Follow:
beauty

Utsukusy Lavendel Hydrolaat

lavender

Toen ik van Ilona van Utsukusy weer de mogelijkheid kreeg wat producten te gaan testen kreeg ik een super brede glimlach op mijn gezicht. Ik heb het geluk al een aantal prachtige producten in mijn bezit te hebben, en mijn collectie wat uit te breiden is geen straf! Vandaag zet ik dit prachtige nieuwe product in het zonnetje.

Wat is een hydrolaat?

Hydrolaten zijn eigenlijk lotions/toners. Je gebruikt een hydrolaat na het reinigen en voor je verzorging. Het kan natuurlijk op een watje, maar ikzelf vind het fijner om het met mijn handen op mijn gezicht aan te brengen. Dit geeft mij meer een ‘schoonheidsbehandeling-gevoel’.

De hydrolaten van Utsukusy zijn allemaal natuurlijk. Een hydrolaat wordt geproduceerd door onbespoten kruiden in water te destilleren. Er wordt gebruik gemaakt van bloemen, bladeren, takken of twijgen om een mooi destillaat te maken.

In de hydrolaten zit geen alcohol verwerkt en zijn ze dus heel zacht voor de huid. Je kan hydrolaten zelfs voor babies gebruiken. Ook kan je hydrolaten mengen met bijvoorbeeld een crème of een masker. Hierdoor zullen de voedingsstoffen uit je huidverzorging beter worden opgenomen.

lavender1

Utsukusy is een dierproefvrij merk. 100% Natuurlijk en veilig te gebruiken.

Lavendel Hydrolaat

Ik hou van de geur van lavendel. Zoals bekend geeft de geur van lavendel een gevoel van ontspanning en rust. Ik gebruik het hydrolaat daarom in de avond na het douchen en voor het slapen. Heerlijk ontspannen word je van de geur.

Lavendel werd al gebruikt héél wat jaren geleden. De werking van lavendel is namelijk ziektewerend. Bepaalde essentiële oliën in lavendel werken ontsmettend.

lavender2

“Lavendel hydrolaat werkt verzachtend op eczeem, zonnebrand, eerstegraads brandwonden, een koortslip, insectenbeten en jeuk. De jeukstillende en tegelijkertijd pijnstillende werking van lavendel hydrolaat maakt dit een aangenaam hydrolaat voor het behandelen van nattend eczeem.”

Eigenlijk alleen maar goeds! Toen ik op de site van Utsukusy-Schoonheid las dat het hydrolaat ook in het haar gebruikt kan worden werd ik wel nieuwsgierig. Als je bijvoorbeeld last hebt van schilfers op de hoofdhuid kan je het puur op de hoofdhuid masseren. Ook als je last hebt van vettig haar kan je een paar druppels lavendel hydrolaat door je haar spoelen. En van deze tip werd ik al meest blij ( en mét mij waarschijnlijk meerdere moeders! ), luizen houden niet van lavendel! Dus af en toe een druppel of 2 bij de kids op de hoofdhuid werkt preventief tegen hoofdluis!

lavender3

Wat vind ik ervan?

Ik vind het hydrolaat echt heerlijk. De geur vind ik zalig en ik werd er echt ontspannen door. Mijn huid lijkt ook minder last te hebben van roodheden wat ik een zeer aangename bijkomstigheid vind. Ook ga ik eens een paar druppels op mijn kussen sprenkelen, want ja ook dat kan met dit heerlijke product!

Ook het feit dat het een natuurlijk product is vind ik fijn. Ik ben niet iemand die niet-natuurlijke producten uit de weg gaat, maar een natuurlijk product is natuurlijk wel beter voor je huid.

lavender4

Ben je benieuwd naar het multifunctionele wonder hydrolaat? Je kan het bestellen online bij Utsukusy-Schoonheid voor 22 euro à 150ml.

Gebruik jij een lotion/hydrolaat?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product gekregen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Romy

  Klinkt goed!
  Romy onlangs geplaatst…3 tinten grijsMy Profile

  november 18, 2016 at 15:43
 • Reply Janine

  Wat ontzettend fijn dat er geen alcohol in zit! dit is namelijk erg schadelijk voor je huid. Ik moet me echt eens gaan verdiepen in de producten van Utsukusy haha
  Janine onlangs geplaatst…10 rare beautyproducten | BeautyMy Profile

  november 18, 2016 at 19:36
 • Reply YuSt

  Ik hou niet zo van lavendel, maar als ik kijk naar waar het goed voor is had ik dit in mijn jeugd moeten hebben. Toen uitte mijn allergie zich vooral op mijn huid. Veel last gehad van jeuk.
  YuSt onlangs geplaatst…Sheet mask | Hydro Bomb | GarnierMy Profile

  november 18, 2016 at 20:03
 • Reply Babs

  Deze lijkt mij ook heerlijk, ik hou van lavendel. Lavendel heeft zeker goede eigenschappen, maar van die luizen kende ik nog niet. Zeker een goede tip voor moeders met schoolgaande kinderen!

  november 19, 2016 at 17:50
 • Reply Claudia

  Ik heb een tijd geleden de horse chestnut hydrolaat getest van Utsukusy en die was ook al zo fijn. Ik mengde dit product met mijn dagcrème! Hydrolaten zijn puur natuur!

  november 19, 2016 at 20:49
 • Reply Mariska

  Weer wat geleerd, nu weet ik wat hydrolaat is 🙂 en het klinkt nog eens fijn ook!

  november 20, 2016 at 00:46
 • Reply Beauty treasures

  Lavendel is niet helemaal mijn ding, maar om te gebruiken op je hoofdhuid lijkt het mij wel aangenaam.
  Beauty treasures onlangs geplaatst…UNBOXING STYLETONE NOVEMBER 2016My Profile

  november 20, 2016 at 12:29
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge