Follow:
Uncategorized

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

Omdat mijn huidige BB Cream niet goed meer was, ging ik op zoek naar een vervanger. Ik gebruik met mooi weer graag een BB Cream ipv een foundation. Ook op dagen dat ik niet veel de deur uit hoef draag ik graag een BB Cream. Voor mijn gevoel kan mijn huid dan toch wat beter “ademen”.

bbcream

Online zag ik bij collega blogger Maaike van Floatingindreams al een duidelijke review over de Tea Tree BB Cream van The Body Shop. En ik, als Body Shop addict, was natuurlijk meteen nieuwsgierig. Zou ik deze ook net zo goed vinden als Maaike?

De BB cream is verkrijgbaar in 3 kleuren. Ik koos in de winkel, na het met de verkoopster even getest te hebben op mijn huid, voor de lichtste kleur 01. Super handig vind ik de verpakking in tube vorm. Het werkt hygiënisch en je kan makkelijk doseren. Met de handige klikdop ook ideaal om mee te nemen.

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Alcohol Denat. (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Olivate (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Olivate (Emulsifying Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Polysorbate 60 (Surfactant), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Sodium Glycerophosphate (Oral Care Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour), CI 77491/Iron Oxides (Colorant).

Tea Tree wordt veel gebruikt bij de wat vettere en onzuivere huid. Tea tree werkt zuiverend op de huid. Nou heb ik zelf geen echt vette huid, maar mijn T-zone wil nog geregeld glimmen en af en toe komt er zelfs bij mij als 37 jarige nog weleens een pukkeltje om de hoek kijken.

Ook zit er wel wat alcohol in de BB cream. Voor wie daar niet zo goed tegen kan is het misschien verstandig eerst bij de Body Shop een proefje te vragen om het even te testen.

bbcream1

De substantie is vrij vol. Het ruikt typisch naar Tea Tree. Hier moet je wellicht even aan wennen. De geur trekt na ongeveer 15 minuten weg. Ik persoonlijk vind het geen onaangename geur. Het doet mij een beetje aan een soort ‘aarde-geur’ denken.

bbcream2

Hij smeert iets stroever uit dan de gemiddelde foundation. Maar ik kan hem zowel goed met mijn vingers als met een kwast aanbrengen. Beide werkt prima!

bbcream5

Hier zie je mij zonder make-up. Geen concealer, niks, noppes nada! Ik heb uiteraard sproetjes, die hoeven niet echt weggewerkt te worden. Verder heb ik last van flink wat roodheden, die mogen wel wat weggewerkt worden.

bbcream3

En dit is met een laagje BB cream op! Ik was, net als Maaike, meteen super enthousiast! Deze BB cream geeft geen make-up effect, maar gewoon een mooi egaal matterende look. Perfect voor als je geen full make-up look wilt. Ik hoef niet verder op jacht om nog andere te testen, this is it!

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream komt in een tube van 40 ml en kost 9 euro. Een mooi prijsje vind ik. The Body Shop heeft ook geregeld acties, hou die in de gaten! Je kan de tube uiteraard in de winkels kopen, maar ook online bij The Body Shop.

Gebruik jij een BB Cream? Zo ja, welke?

Liefs Hilde

Aanbiedingen bij The Body Shop – Ontdek hier alle aanbiedingen van The Body Shop

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply Els

  Wat fijn dat je gelijk een goede nieuwe BB cream hebt gevonden. Ik gebruik nu CC cream van Essence geloof ik.
  Els onlangs geplaatst…Review: Action Cadeaudoosjes DecotimeMy Profile

  augustus 10, 2016 at 06:43
 • Reply Mariëlle

  Dit ziet er zeker uit als een fijn product. Ik vroeg me alleen af of het ook goed blijft zitten de hele dag? Anders is dit zeker wel iets wat ik zou kunnen uitproberen en zeker weten voor het bedrag.
  Mariëlle onlangs geplaatst…Filorga -Nutri-Filler LipsMy Profile

  augustus 10, 2016 at 09:21
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ik vind hem de hele dag goed blijven zitten 🙂

   augustus 10, 2016 at 09:23
 • Reply Kiss & Make-up

  Wat goed dat hij je zo bevalt. Denk nochtans niet dat ’t iets voor mij is.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Make-up look | MAC x Good Luck Trolls Paradisco Eye Shadow + Dance Off, Pants Off LipstickMy Profile

  augustus 10, 2016 at 09:51
 • Reply Maaike

  Jaaaa! Je bent net zo enthousiast als ik. 🙂 Fijn istie he?
  Maaike onlangs geplaatst…Biotherm Aquasource Night SpaMy Profile

  augustus 10, 2016 at 10:06
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Oooh, dat is ook een fijn prijsje zeg! Lijkt me een mooi product. Maar ja, je kan bijna niet fout gaan met de Bodyshop! 🙂
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Review: Gezichtsreinigingsborstel Aliexpress versus BraunMy Profile

  augustus 10, 2016 at 11:24
 • Reply Lonneke

  Wat leuk om te lezen dat je hierover zo enthousiastbent. Ik vind de dekking voor een BB cream wel goed.
  Lonneke onlangs geplaatst…Essie Bridal Collection Steal His NameMy Profile

  augustus 10, 2016 at 11:27
 • Reply Nienke

  Oeh, deze bb-cream lijkt me echt perfect!
  Nienke onlangs geplaatst…Zonnebrillenmix: Vier zonnebrillen van Zonnebrilplaza.My Profile

  augustus 10, 2016 at 14:19
 • Reply YuSt

  Prima voor elke dag. Hoeft ook niet altijd strak in de make-up. Ik heb nu een dagcrème met tintje van Cosnature en die bevalt mij uitstekend, heb al een back-up. Na het sporten gebruik ik een goedkopere van de Action, trouwens ik zie dat die van Olaz is… Oh!
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched it | Manhattan | Smokey Nails | ManhattanMy Profile

  augustus 10, 2016 at 18:42
 • Reply Yvonne

  Zeker een mooi prijsje, ik draag al een poosje geen BB cream meer maar vond het altijd erg fijn in de zomermaanden.
  Yvonne onlangs geplaatst…Happy mailMy Profile

  augustus 10, 2016 at 19:03
 • Reply Babs

  Netjes! Ik gebruik Bourjois CC cream en die vind ik heel erg goed presteren. Mijn sproeten zien er prima uit en dan bedoel ik dat ze niet zo een vale, grauwe kleur krijgen 🙂
  Babs onlangs geplaatst…Nieuwe, kleurrijke HEMA waterproof volume mascara’sMy Profile

  augustus 10, 2016 at 19:06
 • Reply Natascha

  Ik ben ook gek op BB cream, vooral in de zomer. Ik gebruik die van Garnier graag, dat vind ik tot nu toe nog de fijnste. Jij hebt trouwens van jezelf wel een mooie huid zeg!
  Natascha onlangs geplaatst…Sneak peak: nieuwe collectie van CatriceMy Profile

  augustus 10, 2016 at 19:22
 • Reply Astrid

  Mooi resultaat zeg! En ook geen slechte prijs.
  Astrid onlangs geplaatst…essence & CATRICE Blogger eventMy Profile

  augustus 10, 2016 at 22:05
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge