Follow:
boeken

The Boy, the mole, the fox and the Horse – Charlie Mackesy

Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik had hier al zoveel goede verhalen over gehoord, verkocht het boek geregeld op mijn werk, dus toen ik met Kerst een mooie cadeaubon van mijn werk kreeg was dit één van de boeken die ik wilde aanschaffen. Veel mensen geven dit boek cadeau vanwege de mooie teksten die erin staan. En ik geef ze groot gelijk! Met Valentijnsdag kreeg elke personeelslid van mijn werk een roos van de werkgevers met hieraan een kaartje met een afbeelding en tekst uit dit boek. En de tekst was toen ook al treffend. Dit boek is gewoon een musthave in iedere boekenkast!

Omschrijving

Meet the new Winnie the Pooh.’ The Daily Mail’A wonderful work of art and a wonderful window into the human heart’ Richard CurtisA book of hope for uncertain times. Enter the world of Charlie’s four unlikely friends, discover their story and their most important life lessons.

Inhoud

Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands te verkrijgen. Ik koos voor de Engelse variant, maar denk erover na om de Nederlandse ook nog te gaan aanschaffen. De illustraties doen mij inderdaad aan de sfeer van Winnie de Pooh denken. Mooi in zijn eenvoud.

De illustraties zijn zowel in kleur als in zwart-wit afgedrukt en dit geeft het een mooie balans. De tekeningen zijn soms echt rauw, met de ‘verfspatten’ nog op de pagina. Of de afdruk van een koffiemok. Dat “geklieder” geeft het boek iets unieks. Alsof het een kladje is wat puur voor jou is geschreven…

Maar wat mij het meest raakte waren de teksten. De eerste keer dat ik het boek las vloog ik erdoorheen. Ik wilde het lezen en ervaren. Maar je ervaart het boek en de teksten pas als je ze rustig leest, ze in je opneemt en ze ‘voelt’.

Zo was de tekst op het kaartje aan de roos van mijn werkgevers:

“What do you think brought us so close together?”

“The storm” said the horse…

En hoe toepasselijk was die tekst destijds? De winkels dicht, geen klanten, roeien met de riemen die we hadden. Zoveel teksten uit dit boek kan je toepassen op situaties in je eigen leven. Wil je iemand een kaartje sturen maar weet je geen toepasselijke tekst? Dit boek geeft je een tal van mooie quotes om op een kaart te schrijven.

Conclusie

Dit boek is een uniek boek. Een prachtig boek met teksten die je soms even tot je moet nemen. Een boek wat je af en toe even doorbladert omdat je het zelf even nodig hebt. Een boek wat je cadeau geeft aan iemand om wie je geeft. Kortom een boek wat voor mij nu al valt onder een klassieker. Een boek wat in herdruk zal blijven gaan en nooit meer uit de winkels zal verdwijnen….

The Boy, the mole, the fox and the Horse – Charlie Mackesy

ISBN (Engelse versie) 9781529105100

ISBN (Nederlandse versie) 9789026623844

Verkrijgbaar bij Paagman.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge