Follow:
lifestyle, samenwerking

Verhuizen en financiën. Plan van aanpak

Eén ding weet ik zeker, de komende 20 jaar ga ik sowieso niet meer verhuizen! En dat weet ik al terwijl we nog niet eens verhuisd zijn…haha. Wat een papierwerk, stress en rompslomp komt er kijken bij een verhuizing. Inmiddels heb ik nog nooit zo vaak onze financiële administratie doorgenomen als de afgelopen weken. Maar, het resultaat mag er straks zijn. Een prachtig mooi groter huis waar we als gezin enorm naar uitkijken. Een update over onze plannen, wensen en mogelijkheden rondom de verhuizing.

Geldstress

Andries heeft het ontzettend druk gehad naast zijn gewone baan. Hij heeft een buitenlandse werkgever waardoor wij met het Nederlandse belastingsysteem niks te maken hebben. Dit maakt het uitrekenen van een hypotheek een stuk ingewikkelder. Gelukkig waren er vanuit zijn werk adviseurs die ons goed konden helpen en adviseren. Wij hadden namelijk ons droomhuis gevonden, maar moesten wel gaan kijken of wij er een hypotheek voor konden krijgen. Hiervoor moesten er wel wat zaken geregeld worden. Onze leaseauto moest weg, een lening afgelost en een hoop rekenwerk en papierwerk moest worden gedaan en opgezocht. Toen bleek dat er nóg een geïnteresseerde voor het huis was kwam alles in een stroomversnelling en waren wij zelfs nog even bang dat het op het afbetalen van een lening allemaal zou mislukken. We moesten uit die BKR registratie om de hypotheek te kunnen krijgen!

Gelukkig is dit allemaal gelukt en konden wij een bod doen op ons droomhuis. En mooier nieuws konden wij op onze trouwdag niet krijgen toen we met de verkoper overeenkwamen tot een mooie prijs. Taart!

Ons huis verkopen

Toen wij de rust hadden van het nieuwe huis kwam de volgende druk alweer om de hoek kijken. Ons huis moest in de verkoop! En hoe sneller, hoe beter aangezien wij niet met dubbele lasten willen komen te zitten. Puinruimen, schoonmaken en weer een hoop administratief werk dus. Maar voor een goed doel! Hoe beter we dit huis verkopen, hoe meer overwaarde er vrijkomt voor ons om te besteden aan het nieuwe huis. Het nieuwe huis is namelijk in prima staat, maar door de grotere oppervlakte moeten er flink wat nieuwe meubels komen en er moet wel geverfd worden en in de slaapkamers een nieuwe vloer. Dus geld is meer dan welkom! 😉 We hopen met de overwaarde al onze wensen te kunnen voldoen, mocht dit niet lukken zullen we wellicht overwegen een klein bedrag te lenen. We willen ons droompaleisje natuurlijk helemaal af hebben!

En daarna: genieten en sparen!

Ik kan al genieten van het idee dat ik straks in het voorjaar heerlijk met een boek in onze tuin kan liggen op een relaxte tuinstoel. Of op ons dakterras, op een zwoele zomeravond genieten van een kop thee en een boek. Of met het gezin lekker buiten eten aan een tuintafel, iets waar we voorheen de ruimte niet echt voor hadden. Wat kijken we ernaar uit!

Maar deze hele ervaring heeft mij ook wel aan het denken gezet. Een financiële buffer wilde ik sowieso al opbouwen, maar er kwam telkens iets tussen. Als de hele verhuizing achter de rug is gaan Andries en ik hier even voor zitten. We willen niet nóg een keer voor verrassingen komen te staan! Dus even goed uitzoeken waar er nog een beetje spaarrente gegeven wordt en dan maandelijks iets apart zetten. Het voelt toch wel lekker als er straks ergens nog een potje is voor later 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Er komt zoveel bij kijken als men de alles goed geregeld wilt hebben om een droomhuis te kopen…
  Jullie doen het zo goed….
  Goed geïnformeerd worden is héél erg belangrijk…
  Ben zeer benieuwd hoe jullie nieuwe woning ingericht gaat worden…

  Xoxo

  maart 12, 2020 at 18:23
 • Reply Marie

  Een plan van aanpak maken is inderdaad verstandig. Wanneer je gaat verhuizen moet je immers veel regelen van tevoren. En hoe vroeger je daarmee begint, hoe beter je kan plannen.

  oktober 29, 2020 at 16:32
 • Reply Vincent

  Bij een verhuizing komt inderdaad veel kijken. Ook heb ik gemerkt dat het veel tijd en geld kost om je verhuizing te organiseren. Gelukkig heb ik veel vrienden die mij daar graag opnieuw bij helpen.

  november 18, 2021 at 14:58
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge