en haar omgeving.

Via Bob krijgen we een kijkje in het verleden. Hoe de jongen opgroeide in Cornwall, wie zijn vrienden waren en uit wat voor milieu hij kwam. James en Elliot zijn de beste vrienden van Bob al vanuit zijn jeugd. Zij vormen een sterke drie-eenheid en ook in hun tienerjaren en later als jongvolwassenen trekken zij veel met elkaar op. Tijdens hun tienerjaren komen ook Abigail en zus Barbara in beeld. Net als Colleen, een vriendin van Barbara. Barbara heeft haar hele leven al zorgen om haar zusje Abigail en heeft voor haar jonge leeftijd al een zeer volwassen aanpak. Zij regelt alles, weet alles beter en zorgt dat alles gaat zoals zij het wil. Barbara is ook één van de personages die Jill tijdens haar zoektocht zal ontmoeten. En Barbara is niet de meest open persoon en lijkt zich te hullen in geheimen en mysteries.

Abigail is de derde persoon waaruit het verhaal wordt verteld. Een personage met een ander soort karakter als menig ander personage. Manisch depressief, emotioneel en heel gevoelig. Als kunstenares kan zij haar gevoel goed kwijt in haar beelden.

Mening

Het verhaal leest heel vlot. De korte hoofdstukken die vanuit de drie verschillende personages worden verteld geven voldoende afwisseling aan het verhaal. Toch kon ik mij niet helemaal in het verhaal inleven omdat het personage Jill mij erg tegenstond. Ik vond haar niet toegankelijk en ergerde mij aan haar. Tevens valt dit boek meer in de categorie roman dan thriller. De spannende scènes waren minimaal en vaak ook voorspelbaar. De geheimen die in dit verhaal verweven waren bleken halverwege het boek al overduidelijk.

 

 

Informatie

Terug naar Cornwall – Marelle Boersma

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 350 pagina’s

ISBN: 9789461094018

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge