Follow:
boeken

The Cruelty 2: Hebzucht – Scott Bergstrom (kan spoilers bevatten van deel 1)

hebzucht

Mijn recensie van Meedogenloos is alweer eventjes geleden terwijl ik de boeken direct na elkaar las, maar soms loop ik ietwat achter met mijn recensies. Excuses. The Cruelty is een serie die mij écht heeft verrast. Deel één gaf ik al met volle overtuiging 5 sterren. De personages, de verhaallijnen en de spanning zorgden ervoor dat ik in het verhaal werd meegezogen. Met een geweldige climax op het einde in deel één kon het ook niet anders dat ik direct wilde verder lezen. Is deel twee net zo geweldig als deel één?

Achterflaptekst Hebzucht

Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vaders naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze móét proberen hen beiden te redden en de tijd dringt. Met hulp van haar vriend Terrance stort de vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En dit keer laten ze haar niet ontsnappen.

hebzucht

Samenvatting

In dit deel gaat het verhaal verder waar het in het eerste deel eindigde. Gwen zit met haar vader ondergedoken in Uruguay en heeft haar identiteit veranderd. Ze heet nu Judita, werkt in een horeca gelegenheid en doet er alles aan om maar niet op te vallen. Tóch weet de Mossad haar te vinden en brengt haar het nieuws dat  haar vader op de dodenlijst staat. Ze moet weg, en snel!

Het verhaal wordt verteld door Gwen vanuit haar diverse personages. Ze neemt soms een andere naam om ervoor te zorgen dat ze niet herkend wordt. De spanning in het verhaal schiet soms alle kanten op en als je denkt dat Gwen het ergste wel heeft gehad belandt ze weer in een situatie die nóg dreigender lijkt te gaan worden dan de vorige situatie. Ze wil alles op alles zetten om uit de handen te blijven van de CIA. Zij willen Gwen hebben voor bepaalde informatie waarvan zij denken dat Gwen dit heeft.

Om dit deel te lezen moet je echt eerst deel één gelezen hebben. Er komen personages terug uit het vorige boek en om hun verhaallijn goed te begrijpen is die kennis echt nodig.

De manier van schrijven is zeer vlot en nergens saai. De spanning wordt constant opgebouwd en dreigende situaties worden zeer nauwkeurig omschreven. Wat mij betreft is deze serie met een stoere chick als Gwen absoluut filmmateriaal!

De titel ‘Hebzucht’ zal halverwege duidelijkheid geven en zorgt voor een soort rode draad door de rest van het verhaal.

De The Cruelty serie is een YA serie die ook zeker geschikt is voor de volwassen lezer. De boeken zijn qua taal absoluut niet té makkelijk en zeker geschikt voor de wat oudere lezers. En zoals al op de achterkant van het boek staat; voor fans van The Bourne Identity en de Milennium-Trilogie!

“Tijdens het lezen van Hebzucht kreeg ik nog meer respect voor Gwen. Al had ik maar een klein beetje van haar girlpower….”

Informatie

The Cruelty 2: Hebzucht – Scott Bergstrom

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 416 pagina’s

ISBN: 9789026142116

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge