Follow:
boeken, kids

Van klein tot groots: Anne Frank – Maria Isabel Sánchez Vegara

annefrank

Dat ik deze serie boeken fantastisch vind heb ik in mijn vorige blogposts al laten doorschemeren. De serie ‘Van klein tot groots’ zet met elk deel een krachtige vrouw uit onze geschiedenis centraal. Vrouwen, of in dit geval meisje, die iets belangrijks voor de wereld hebben betekend. Door hun verhaal in deze prachtige boeken met mooie illustraties en korte beknopte teksten te presenteren, zorgt ervoor dat zowel kinderen als volwassenen deze mooie vrouwen niet zullen vergeten. Vandaag laat ik het nieuwste deel aan jullie zien, over Anne Frank.

Van klein tot groots tot nu toe

In het buitenland heb ik al meerdere delen mogen zien, maar in Nederland hebben we inmiddels ook al 3 prachtige delen. De serie begon met het verhaal van Coco Chanel, daarna Audrey Hepburn en nu is daar een mooi deel met Anne Frank aan toegevoegd. En dat Anne Frank veel voor de wereld heeft betekend moge duidelijk zijn, haar dagboek wordt tot op de dag van vandaag nog wereldwijd gelezen.

annefrank

Met elk deel van deze serie heeft Maria Isabel Sánchez Vegara een andere illustrator. In dit deel zorgt Sveta Dorosheva voor de prachtige illustraties. De tekeningen zijn mooi gedetailleerd en geven een goed beeld van hoe Anne Frank eruit zag. Het verhaal hoef ik uiteraard niet te vertellen, het droevige verhaal van Anne Frank is bij iedereen bekend. Maar om bijvoorbeeld aan je kinderen of je klas het verhaal te vertellen is dit boek uitermate geschikt.

annefrank

annefrank

Wat ik in een vorige blogpost ook al vertelde is dat deze serie boeken ideaal zijn voor kinderen in het basisonderwijs om te gebruiken bij spreekbeurten. De teksten in het boek zijn kort en beknopt maar geven precies de informatie die belangrijk is om het levensverhaal van de hoofdpersoon te vertellen. Voor mijzelf zijn deze boeken echte verzamelobjecten. Zo’n prachtige serie moet je gewoon in je kast hebben staan!

Elk deel van deze serie krijgt van mij gewoon 5 sterren!

Informatie:

Van klein tot groots: Anne Frank – Maria Isabel Sánchez Vegara

Uitgeverij de Vier Windstreken

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789051166965

Prijs: €14,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge