Follow:
boeken

Toen ik dood was – Loes den Hollander

toenikdoodwas

Wanneer ik post krijg van uitgeverij De Crime Compagnie weet ik dat er weer een fijne thriller binnen is gekomen. Ik lees graag een goede thriller, al vanaf mijn puberteit hou ik van het genre (Nancy Drew rocks!). Ik wil mee kunnen puzzelen met de verhaallijnen, wie is de dader? Hoe zit het plot in elkaar? Ik hou ervan. Wanneer ik dat niet voldoende kan wordt een thriller voor mij al minder aantrekkelijk. Ik las ‘Toen ik dood was’ van Loes den Hollander. Wat vond ik daarvan?

Synopsis ‘Toen ik dood was’

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw. Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander is het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is.

Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…

toenikdoodwas

Samenvatting

Je leest dit boek vanuit 3 perspectieven. De twee perspectieven van de bedrogen vrouwen Maryan en Thaïs lees je vanuit de derde persoon. Beide vrouwen zien het vertrek van hun man niet aankomen. Wanneer de mannen vermist raken komen de vrouwen met elkaar in contact en blijkt er een vriendschap te ontstaan.

Het 3e perspectief is vanuit de ik-vorm van Fanny. Een vrouw met een hoop geheimen en een zeer vreemde band heeft met haar moeder. Fanny krijgt een steeds grotere rol in het verhaal wanneer zij met één van de vrouwen in aanraking komt. Iets wat niet helemaal in haar planning lag en voor de nodige spanning zorgt. Want het is absoluut niet de bedoeling dat zij achter Fanny haar geheimen komt!

Conclusie

Het verhaal leest vlot door de makkelijk geschreven, korte hoofdstukken. Toch was helaas het plot voorspelbaar omdat er gedurende het hele verhaal al veel informatie wordt prijsgegeven. Dit vind ik altijd jammer omdat ik liever een onverwacht einde heb waar ik echt even van moet bijkomen. Ook waren sommige verhaallijnen wel iets te ongeloofwaardig. Zo wordt Thaïs dikke maatjes met de nieuwe vriendin van haar man, en lijkt dezelfde vriendschap te ontstaan tussen Maryan en Fanny die elkaar pakweg 10 minuten hebben gezien. Wanneer deze ontmoetingen iets meer tijd en diepgang hadden gekregen was het iets geloofwaardiger geworden. En het einde….tja, die had wat mij betreft veel spectaculairder gemogen 😉

Al met al een vlotte psychologische thriller, maar geen topper.

Informatie

Toen ik dood was – Loes den Hollander

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 9789461094025

Prijs: €19,95

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Fijne en eerlijke review.
  Jammer want het is een duur boek.

  Xoxo

  april 6, 2020 at 18:30
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge