Follow:
beauty

Too Faced Limited Edition Pretty Rich Diamond Light Eyeshadow Palette

too faced pretty rich

Soms spot je een palette waar je meteen verliefd op wordt. Het Too Faced Pretty Rich Diamond Light Palette was zo’n palette. De kleuren zijn helemaal mijn smaak. En als er dan ook een prachtig doosje én een dosis glitter bij komt kijken dan ben ik al snel verliefd. Aangezien het een Limited Edition palette is besloot ik hem mijzelf cadeau te doen. Vandaag dus even in de spotlight op mijn blog. Dat verdient dit prachtige palette zeker!

Too Faced Pretty Rich Diamond Light Palette

Het palette komt in een mooi roze kartonnen doosje. Je voelt meteen aan het gewicht dat het geen simpele en goedkope uitvoering is, want het weegt best wel wat. Bij het openen van het kartonnen doosje heb je niet alleen het prachtige palette binnenin, maar ook een foldertje met super handige tips om een paar mooie ooglooks te maken met dit palette. Super handig!

pretty rich diamond pretty rich diamond

Stap voor stap staat aangegeven welke kleur je moet gebruiken om uiteindelijk een prachtige ooglook te maken. Ik vind het altijd leuk om dit soort tutorials te volgen en leer er vaak ook nog best wat van. En check die glitters!

Het palette zelf ziet er echt prachtig uit. Een mooie stevige box met daarin 16 betoverende, ultra-luxueuze tinten. Ook zit er een mooie spiegel in de box.

pretty rich diamond

De swatches

De 16 kleuren en substanties zijn prachtig op elkaar afgestemd. Van intense glitters, romige matte kleuren en weelderige glans tot prachtige parels. Je kan de kleuren goed met elkaar combineren en rustig in laagjes opbouwen.

Ik had swatches gemaakt, maar door het weer zijn ze niet super duidelijk/scherp. Daarom maar even de Too Faced foto zelf met de swatches erbij. (mijn swatches zijn per rij van boven naar beneden)

 

De pigmentatie van de oogschaduws is goed. Met één kleur had ik wat meer moeite, de bruinige tint ‘Filthy Rich’ rechtsbovenin. Dit is een kleur die ik echt goed laagje voor laagje moest aanbrengen. Al denk ik dat ik met een kwastje die vochtig is van de setting spray ik sneller resultaat zou hebben. Het is nog een beetje spelen met alle mogelijkheden.

De echte glitter oogschaduw kleuren zijn het beste aan te brengen op een primer/concealer die je van te voren op je ooglid aanbrengt. Ik deed dit niet bij mijn look, en de glitters kwamen daardoor ook onder mijn oog terecht. Ik vond dit zelf niet heel storend, het stond wel feestelijk, maar om ze echt allemaal op hun plek te houden is het dus verstandig ze een beetje te “plakken”.

Je kan met dit palette dus de wat koelere kant op qua ooglook, maar ook de warme tinten lenen zich perfect voor een mooie ooglook. Een basic ooglook zonder glitter óf een uitbundige partylook? Met dit palette kan het allebei!

Mijn look

Ik heb een look gemaakt met enkel de bovenste rij oogschaduw. Een beetje in de neutrale, nude tinten, maar wel met een sparkle van glitter! (mijn foto’s zijn gemaakt met mijn mobiel omdat het even niet lukte met mijn camera. Ook heb ik weer een nieuwe eyeshadowbase besteld, dit maakt de kleuren namelijk nóg intenser)

Ik ben echt dolblij met dit prachtige palette. De kwaliteit, diversiteit en intensiteit zijn de prijs dubbel en dwars waard. Een mooie toevoeging aan mijn make-up collectie.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Too Faced Pretty Rich Diamond Light Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij Douglas (tijdelijk) voor €47,93

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Natascha - Beautyopinie

  Wat een mooi palette Hilde! Ik ben ook fan van TF, mijn palettes van dit merk zijn degenen die ik het meest gebruik.

  mei 7, 2020 at 08:40
 • Reply Tessa

  Too Faced heeft altijd mooie paletten!
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Catrice Iron Strength Hardening Nail PolishMy Profile

  mei 8, 2020 at 20:25
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge