Follow:
boeken

Vaarwel – Jesper Stein

vaarwel

Geef mij een goede thriller en ik ben niet bereikbaar. Ik hou van thrillers met een sterk hoofdpersonage, zelfspot en humor zijn ook meer dan welkom. Auteur Jesper Stein is voor mij een nieuwe ontdekking. Hij is auteur, journalist en misdaadverslaggever in Denemarken. Helemaal bekend met het vakgebied om een uitstekende thriller te schrijven. En dat is zeker gelukt!

Achterflaptekst ‘Vaarwel’

Commissaris Axel Steen krijgt op een dag het telefoontje waarop hij al jaren wacht. DNA-sporen uit een nieuwe verkrachtingszaak komen overeen met die van een oude, onopgeloste zaak. Vier jaar eerder werd een vrouw vermoord. Axel Steen leidde dit onderzoek, waarbij hij zeer betrokken was en zichzelf steeds slechter onder controle had. Uiteindelijk kostte deze zaak hem zijn huwelijk.

Terwijl de politieleiding zich al concentreert op afrekeningen tussen bendeleden en de strijd tegen terrorisme, duikt Axel Streen in stapels vergelijkbare verkrachtingszaken. Al snel vindt hij een link naar een extreem gewelddadige dader die het tot dan toe gelukt is om onder de radar te blijven.

Axel Steen komt steeds dichterbij, maar de zaak blijkt ingewikkelder te zijn dan gedacht.

vaarwel

Samenvatting

Met dit boek heb je weer een échte Scandinavische thriller in handen. Sterk met plots en sterke karakters. Axel Steen is een zeer sterk personage. Hij heeft zijn zinnen gezet in dit onderzoek en bijt zich hierin vast. Hierdoor krijg je als lezer ook veel informatie en kan je stiekem de detective in jezelf vrijlaten om helemaal in het onderzoek mee te gaan.

Door de beeldende manier van schrijven krijg je een mooi beeld van Denemarken. Alles wordt goed en duidelijk beschreven wat het verhaal zeker body geeft. Gaat Axel Steen op pad, dan kan je als het ware door zijn ogen de omgeving aanschouwen. Ik vind dit als lezer zeer prettig. Voor mij geeft het extra beetje informatie over de omgeving het verhaal meer diepgang. Ik kan mij hierdoor extra goed inleven.

Axel wordt als personage rauw neergezet. Hij heeft verdriet, angst en ook faalt hij weleens. Axel is écht. Je hebt het soms met hem te doen wanneer hij wordt geconfronteerd met zijn ex-vrouw, die hij heeft verloren aan zijn adjunct-hoofdcommissaris. Om die situatie aan te kunnen stort hij zich op zijn werk, op vrouwen en drank. Toch blijft zijn focus ‘De zaak’. Hij wil koste wat kost de dader opsporen. Een soort gerechtigheid voor wat hem die jaren geleden niet is gelukt?

vaarwel

Conclusie

‘Vaarwel’ is wat mij betreft een geweldige thriller om te verfilmen. Sterke personages, goed onderbouwde verhaallijnen en sterke plots. Het boek leest prettig en door de ‘rauwheid’ en echt gruwelijk goede thriller. Voor mij zeker niet het laatste boek wat ik van Jesper Stein zal lezen.

Informatie

Vaarwel – Jesper Stein

Karakter Uitgevers

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789045217710

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge