Follow:
Uncategorized

In the Spotlight! Schoonheidsspecialiste Ellen van de Utsukusy salon!

img-20160916-wa0020

Toen ik, vette bofkont, onlangs een behandeling mocht ondergaan in de Utsukusy salon, ontstond het idee om Ellen de schoonheidsspecialiste even apart in de Spotlight te zetten! En vandaag is het zover, deze mooie meid gaat jullie alles vertellen over haar superbaan!

ellen-utsukusy

* Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Ellen, 37 jaar moeder van twee heerlijke kids en sinds mijn 20e werkzaam als Schoonheidsspecialiste. Ik heb mijn werk een tijdje gecombineerd met het kappersvak maar heb oktober 2015 gekozen me volledig te wijden aan mijn passie; het geven van behandelingen.

* Hoe ben je in de Utsukusy salon terecht gekomen?

Toen ik de opleiding deed voor Schoonheidsspecialiste heb ik stage gelopen. Mijn tante kwam al jaren bij Jolanda in haar salon de Kunst van Schoonheid(zij is samen met Irene de eigenaresse van de groothandel Utsukusy Nederland) . Zij heeft toen aan Jolanda gevraagd of ik daar stage mocht lopen. 

Toen ik bij Jolanda behandelingen ging geven heeft zij mij begeleid bij het intuïtief behandelen. Dit hield in dat het enige wat ze zei als ik een behandeling in ging “Ga maar voelen”. Geen uitleg over de producten, behandelingen of huid typen…..vertrouwen op mezelf!!
Dit is waar ik tot op de dag van vandaag Jolanda nog ontzettend dankbaar voor ben, ze heeft me mijn eigen vorm aan laten nemen en leren vertrouwen op mijn gevoel wat iemand nodig heeft. Niet de geschoolde behandelingen die van a tot z uitgestippeld zijn, voor iedereen hetzelfde, verdeeld in een droge huid, gevoelige huid of vette huid. Of een massage met een vaste volgorde en altijd zelfde bewegingen.
Door elke keer opnieuw te voelen worden de gezichts- en lichaamsbehandelingen unieke persoonsgerichte behandelingen.
Ik ben na mijn stage nog een paar jaar op de zaterdag bij Jolanda blijven werken tijdens mijn kappersopleiding. Daarnaast heb ik een eigen klantenkring opgebouwd en ben voor mezelf begonnen en later in de vorm van een winkel met een kapsalon en een schoonheidssalon.
In al die jaren ben ik met Utsukusy blijven werken omdat dit merk mijn eerste en enige liefde is waar ik mee zou willen werken. Utsukusy is mijn verlengstuk van de behandelingen. In alle jaren heb ik ervaring en kennis met de producten van Utsukusy opgedaan en kan hierdoor precies het resultaat creëren wat ik voor ogen heb. Utsukusy heeft mij hierin nog NOOIT teleurgesteld.
In de 10 jaar dat ik de kapsalon en schoonheidssalon heb gehad heb ik me verder ontwikkeld door de workshops bij La Caldera te volgen bij Jolanda en Irene. La Caldera is de prachtige edelstenenwinkel in de keizerstraat in scheveningen.
We hebben in de jaren dat ik niet meer bij Jolanda werkte dus altijd contact gehouden. Vanwege de hartewens om Utsukusy meer te verspreiden, omdat ik iedereen Utsukusy gun, ben ik me meer gaan bezig houden met de promotie van het merk. Dit bracht de samenwerking weer dichter bij elkaar. 
Jolanda geeft ook nog steeds behandelingen, dit zijn de intuïtieve lichaamsmassages. Doordat Jolanda geen gezichtsbehandelingen meer geeft ontstond er bij La Caldera ruimte voor mij. In oktober vorig jaar heb ik toen de overstap gemaakt. Mijn kap- en  schoonheidssalon ‘In Warme Handen’ in Zwammerdam heb ik toen omgedoopt naar Utsukusy Schoonheidssalon in Scheveningen ín La Caldera. Een salon die tegelijkertijd de eerste Utsukusy shop van Nederland is!
Ons team is toen nog versterkt door Ilona die de Utsukusy webshop is begonnen. Ilona verspreidt haar liefde voor Utsukusy over het web en heeft contacten met onze bloggers.
Wij zijn op dit moment dus een team van 4 vrouwen, allen zelfstandig maar met dezelfde liefde voor het vergroten van het welzijn van onze klanten.
Dit straalt al zoveel rust uit hè?

Dit straalt al zoveel rust uit hè?

* Wat maakt jouw behandelingen uniek?

Elke behandeling komt tot stand door het samenspel tussen de klant en mij. Tijdens de behandelingen van 90 minuten kan ik zowel het gezicht als lichaam behandelen. De producten van Utsukusy zijn hoogwaardige producten met direct resultaat. Hierdoor kan ik optimaal resultaat halen uit het verzorgen van de huid, het brengen van ontspanning tijdens de massage en zo het welzijn vergroten.

( en hierbij wil ik persoonlijk nog toevoegen dat Ellen gewoon magische handen heeft! Ik heb mij in tijden niet zo ontspannen en ontzettend fijn gevoeld. Ook wetende dat Ellen geen klok of tijd in de gaten houdt, en dus de behandeling helemaal op gevoel doet. Loopt ze iets uit, geen probleem! Ze stopt pas als ze vindt dat ze klaar is met jouw behandeling )

 

* Welke Utsukusy producten zijn je favoriet?

 

Oehhh dit is voor mij een hele moeilijke vraag. Dit is een beetje hetzelfde als aan een moeder vragen: “Van welk kind hou je meer?”.

Elk product heeft zijn eigen kracht en werking en is uniek in zijn eigen verzorging. Ik vind het juist de kracht van de producten van Utsukusy dat ze elkaar onderling aanvullen en je de verzorging zo goed kan afstemmen op de behoefte van de huid.
* Als jij minister president zou zijn, en je mocht 1 Utsukusy product noemen die elke vrouw verplicht zou moeten gebruiken, welke zou dat zijn?
bijin-utsukusy
De Bijin cleansing cream!! Hier zeg ik dan gelijk bij dat ik evenveel van mijn andere ‘kindjes’ hou maar de Bijin cleansing cream is het begin van elk Utsukusy schoonheidsritueel.
De kracht van de Bijin cleansing cream ligt hem in de diepe maar zachte reiniging en tegelijkertijd verzorging van de huid. Al gelijk zie en voel je resultaat en zorgt ervoor dat de huid optimaal voorbereid wordt op de verzorging die je hierna aanbrengt. Nou vooruit nog eentje dan, de Onsen de Dõgo lotion als volgende stap, dit om de vele toepassingsmogelijkheden en omdat het prachtig gecombineerd kan worden met andere producten. In de Utsukusy webshop hebben we alle toepassing benoemd en je hebt er zelf ook nog één uitgevonden, Hilde! Die gebruik ik nu ook! Dank je wel daarvoor 🙂
( Wil je weten over welke toepassing Ellen het heeft? Lees deze review )
* Waarom zou elke vrouw/man eens een Utsukusy behandeling/ervaring moeten meemaken?
Omdat niet in woorden te omschrijven is wat je voelt, niet alles is te vertalen in woorden……
* Wat vind je het allerleukste aan je baan?
Dat ik elke behandeling weer geniet van het resultaat. Na elke stap in de behandeling zie ik een huid verbeteren.
Als tijdens de massage iemand zich totaal kan overgeven aan de ontspanning kan iemand zijn hoofd even leeg maken. Hierdoor ontstaat er meer balans tussen lichaam, emotie en geest. Ik noem het altijd een mini vakantie en vind het prachtig mee te reizen met mijn klanten tijdens deze reisjes.
Het moment dat ik het masker heb verwijderd en een sprankelende huid mij tegemoet straalt geeft dit mij de voldoening van mijn werk.
Als na de behandeling een herboren mens uit de salon stapt is dit de kers op de taart voor mij. 

(En stiekem vind ik het uitdrukken van puistjes en mee-eters heeeeeeeeerlijk 😉 )

We zijn ook aangesloten bij Treatwell en iedere keer als iemand een review achterlaat waarin ze vertellen dat ze er echt van hebben genoten voel ik mij gelukkig. Jouw geluk is mijn geluk.
img-20160916-wa0021
Lieve Ellen, ontzettend bedankt voor dit leuke interview! Ik heb zo ontzettend genoten van de behandeling dat ik serieus nog dagen daarna merkte hoe ontspannen ik was! Dit jaar kom ik zeker weer voor een behandeling, ik kijk er nu al zo naar uit!!
Zijn jullie nu ook niet ontzettend nieuwsgierig naar de behandelingen? Wil je daar meer over lezen? Dan verwijs ik jullie naar de website waar je alle informatie kan vinden. Je zou er gewoon echt voor naar Scheveningen rijden mensen, echt!
img-20160916-wa0019
Ik zou het leuk vinden als jullie in de comments je berichtje richten tot Ellen, ik weet zeker dat ze het leest! Dus ook voor vragen! Wil je nog iets weten? Schiet maar los…;-)
Liefs Hilde
Share on
Previous Post Next Post

You may also like

39 Comments

 • Reply Blog & Beauty

  Wat een leuk interview, dat is weer eens op een hele andere manier lezen over Utsukusy, het merk dat bij mij hoog aan de top staat (ver boven de wolken zelfs). Het lijkt me heerlijk om ook eens te ervaren wat zo’n behandeling met je doet. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Wat ik wel graag zou willen weten over Utsukusy in het algemeen: Wordt de make-up lijn in de toekomst nog verder uitgebreid? Bijvoorbeeld meer kleuren lippenstift en nagellak?
  Blog & Beauty onlangs geplaatst…Mini Blog Event ‘The Pure Factory’ & ‘De Winkel Van Jan’My Profile

  september 19, 2016 at 13:16
  • Reply Ellen

   Oh ik zie nu dat ik je een stukje verderop heb geantwoord in een nieuw bericht

   september 19, 2016 at 20:33
 • Reply Jessica J.

  Leuk om te lezen! Zo’n behandelingen lijken me heerlijk en Ellen is zo te zien en te lezen een heel lieve en oprechte dame.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Mijn geurendagboek #23 • 2016, week 37My Profile

  september 19, 2016 at 15:26
 • Reply Gonny

  Wat een fijn interview Hilde.
  Wat zul je genoten hebben.

  En wat een geluk Ellen… dat je zo hebt mogen leren vertrouwen op je gevoel. Dat behandeld en stuk fijner. En voor de klant is dit natuurlijk uiterst heerlijk.

  Ik vind mijn Sirtuina Bishoujo echt geweldig.
  De Bijin cleanser is ook fijn. Alleen heb ik vrij veel nodig. Het lijkt alsof mijn gezicht het op slurpt.

  I ♡Utsukusy

  september 19, 2016 at 15:30
  • Reply Ellen

   fijn dat je je crèmes lekker vind! Je zal merken dat als je de Bijin cleansing cream langer inmasseert hij vanzelf een beetje olie achtig wordt, dan verdeelt hij weer makkelijker.

   september 19, 2016 at 20:37
 • Reply Ellen Stevens

  Hoi Tatiana,
  dank je wel voor je trouwe support aan ons. Of er nog een uitbreiding komt kan ik geen nee en geen ja op antwoorden. Er zijn nog geen geluiden maar Utsukusy kennende zitten ze nooit stil en zijn altijd bezig met vernieuwen. Het zal mij dus niks verbazen als er uitbreiding komt maar ik weet nog niks concreets.
  Liefs

  september 19, 2016 at 15:31
 • Reply Astrid

  Leuk interview hoor. Die werkwijze lijkt me heel fijn en persoonlijk!
  Astrid onlangs geplaatst…In de pers: Make-up Studio Green EmbraceMy Profile

  september 19, 2016 at 18:19
  • Reply Ellen

   Ik wordt er elke dag weer gelukkig van dat ik dit werk mag doen.

   september 19, 2016 at 20:38
 • Reply Brigitte van Leeuwen

  Ellen heeft inderdaad bijzondere handen . Haar behandelingen zijn echt een cadeautje, waarmee zij jou het gevoel kan geven bijzonder te zijn. Ik ben een paar maal bij Ellen geweest in het verleden en zij geeft jou zeker een verwen gevoel. Ze heeft haar passie gelukkig gevolgt.
  Veel succes verder Ellen, leuk, dit interview !

  september 19, 2016 at 18:49
  • Reply Ellen

   Hey Brigitte!! Wat leuk dat je even een berichtje achter laat. Dank je wel voor je mooie woorden. Jammer dat ik niet meer om de hoek zit maar als jullie een keer in de buurt zijn in Scheveningen komen jullie maar even een kopje thee drinken. We keep in touch

   september 19, 2016 at 20:40
 • Reply Natascha

  Wat een leuk interview heb je ervan gemaakt Hilde! Mooi om te lezen hoe het gevoel een belangrijke rol speelt bij een behandeling. Natuurlijk heb ik nog wel een vraag 😉 Wat is voor jou de toegevoegde waarde van de Utsukusy producten zelf? Ik kan me voorstellen dat ze harstikke fijn zijn hoor haha maar dat geldt natuurlijk voor wel meer merken die salon exclusief verkocht worden. Ik gebruik zelf ook producten die alleen in salons verkrijgbaar zijn en merk wel verschil ten op zichte van drogisterij merken. Maar met andere woorden 😉 Waarom zou ik voor Utsukusy moeten kiezen?
  Natascha onlangs geplaatst…Ik heb zwangerschapsverlof!My Profile

  september 19, 2016 at 19:11
  • Reply Ellen

   Ik denk dat in de eerste plaats het gevoel goed moet zijn over een product waar je mee werkt. Voor mij is het echt een liefde. Ik vind de kracht van de Utsukusy dat de producten volle, rijke producten zijn zonder vet te zijn. Ze werken prachtig op de structuur van de huid (de megapixels zeg maar ). Er zijn verschillende lijnen die je prima met elkaar kan combineren.
   We hebben prachtige Japanse rituelen voor zowel gezicht als lichaam het zijn net sprookjes waar je in stapt.
   Ik heb als ik een behandeling geef een bepaald doel voor ogen die ik met een huid wil bereiken en Utsukusy heeft mij nog nooit teleurgesteld in het resultaat. Ook de manier waarop je iets smeert is daar heel belangrijk bij!
   Je mag altijd langskomen in de winkel of we plannen een keer een afspraak als je echt interesse hebt dan kan je het zelf voelen, ruiken en ervaren. Ik denk dat je dan kan gaan ontdekken of je net als vele met ons de Utsukusy liefde leert kennen!!

   september 19, 2016 at 20:47
   • Reply Fabienne

    Sorry maar dit klinkt een beetje vaag, gevoel zegt mij niet zoveel bij een gezichtscrème. Wat doen de producten precies, wat is het verschil met andere dure producten, wat zijn de ingrediënten, is het geschikt voor de gevoelige huid..

    oktober 24, 2018 at 23:16
    • Reply Ellen

     Hoi Fabienne,

     Dank je wel voor je reactie. Ik bedoel met gevoel dat het altijd belangrijk is je een goed gevoel moet hebben over het product waar je mee werkt. Of je nou schoonheidsspecialiste bent, schilder, kok, make up artist, je moet blij worden van de producten waar je mee werkt. Op onze webshop kan je alles lezen over de ingrediënten bij alle producten staat de inci lijst. Ook kan je hier de beschrijving van de producten vinden. We hebben lijnen speciaal geschikt voor de gevoelige huid. Mochf je verder vragen hebben kan je contacf opnemen via de website http://www.utsukusy-schoonheid.nl
     Groetjes Ellen

     oktober 24, 2018 at 23:34
 • Reply Yvonne

  Leuk interview, nu moet ik zeggen dat ik ook ontspannen van mijn schoonheidsspecialiste kom hoor. Heerlijk!
  Yvonne onlangs geplaatst…Soap & Glory Sexy Mother PuckerMy Profile

  september 19, 2016 at 19:31
  • Reply Ellen

   Ja het is echt een heeeeerlijk momentje voor jezelf dat iedereen zo af en toe verdient. Ik denk dat je als schoonheidsspecialiste met liefde en toewijding behandeld het net dat extraatje is dat je als klant ervaart. Koesteren dus die fijne schoonheidsspecialistes……ik moet immers ook zo af en toe bij iemand liggen

   september 19, 2016 at 20:52
 • Reply Jouvence

  Moet eerlijk bekennen dat ik nog niet bekend was met Utsukusy, maar ik ben wel erg nieuwsgierig geworden! Leuk interview Hilde xx
  Jouvence onlangs geplaatst…Max Factor colour elixir lipstick – Burnt caramelMy Profile

  september 19, 2016 at 19:49
  • Reply Ellen

   Tijd om ons te leren kennen We beloven je dat we je niet zullen teleurstellen.

   september 19, 2016 at 20:53
 • Reply Babs

  Leuke vragen Hilde en ik herken Ellen er direct in. Ook dat zij graag op jacht gaat naar mee-eters… 😉
  Zij heeft een mooi vak en ik vind de manier waarop zij een behandeling doet heel uniek. Ik zeg het nog maar een keer, mensen die last hebben van stress gerelateerde problemen komen daar als herboren uit.
  En je voor je huid is het natuurlijk ook goed natuurlijk!
  Babs onlangs geplaatst…Review! Shampoo met Mastiha (de tranen van de mastiek boom)My Profile

  september 19, 2016 at 20:11
  • Reply Ellen

   Ja ik geniet er ook altijd zo van als mensen echt met een hele andere uitdrukking de salon uit komen!

   september 19, 2016 at 20:59
 • Reply YuSt

  Leuk idee dit! Een keer de mens achter deze bijna toch wel Elite producten te mogen zien!
  Ik ben zelf ook fan van andere Oosterse invloeden. Soms moet je geweldige dingen van ver halen. Bij ons is dat in huis toch wel Chinese geneeskunde. Mijn man nam uit Hong Kong weer genoeg invloeden mee.
  Onze wens is ook nog een keer samen China en Japan te ontdekken. Ik denk eerder een 65+ reis…

  Mijn vraag is… In China eist men op make-up dat er op dieren word getest, hoe zit dat met Japan?
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | 420 coconut cove | EssieMy Profile

  september 19, 2016 at 20:12
  • Reply Ellen

   Onze producten worden in Spanje gemaakt maar met de Japanse filosofie. Van oorsprong komt Utsukusy uit Japan. De hele geschiedenis van de reis van Japan naar Spanje kan je terug vinden op onze webshop. Onze producten zijn dus ABSOLUUT niet op dieren getest.

   september 19, 2016 at 21:02
 • Reply Jolanda

  Ik vind het ook een heerlijk merk en heb allein andere huidverzorgingsproductrn ervoor aan de kant geschoven. De behandeling lijkt me heel uniek, alleen al dit interview straalt de nodige rust uit!
  Jolanda onlangs geplaatst…Utsukusy Masker en ScrubMy Profile

  september 19, 2016 at 20:20
  • Reply Ellen

   Dank je wel! En ben blij dat we je in ons team mogen opnemen. #teamutsukusy om maar even de memorabele hashtag van northflix te gebruiken. Niet te verwarren met tea muts ukusy

   september 19, 2016 at 21:07
 • Reply Maxime Bouman

  Wat een super leuk interview! Ellen, ik vind je er geweldig uitzien! Ik zie je helemaal stralen, geloof oprecht dat je geniet van je werk! Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.
  Maxime Bouman onlangs geplaatst…Join Automattic’s Worldwide WP 5k 2016My Profile

  september 19, 2016 at 20:53
  • Reply Ellen

   Aaahhhh dank je wel…..ik word er helemaal verlegen van….

   september 19, 2016 at 21:08
 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm

  Wat een leuk interview! Ik ben zelf ook opgeleid tot schoonheidsspecialiste, daar werd er wel op gewezen dat een behandeling niet te lang moest duren, want dat kost geld. Ik vond dat altijd erg jammer omdat dit niet fijn is tegenover de klant. Super fijn dat jij lekker de tijd neemt!
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Missha Near Skin pH Balancing Cleansing FoamMy Profile

  september 19, 2016 at 21:13
  • Reply Ellen

   Ja klopt, op de opleiding zijn ze helemaal niet bezig met de klant als persoon (tenminste bij mijn opleiding niet). Het gaat vooral om de techniek (op zich ook logisch arbo technisch gezien). Maar er is weinig ruimte voor gevoel. Daarom ben ik ook blij dat ik al vroeg kennis heb kunnen maken met een andere manier van behandelen. Als je al jaren volgens een vaste manier behandelt en masseert is het heel moeilijk en eng om daar vanaf te stappen en op je gevoel te gaan vertrouwen. Geld trouwens niet alleen voor dit vak denk ik…

   september 19, 2016 at 23:19
 • Reply Melike

  Wat leuk om dit te lezen! Echt even wat anders! Ellen lijkt mij echt een heel mooi oprecht mens en dat zie je naar mijn idee al aan haar uitstraling. Als ik dit lees lijkt het mij echt heerlijk om door zo iemand behandeld te worden. Ik ontspan altijd heel moeilijk waardoor ik eigenlijk nooit naar een salon ga. Dan is een persoon als Ellen echt heel belangrijk.
  Melike onlangs geplaatst…Review: Too Faced Better Than Sex MascaraMy Profile

  september 19, 2016 at 22:37
  • Reply Ellen

   Dank je wel, wat lief. Wie weet kom je ooit een keer langs voor een behandeling en kan je het zelf ervaren.

   september 20, 2016 at 20:06
 • Reply sherry

  Leuk interview. Ik ben benieuwd naar jouw werkwijze.

  september 19, 2016 at 23:45
 • Reply Ilona

  Je hebt er echt iets super leuks van gemaakt Hilde! Dank je wel! Het was al zo leuk om je te ontmoeten en met dit interview komt Ellen echt uit de verf zoals ik haar ken! Onze El, de vrouw met de gouden handen.

  september 20, 2016 at 09:48
 • Reply haijo knol

  hallo El
  hartstikke leuk interview en heel duidelijk je liefde voor je werk en je product als je een behandeling zo mag noemen Je voorliefde voor utsukysy is duidelijk en inderdaad is het een hoogwaardig product.Blijf doorgaan zo als je nu doet en iedereen die bij je langskomt voor een behandeling gaat weg met hetzelfde relaxte en tevreden gevoel dat de interviewster ook heeft Groeten aan Yolanda en succes

  september 20, 2016 at 14:43
  • Reply Ellen

   Dank je wel Haijo!! Ik ben inderdaad van plan om nog heeeeel wat jaartjes door te gaan.
   Ik zal Jolanda de groeten van je doen

   september 20, 2016 at 20:08
 • Reply Cindy

  Hoi Ellen,

  Wat een leuk interview
  Helemaal jou!!!
  Ik mis je hier in Zwammerdam
  Kom zeker weer langs in Scheveningen, al is het wel wat minder vaak.

  september 20, 2016 at 22:29
  • Reply Ellen

   Heeeey Cindy,

   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!! Leuk, dan zie ik je weer in Scheveningen. De groetjes daar aan iedereen van mij. Xxx

   september 21, 2016 at 08:06
 • Reply Merle

  Leuk artikel! Sinds ik in Scheveningen woon kom ik bij Ellen. Ik ben hier erg enthousiast over! Mijn huid is nog nooit zo goed geweest door de producten! Tot snel Ellen! Liefs, Merle

  september 21, 2016 at 21:06
  • Reply Ellen

   Hoi Merle, dank je wel voor je reactie! Ik ben blij dat je zo tevreden bent daar doen we het voor. Liefs en tot snel.

   september 22, 2016 at 12:07

  Leave a Reply

  CommentLuv badge