Follow:
lifestyle

Tieners en hun slaapkamers

FlindersAl bijna een jaar komt het onderwerp ‘van kamer ruilen’ weer voorbij. Mijn 2 tieners Amy en Fenna hebben ieder een eigen kamer, maar er zit “wat” verschil in ruimte in deze kamers. Amy heeft nu de kleine kamer en Fenna de grote. Amy vindt het al een tijdje tijd worden om van kamer te ruilen, zij wil nu weleens de grote kamer. Dus ook het opnieuw inrichten van deze tienerkamers is dan het gesprek van de dag. Ik had beloofd deze vakantie de kamerruil te gaan verwezelijken, dus meteen een mooi moment om flink te ruimen en de kamers helemaal netjes te maken.

Flinders

Voor Amy staat met stip op 1 een kledingrek! Hier heeft ze het al ruim een jaar over. Ze heeft een wit dressoir met 3 diepe lades waar een deel van haar kleding in zit. Maar ze wil een mooi kledingrek in haar kamer waar ze haar mooie blouses, truien en jasjes aan kan hangen. Je wilt natuurlijk in je kamer je mooie kleding uitstallen! Volgens mij is een kledingrek een écht tiener-fashion-item. 😉

Haar kleding hangt nu een beetje zo. Niet heel rustgevend al zeg ik het zelf 😉

Tip:

Als je een soort “open kast” hebt zoals wij op deze foto kan dat ontzettend rommelig ogen. Al hang je alles op kleur, met dezelfde kleur hangers, het oogt onrustig. Wij hebben daarom bedacht dat we er een voile gordijntje voor gaan hangen voor Fenna. ( zij krijgt deze kamer ). Dan valt die neon trap erachter niet meer op en oogt het heel rustig.

Amy is geen verzamelaar. Ze is wat rommelig en lui qua opruimen, maar zij kan heel goed met weinig spullen een gezellige kamer creëren. Ze zei ook laatst dat ze mijn nieuwe minimalistische levensstijl wel mooi vond en is dus ook van plan in haar nieuwe kamer dit een beetje door te voeren. Ze wil veel wit en een rustige uitstraling.

Flinders

 

Bij Flinders hebben ze hele mooie design meubels en woonaccessoires. Soms wil je iets unieks dan de standaard meubels die je in veel kamers ziet. Wij hebben even onze ogen uitgekeken op de site. Ik heb Amy en Fenna wel even uitgelegd dat het vooral bij kijken blijft, want het is voor onze portemonnee niet weggelegd om alles wat ze mooi vinden daar te bestellen, maar er zijn wel wat items die het overwegen waard zijn!

Het wandrekje hierboven is qua design echt prachtig. Amy houdt niet van lezen, dus boeken om te showen heeft ze niet. Maar ze wil natuurlijk wel iets persoonlijks in haar slaapkamer verwerken. Met zo’n mooi wandrekje kan ze haar parfumflacons en een paar leuke foto’s in een lijstje uitstallen. Minimalistisch, maar mooi!

Tip:

In een rustige minimalistische kamer is een eyecatcher aan de muur super leuk! Deze valt namelijk extra op in een rustige kamer. Heb je een paar mooie parfum flacons die het waard zijn om te showen? Zet die mooi neer op zo’n wandrekje ( niet meteen je hele collectie, maar 2 á 3 stuks ). Een mooi simpel groen vetplantje erbij is ook altijd mooi. Zet het rekje niet helemaal vol, less is more.

Flinders

Amy wil dus vrijwel wit/pastel in haar kamer. Dus vond ze ook dat ik wel alle dekbedovertrekken kon vervangen voor witte. Uhhhh, ja doei! Ik zei dat ze dan beter een mooi sprei over haar bed kan leggen zodat ik alle dekbedovertrekken gewoon kan blijven gebruiken. Dat was ze gelukkig toch met mij eens. ( én wellicht maakt ze dan ook elke dag haar bed netjes op 😉 ).

Omdat het hele kamer ruilen mij al wat centjes zal gaan kosten heb ik wel gezegd dat ze dat sprei dan voor haar verjaardag moet vragen. Dat vond ze een goed plan! Dus dit prachtige sprei van Ferm Living staat op haar verlanglijstje.

Fenna is een grote verzamelaar. Zij kan alles gebruiken! Zo ligt haar kamer vol met schelpen, boeken, make-upjes, tijdschriften, stenen, fotolijstjes etc etc. Ik maak mij wel een beetje zorgen of dat überhaupt in dat kleine kamertje zal gaan passen. Dus zij zal eerst flink moeten puinruimen. Een dressoir is voor haar dan ook van groot belang.

Flinders

Eén waar ze een hoop troep in kan opbergen én waar ze wat leuke dingen op kan uitstallen. Het wordt haar kamer, dus ik ga haar niet verplichten mijn stijl aan haar op te dringen. 😉

Zo ziet Fenna’s verzameldrang er uit.

Tip:

Als je kind een heerlijke verzamelaar is kan een kinderkamer vaak heel druk worden. Ik heb met Fenna daarom afgesproken dat ze in haar nieuwe kamer 1 plank of kastje kan gebruiken om wat van haar verzameling uit te stallen. De rest gaat in lades in een ladenkast. Dat kan je ook nog heel leuk uitstallen in bakjes, dat als je de lade opendoet je een mooi overzicht hebt van je collecties.

In het kleine kamertje moet wel een nieuwe lamp komen. Ik hoop dat Fenna hierin mijn smaak wel een beetje volgt, want ik ben verliefd geworden op deze geweldige lamp!

Flinders

En deze geweldige lamp van Seletti is maar 28 euro! Dus ik hoop dat Fenna hem net zo geweldig vindt als ik.

Dit weekend gaan de meiden beginnen met de matrassen verwisselen en alle kleding. Ik ben heel benieuwd of het allemaal een beetje soepeltjes gaat verlopen. Wel een heerlijk gevoel dat straks alles netjes is opgeruimd, schoon is gemaakt en er weer een boel spullen het huis verlaten. En stiekem vind ik het restylen van de kamers ook wel heel erg leuk. 😉

Tip:

Laat die tieners lekker hun gang gaan. Ik heb mij voorgenomen mij er in het begin niet mee te bemoeien. Het wordt namelijk eerst een gigantische puinhoop voordat er een beetje orde in de chaos komt. Laat het ze zelf uitvogelen en wacht rustig af tot het moment dat ze je hulp nodig hebben 😉

Verwisselen jullie in huis weleens van slaapkamer?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Zulke fijne en handige tips!
  Leuk dat je dochters van kamer gaan ruilen 😉

  Xoxo

  augustus 4, 2017 at 09:04
 • Reply Marietta de Groot

  Wat een leuk bericht weer, ik zie het al voor me hoe het gaat met de meisjes, en wat je schreef is waar, eerst zal het een puinhoop worden, maar langzamerhand komt er orde in de chaos. Of ik jullie wel eens van kamers liet verwisselen? jij had de zolderkamer, dat is altijd zo gebleven, maar ik vond het erg leuk om hem wel eens helemaal te veranderen, nieuwe hoekjes maken, ik zie er dan ook naar uit om te kijken wat de meisjes ervan maken, en misschien kan ik hier of daar nog wat helpen!

  augustus 5, 2017 at 23:22
 • Reply Michelle

  Ziet er prachtig uit, en die lamp van Seletti voor die prijs is echt briljant!

  oktober 10, 2017 at 02:33
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge