Follow:
boeken

In the Spotlight: “Kinderboekenwinkel In De Wolken”

img_1942

Als kind wilde ik altijd al in een winkel werken, het liefst een speelgoedwinkel, maar op een goede tweede plaats kwam een boekenwinkel. ( uiteindelijk werd het een parfumerie, ook leuk 😉 ). Een vriendin van mij werkt bij zo’n ontzettend leuke kinderboekenwinkel, die ik graag een keer in de Spotlight wilde zetten op mijn blog!

In een heel gezellig winkelstraatje in Voorburg zit kinderboekenwinkel In De Wolken. Als je langs de etalage loopt word je al naar binnen gezogen door al het leuks wat er in de etalage ligt. Kom, we gaan naar binnen!

img_1947

Wat mij meteen opvalt bij binnenkomst is dat de winkel ontzettend ruim is. Hier kan je zeker weten voor elk kind slagen voor een mooi boek of bijvoorbeeld een spelletje. Dit is gewoon een ‘gezonde’ snoepjeswinkel voor kids, maar zeker ook voor ouders.

img_1954

img_1956

Naast boeken verkoopt In De Wolken ook zoveel leuke andere items. Kijk eens naar deze ontzettend leuke koffertjes met puzzels!

img_1959

Ook genoeg keuze aan spelletjes! Hier ga ik voor 5 December zeker nog even iets halen. Thomas is gek op spelletjes!

img_1943

Zelfs voor dinosaurussen kan je hier terecht! Een hele kast vol met fantasy figuren, dieren etc!

img_1944

Als dank voor het maken van deze blogpost mochten Amy en Fenna een leesboek uitzoeken. Nou, dat werd mij toch een klus! Gelukkig kon Liselot ( mijn vriendin ) de meiden helpen. Want kennis van boeken hebben de medewerkers van In De Wolken! Er is alleen zoveel keus! En zeker met een typetjes als Fenna wordt het dan een hele zoektocht. Gelukkig hadden we de tijd.

En terwijl ik deze foto plaats, zie ik pas wat een geweldig plafond de winkel heeft! Super mooi! Ok, ik dwaal af…

img_1960

Eigenlijk is alles leuk wat Liselot laat zien. Fantasy, spannend, humor voor de leeftijden van de meiden is er ook weer super veel keuze!

img_1963

We schakelen een hulplijn in! Michel werkt ook bij In De Wolken en weet zo ontzettend veel! Hij leek wel een wandelende Wikipedia voor boeken. Hij pakte na een paar vragen te hebben gesteld aan Amy en Fenna het boek Pupil. Hoe hij hierover vol passie vertelde was zo interessant. Je werd als het ware meteen meegezogen in het verhaal. Ik moet niet wekelijks naar de winkel, want Michel zou mij elk boek kunnen verkopen door alleen al erover te vertellen. 😉

img_1965

De meiden mochten van mij nog een boek uitzoeken zodat ze allebei dit weekend in een nieuw boek konden beginnen met lezen. ( ik blijf ze stimuleren! ). Dus op de foto zie je ze nog even wat kaften lezen om te kijken welk boek er nog meer mee zou gaan naar huis.

img_1951

Ondertussen keek ik nog wat rond. Thomas is helemaal gek van de Gruffalo, het nieuwe boek ligt al klaar voor 5 december. Binnenkort ga ik nog zo’n knuffeltje voor hem halen voor in bed. Leuk schoencadeautje!

img_1948

img_1950

Bij In De Wolken worden trouwens ontzettend veel leuke activiteiten gedaan. Voorleesochtendjes, workshops, lezingen voor volwassenen. Op de website kan je lezen wat er allemaal op de agenda staat.

img_1955

img_1958

Zelf ben ik mij de laatste tijd meer bewust van het steunen van kleine ondernemers. Als ik in de winkelcentra loop, en al die lege panden zie waar dit soort zaakjes hebben gezeten besef ik mij steeds meer dat ik juist dat soort zaakjes mis! Ik zal daarom ook sneller bij winkels als In De Wolken cadeautjes kopen dan online bijvoorbeeld. En zeg nou zelf, als je de foto’s ziet, hier is toch genoeg keuze?!

img_1967

Deze foto is niet heel scherp, maar ik wilde hem toch laten zien. Want deze 6 boeken zet ik op mijn verlanglijstje haha! Wat een pracht exemplaren!

img_1969

En wat pakken ze ontzettend leuk in zeg! Een waar feestelijk cadeautje.

Hou jij van ( kinder ) boeken? Dan raad ik je ook aan om de Facebook Pagina van In De Wolken te liken. Hier komen regelmatig acties, nieuwtjes en allerlei andere leuke dingen voorbij. Ook al woon je niet in de buurt, toch doen! 😉

Ik wil In De Wolken ontzettend bedanken voor de leuke samenwerking, ik kom zeker binnenkort weer even langs om in te slaan voor 5 december 😉

Ik koop voor Sinterklaas standaard een boek voor de kids, jullie ook?

Liefs Hilde

** Ik heb voor deze samenwerking een boek als cadeau ontvangen **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

17 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuk en dit soort winkels zie ik veel te weinig.

  Xoxo

  november 22, 2016 at 06:17
 • Reply Susan

  Oh wauw die boeken van Fantastic Beasts! Love it! Waren dat allemaal boeken met dezelfde inhoud?

  november 22, 2016 at 07:58
 • Reply marije

  Mooi dat je hier aandacht aan besteed. Sowieso vind ik dat lezen meer gestimuleerd mag worden maar ook steun aan de kleine ondernemer. Alles gaat tegenwoordig maar online.

  november 22, 2016 at 07:58
 • Reply Jolanda

  Wat een gezellige winkel!! En wat wordt het inderdaad mooi ingepakt!

  november 22, 2016 at 11:22
 • Reply Blog & Beauty

  Wat een mooie winkel, en leuk dat je deze in het zonnetje zet. De boeken van Fantastic Beasts zien er echt heel mooi uit. Die zet ik ook op mijn lijstje. Ik lees graag samen met mijn dochtertje.
  Blog & Beauty onlangs geplaatst…Dr. Pierre Ricaud • Hyalurides LP • anti-rimpel innovatie •My Profile

  november 22, 2016 at 11:27
 • Reply Maxime

  Wat een mooie winkel! Ik merk dat ik het lezen van boeken links laat liggen, snel weer eens oppakken!

  november 22, 2016 at 11:44
 • Reply Tania

  Wat een leuke winkel. Ik ga mijn zoontje later ook stimuleren om boeken te lezen.

  november 22, 2016 at 11:58
 • Reply claudia

  Wat ontzettend leuk Hilde. Wat zullen ze blij zijn dat jij hun in winkel een podium geeft! Ik ben dol op lezen. Ik ga toevallig dit weekend naar de film Fantastic Beasts. De winkel ziet eruit als zo’n knusse boeken winkel in Notting Hill.

  november 22, 2016 at 12:06
 • Reply Natascha

  Wat een gezellige boel zeg! Ik moet me straks ook in de kinderboeken verdiepen hihi 🙂 lijkt me erg leuk om Tess voor te lezen!

  november 22, 2016 at 12:37
 • Reply Astrid

  Als kind verslind ik boeken! Jammer dat ik er tegenwoordig te weinig tijd voor vrijmaak, lezen is zo ontspannend! Ik lees ook iedere dag voor aan mijn zoontje, al vanaf dat hij een babytje was. Vind dat altijd zo gezellig. Mooie winkel hoor, leuk dat je er zo aandacht aan geeft!
  Astrid onlangs geplaatst…Beautyblender Pro reviewMy Profile

  november 22, 2016 at 15:42
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Zo’n soort boekenwinkeltje hebben wij ook in de buurt en ik ben er dol op! Ik heb geen kinderen maar doe de pabo, dus ik werk met kleuters en ben een kinderboeken verzamelaar. Zo leuk om rond te snuffelen

  november 22, 2016 at 16:32
 • Reply Jouvence

  Wat ziet de winkel er ontzettend leuk uit & de naam voor de winkel vind ik ook erg leuk gekozen! De boeken van Fantastic Beasts zien er gaaf uit, evenals het plafond! Goed dat je je kinderen stimuleert om te lezen. xx

  november 22, 2016 at 16:32
 • Reply Anna Gerrie

  Ziet er uit als een ruime en veelzijdige winkel! Als kind leende ik altijd ontzettend veel boeken uit de bieb en ik mis het wel om te lezen, maar nu helaas geen tijd meer voor.

  november 22, 2016 at 17:36
 • Reply Lesley

  Wat een leuke winkel Hilde! En nog in mijn geboortestad ook hihi. Ik heb vroeger altijd in een boekwinkel gewerkt en vond het heerlijk. Mijn ouders hebben er een paar jaar geleden een gekocht en daar werken ze met veel plezier in 🙂

  november 22, 2016 at 19:20
 • Reply Sanne

  Prachtige boekenwinkel. Ik snap heel goed dat je daar over blogt. Er hangt echt een leuk sfeertje en dat kan je zien aan je foto’s. Ik zag ook een paar young adult boeken. Dat is mijn favoriete genre. 🙂

  november 23, 2016 at 20:03
 • Reply Melike

  Wat een geweldige winkel! Daar zou ik wel even naartoe willen met mijn kleine nichtje;)

  november 23, 2016 at 22:07
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge