Follow:
boeken, review

Verminkte toekomst (VT#4) – Melissa Skaye

verminkte toekomst

Auteurs van eigen bodem hebben bij mij vaak een streepje voor. Ik vind het belangrijk om deze auteurs in de spotlight te zetten en hun boeken te lezen. Melissa Skaye heeft samen met auteur J. Sharp onder andere het boek ‘Meedogenloos’ geschreven welke ik 5 sterren gaf. Ik was dus erg benieuwd naar een boek van haar alleen. Ik kreeg de mogelijkheid van Uitgeverij LetterRijn om twee van haar boeken te lezen. Ze zijn inmiddels beide al uit, en vandaag bespreek ik ‘Verminkte toekomst’.

Achterflaptekst ‘Verminkte toekomst’

verminkte toekomst

“De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning. Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor haar verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerst instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd? Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.”

Samenvatting

Ondanks dat het al het vierde deel is in de VT serie kon ik prima starten in dit deel zonder eerst de eerdere delen te hebben gelezen. Je leert hoofdpersonage Sanne goed kennen, en ook alle bij personages diept de auteur goed uit.

Het boek bestaat uit drie verhaallijnen. De verhaallijn van de moeder van Sanne in de periode van haar ontvoering, de verhaallijn met een zaak van kindermishandeling en de verhaallijn van de vermiste vrouwen uit het verleden. In eerste instantie is nog niet helemaal duidelijk hoe deze verhaallijnen zich tot elkaar verhouden. Naarmate het boek vordert begint dit steeds meer duidelijk te worden. De meeste heftige verhaallijn is toch wel die rond de ontvoering van Emma, de moeder van Sanne. Deze is rauw, gruwelijk en zo goed beschreven zonder dat het geweld de overhand neemt. Hierin weet Melissa Skaye ene perfecte balans te vinden.

Naast personage Sanne en Emma, die de auteur zeer goed weet uit te werken, zijn ook personage Will (de paragnost) en Luca Borra (de collega van Sanne) zeer aangename personages in het boek. Ondanks het feit dat het geen hoofdpersonages zijn weten ze je als lezer absoluut te boeien. Will, die een zeer warme persoonlijkheid heeft en altijd voor Sanne klaarstaat, en met Luca heeft Sanne een soort positieve “spanning” welke je als lezer zeer boeit.

De ontvoerders zijn zo neergezet dat je er als lezer absoluut geen compassie voor kan opbrengen, wat hen er ook toe gezet heeft om deze gruwelijke daden te verrichten.

De perfect uitgewerkte plottwisten zorgen voor een absoluut geweldig einde. Alle details en kleine hints gedurende het verhaal zijn perfect uitgewerkt en laten je als lezer niet los. Je wil het verhaal verder lezen, boeiend van begin tot einde. Deze thriller is absoluut geen standaard thriller, maar een pareltje van Nederlandse bodem!

verminkte toekomst

Informatie

Verminkte toekomst – Melissa Skaye

Uitgeverij LetterRijn

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 9789491875403

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar in de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge