Follow:
boeken

Verdoemd – Mariska Overman

verdoemd

Naar dit boek keek ik ontzettend uit! Het vorige boek wat ik las van Mariska Overman, Voltooid, vond ik ook zeer goed. Weer even in de huid van ex-rechercheur Isabel Dieudonné kruipen en meedenken met de bizarre zaken die het boek weer zal voorspiegelen. Dit deel heeft namelijk ook weer een duister randje…

Achterflap Verdoemd

Drie jonge mensen. Drie zelfdodingen. Is het wel zelfmoord? Of is er meer aan de hand? Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur, ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid.

verdoemd

Samenvatting

Het verhaal wordt verteld in een ‘toen’ en ‘nu’. In het ‘toen’, in een periode in 2005 tot half februari 2016, volg je de drie vrienden Daan, Sara en Jelte. Je leert de vrienden kennen als een hecht groepje die zich vaak ophouden in een coffeeshop. Mariska Overman weet hun verhaallijn zo te vertellen dat deze personages verre van vlak blijven voor de lezer. Je leeft met ze mee, voelt hun emoties en hun frustraties.

In het ‘nu’ volgen we Isabel die de drie zelfdodingen, waar het naar uitziet, onderzoekt. Isabel bijt zich vast in deze zaak omdat zij het allemaal wel iets té toevallig vindt dat deze drie jonge mensen zich op exact dezelfde plek voor een trein zouden hebben gegooid. Isabel zet alles op alles om te onderzoeken of haar gevoel, dat dit niet om zelfdodingen gaat, klopt.

Mariska Overman heeft een zeer fijne manier van schrijven. Soms zelf een tikkeltje prozaïsch. Je wordt in het verhaal gezogen en door de kleine hints of toespelingen die je als lezer krijgt blijf je geboeid. Plotwendingen zetten je weer op het verkeerde been en ik ben menigmaal van dader geswitcht.

Als Isabel het gevoel heeft dat ze eerder wordt tegengewerkt om de antwoorden boven tafel te krijgen beginnen er nog meer vermoedens bij Isabel te groeien. Is dit het bewijs dat het wel degelijk om moord gaat?

Verdoemd is een boek die je niet meer wil wegleggen. Je verdenken schieten alle kanten op en ook de verhaallijn over het privé leven van Isabel is zeer boeiend. Ik kijk al uit naar het volgende deel met Isabel!

Informatie

Verdoemd – Mariska Overman

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 380 pagina’s

ISBN: 9789461093387

Prijs: €15,-

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge