Follow:
beauty, persoonlijk

Mijn Verzamelwoede vroeger tot nu

mlp

Ik hou van verzamelen. Niet dat mijn huis volstaat zoals sommige hoarders in tv programma’s, ik kan namelijk ook heel makkelijk weer wegdoen. Als kind vond ik het al heerlijk om iets te verzamelen, en zo zijn er dus ook de nodige verzamelingen de revue gepasseerd. Vandaag laat ik je zien welke verzamelingen ik al allemaal heb gehad.

Kindertijd verzamelingen

Stickerboekjes!

sticker

Ik had een doos vol van deze boekjes. Super vond ik deze! Postpapier en stickerboekjes, als een kind zo blij!

Knijpbeestjes!

knijp

Als ik mij goed herinner is mijn verzamelwoede met deze beestjes begonnen. Ik kan mij herinneren dat ik hier echt begon met verzamelen. Deze knijpbeestjes had ik in koalabeertjes, pandabeertjes etc. Ze hingen aan een touwtje in mijn kamer.

Pennen met water er in!

pen

Deze verzameling begon door toedoen van een vriendinnetje. Zij spaarde deze pennen en ik vond ze zo leuk! Zij had versies van vakanties of pretparken, en door naar die pennen te kijken herleefde ze die belevenis. Dat wilde ik ook! Hier begon ook een beetje het “hysterische” van verzamelen. Ik vroeg familieleden uit te kijken naar deze pennen, wat eigenlijk het ‘zelf verzamelen’ teniet deed. Ik had ook een pen met een strippende man, die vond ik toch wel het grappigst. Toen de pot met mijn verzameling pennen vol met inkt kwam door een lekkend exemplaar, heb ik alles weggegooid. Zo makkelijk ben ik dan ook weer. Op naar de volgende verzameling! 😉

Oilily!

oilily

In mijn slaapkamertje had ik een hoekje met mijn Oilily verzameling. Zeepjes, lipbalsems, flesjes edt en vooral veel reclame boekjes! Elk kwartaal (?) kwam Oilily met het Oilily boek! Dat was heaven voor mij. Als ik een weekend bij mijn vader was gingen we naar een kledingzaakje in Voorburg die Oilily verkocht. Elke keer even kijken of het nieuwe boek er al was. Hier knipte ik plaatjes uit en lijste die in. Ik kocht nog Oilily tassen etc toen ik al tegen de 20 liep. Deze crush was erg heftig!

Tienerjaren

Take That!

takethat_collectionofsixcassettesingles-594159

Yes, I admit! Ik was een doorgedraaide Take That Fan. Ik heb mijn hele tienertijd mijzelf omhuld met Take That. Ik had een kamer vol met spullen. Ik kocht alles, álles! Ik had de mazzel dat wij 3x per jaar op vakantie gingen naar Engeland, en ik daar heel veel items kon kopen die ik in Nederland niet kon krijgen. Ik kocht cd ( singels ) in diverse uitvoeringen. Van sommige singels had ik wel 3 exemplaren puur omdat er op elke uitvoering een extra liedje stond. Boeken, tijdschriften, videobanden, mijn kamer wás Take That! Een flinke verzameling en mega verzamelwoede. Nu heb ik hooguit nog een paar cd’s ergens liggen, de rest is allemaal weg.

Mijn twintiger jaren

My Little Pony

mlp

Yes, ik was in de 20. Het begon toen een vriendin van mij een My Little Pony liet zien die ik als kind had. Zo schattig! Ik kreeg inderdaad weer een soort melancholisch jeugdsentiment gevoel en wist, ik moet dát paardje ook in huis. Mij gewoon weer eventjes kind voelen.

Alleen bleef het niet bij dat ene paardje. Er bleek een hele community van volwassen vrouwen te zijn die My Little Pony spaarde. Dus samen met die vriendin struinde wij kringloopwinkels en marktplaats af. Ik had er echt een boel! Mijn man vond het toch wel een beetje gek en vond het ook zonde van het geld. Ja, daar had hij wel gelijk in. Dus verkocht ik alles weer, net zo makkelijk. ( stiekem baal ik wel dat ik dat ene blauwe paardje met roze ook weg heb gedaan. Eentje had ik er wel willen houden 😉 )

my_little_pony_toy_80__s___bow_tie_and_applejack_by_nadiagraphicplanet-d540yqx

Die blauwe wil ik nog wel een keertje in mijn bezit krijgen

Boeken!

books_do_furnish_01

Boeken, ik hou van boeken! Dat heb ik niet van een vreemde hoor, mijn moeder is ook een boekenwurm en mijn overgrootmoeder was schrijfster. ( streekromans uit Friesland ). Als ik een boek koop van een ( voor mij ) nieuwe schrijver/schrijfster, en het bevalt mij, dan wil ik alle boeken aanschaffen. Ik maak dan lijstjes van alle boeken die er zijn, en streep af welke ik heb kunnen kopen. ( vaak wel gewoon tweedehands ). Zo heb ik van Harlan Coben bijna alle boeken, Tess Gerritsen, Maeve Binchy, Harry Potter, David Baldacci etc etc. Gelukkig kan je boeken gewoon netjes in een boekenkast zetten. Dit is volgens mij de enige verzamelwoede die mijn man niet heel erg vindt. haha

Blond Amsterdam!

blond-a

Ok, met deze verzameling sloeg ik echt door. Ik zette zelfs een extra kast in onze, toch al kleine, woonkamer puur als decoratie om mijn Blond verzameling in te plaatsen. Amy en Fenna waren toen een jaar of 3 en 4 en mochten daar natuurlijk niet aankomen! Ik reed winkels af waarvan ik wist dat er korting was en sloeg massaal in. We gebruikten ook wel servies hoor, maar limited editions mochten alleen voor de show staan. Uiteindelijk heb ik een hoop verkocht, maar nog steeds heb ik veel Blond en koop ik af en toe nog wat. Maar ik heb het in de hand en draaf niet door 😉

Trollbeads!

troll

Trollbeads is mijn valkuil. Ik heb namelijk al 2 x een verzamelwoede van Trollbeads gehad. De eerste keer had ik echt mega veel, heel veel unieke bedels die flink wat geld waard waren. Toen heb ik alles weer verkocht, we hadden het geld nodig, zo simpel is het! 2 Jaar geleden ben ik opnieuw begonnen, het Trollbeads virus sloeg weer toe! Ik print dan documenten uit waar ik weer kan aanvinken welke ik heb etc. Maar ook deze keer besefte ik dat de manier van sparen die ik zou willen, niet past in ons budget. Dan kan ik het ook loslaten en het allemaal wegdoen. Ik hou niet van half half sparen als ik echt iets wil verzamelen, dus dan maar niet.

Vanaf mijn dertigste

Starbucks Mokken!

starbucks

Mijn omgeving kent mij ondertussen wel een beetje, dus toen ik met deze verzameling begon kreeg ik al een beetje blikken toegeworpen van “daar gaat ze weer”. Ook hier is een hele community online die wereldwijd is. Dus ja, ik kon zo connecties leggen met verzamelaars uit Azië die mij mokken konden sturen die daar verkocht worden, en ik stuurde dan Nederlandse exemplaren op. Uiteindelijk werd vooral dat versturen zo ontzettend duur. Opeens gaat bij mij dan de knop om en denk ik bij mezelf, nee, dit is te gek! Van al dat geld kan ik ook weekendjes weg met het gezin. Dus jullie raden het al, alles verkocht en klaar ermee!

OPI Nagellak!

opi-collection-as-of-july-2013

Niet mijn foto, maar ik zat er qua aantal niet ver vanaf

Een verzameling die nog wel te bekostigen was. Het begon met een lakje die Limited was en ik erg mooi vond. Ik vond hem via Ebay en wilde eigenlijk meteen de hele Limited Collectie. Dus ik kocht alle lakjes uit die collectie. En ja, toen ging ik los. Ik kocht vooral eerst lakjes uit oudere collecties die nog op Ebay te koop waren. Uiteindelijk stond mijn kast vol, maar ik werd er op een gegeven moment niet meer happy van. Ik wilde iets verzamelen wat niet zo makkelijk en overal te krijgen was denk ik. Dus uiteindelijk heb ik veel weggegooid die uitgedroogd waren en gaf ik er een boel weg. Nu heb ik er nog maar een stuk of 5 denk ik.

Cars Autootjes

maxresdefault

Thomas was helemaal weg van Cars toen hij zo rond 2 a 3 jaar was. Dus ja, dan komen er wat Cars autootjes in huis. Hij speelde daar zo ontzettend lief mee dat ik hem overlaadde met Cars autootjes. Ik zocht op internet naar bijzondere uitvoeringen, kocht internationaal via Ebay en uiteindelijk had hij er echt mega veel! Ze hoefden van mij niet in een vitrinekast, hij kon er lekker mee spelen. Maar het feit dat ik weer lijstjes uitprintte, autootjes afstreepte die ik had gekocht etc maakt het tot een echte verzamelwoede.

Op dit moment!

Oogschaduwpalettes

maxresdefault

foto van internet

Sinds kort ben ik helemaal into de oogschaduwpalettes. Budget, high end, het maakt mij niet uit! De afgelopen 2 weken heb ik er 3 gekocht! Ik denk dat dit weer een hardnekkige verzamelwoede gaat worden, maar wel een hele leuke! 😉  ( en onder het mom van “het is voor mijn blog” voel ik mij ook niet zo heel schuldig 😉 )

The Body Shop Body Butter

bodybutters

Dit is voor volgers van mijn blog niet echt een verrassing denk ik. Ik kan niet zonder een Body Butter te kopen langs een Body Shop lopen. Ik heb inmiddels ontzettend veel op voorraad. Maar……deze verzameling blijft groeien én afnemen. Ik gebruik ze namelijk ook veel! Dus ik vind dat ik deze verzameling zonder schuldgevoel mag blijven “voeden”. En dat doe ik ook maar al te graag! ( kan niet wachten op de sale eind december 😉 )

Nu ben ik heel erg benieuwd, sparen jullie iets?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

20 Comments

 • Reply Maaike

  Herkenbaar, al ben ik iets minder systematisch en afwisselend. Zo ben ik jaren BSB fan geweest. Het enige wat ik daar uiteindelijk van gespaard heb zijn de cd’s en singles. Verder verzamel ik boeken, cd’s en makeup. Al zijn de verzameling boeken en cd’s al heel oud en heb ik daar ook veel van weggedaan. Toen ik besloot nieuwe meubels te kopen heb ik 200 boeken weggegeven via facebookgroepen en aan het goede doel.
  Maaike onlangs geplaatst…Updated skincare routineMy Profile

  december 3, 2016 at 14:37
 • Reply Marieke

  Wow, wat veel! Ik had vroeger wel aardig wat stickerboekjes, my little pony’s en barbies, maar echt dingen verzamelen? Nee dat heb ik nooit gehad! Ik spaar dus geen specifieke dingen, alhoewel ik natuurlijk wel heel erg graag boeken en beautyproducten koop.

  december 3, 2016 at 14:39
 • Reply Lonneke

  Je hebt in ieder geval een groot zwak voor verzammelen 😉 Sommige verzamelingen zoals de stickerboekjes herken ik zeker wel en ja dat heb ik nu wel met nagellak, maar thats all! Leuk dat je hier wat over geschreven hebt.

  december 3, 2016 at 14:45
 • Reply Eva

  Ik zal maar eerlijk toegeven. Ik spaarde barbies. Ik heb een hoop limited editions. Ik wil ze eigenlijk verkopen maar ik kan dat nog niet aan. Geestelijk dan :-). Misschien dat ik de echt speciale houd… Ahhh zo leuk om die stickers te zien. Ik was ook zo dol op die stickerboekjes.
  Eva onlangs geplaatst…ECO rugzak van AffenzahnMy Profile

  december 3, 2016 at 14:46
 • Reply Mariska

  Wat grappig om te zien! Zelf heb ik wel stickerboekjes gehad inderdaad 🙂 nagellak verzamel ik wel, mits ik ze zelf ook wel mooi vind en zou dragen én niet te duur zijn. Dat dan weer wel 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Essence The little x-mas factory nail polishMy Profile

  december 3, 2016 at 15:10
 • Reply Astrid

  Wauw! Wat een verzamelingen hihi. De oranje my little pony met de appeltjes had ik vroeger. Jeugdsentiment… Oogschaduwpaletten zijn mijn zwak, daar heb ik er echt teveel van. En kwasten!
  Astrid onlangs geplaatst…Bodysol bodyscrub reviewMy Profile

  december 3, 2016 at 15:21
 • Reply Yvonne

  Wat leuk om te zien! Die blauwe My Little Pony met de roze manen heb ik ook gehad! Ik stam van de jaren 70 dus ik zat er midden in toen het de jaren 80 was. Nu verzamel ik mac-lipsticks en blushers haha.

  december 3, 2016 at 16:40
 • Reply Marsha

  Die stickerboekjes verzamelde ik ook! Een hele doos vol had ik, en natuurlijk ook de my little pony’s!
  Marsha onlangs geplaatst…Doe jij mee aan mijn kerstkaart & goodie swap?My Profile

  december 3, 2016 at 17:39
 • Reply Tania

  Vroeger verzamelde ik ook alles van Take That. Nu spaar ik niet echt iets meer.

  december 3, 2016 at 17:49
 • Reply Annette

  Wat leuk om te zien, nee ik spaar niets. Vroeger heb ik wel coca-cola spulletjes gespaard.

  december 3, 2016 at 18:03
 • Reply Lesley

  Wat een leuke blog! Doet mij denken aan alles wat ik gespaard heb haha! Van telefoonkaarten tot postzegels, zeepjes tot spice girl items haha.

  december 3, 2016 at 18:05
 • Reply jonna@burgertrutjes

  Ik heb ook mega veel OPI potjes, love it!! Maar eerlijk gezegd zijn het wel veel te veel….
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Super vreemde dingen die je waarschijnlijk niet van mij wist!My Profile

  december 3, 2016 at 19:24
 • Reply Romy

  Wauw, wat een verzameling! Zo te lezen heb jij echt verzamelwoede, haha. Wel heel leuk! Ik herinner me inderdaad nog je verzameling Starbucks-mokken. Zelf verzamel ik Blond Amsterdam en Disney-dvd’s, maar ik ben geen hele fanatieke verzamelaar. Als kind spaarde ik Pokémon-kaarten en Diddl-blaadjes en daar was ik dan weer wel heel fanatiek in 😉
  Romy onlangs geplaatst…12 feestelijke kerstjurken onder 60 euroMy Profile

  december 3, 2016 at 19:31
 • Reply Lieke

  Haha heel leuk om te zien! Op het moment spaar ik festival muntjes, van elk festival waar ik ben geweest bewaar ik een muntje en die stop ik in mijn Travel Journal.
  Lieke onlangs geplaatst…Review | Sleek blush CoralMy Profile

  december 4, 2016 at 08:09
 • Reply Sabine

  Aaah stickerboekjes had ik idd ook vroeger en uiteraard my little pony! Zo leuk om te zien! En ik had de originele Trolls vanuit Canada die mijn familie regelmatig opstuurde, zeepjes spaarde ik nog en Barbies. Nu vooral fifties/pin up gerelateerde dingen zoals blikken voor in de keuken, magneten etc, aparte mokken vind ik super leuk, palettes en: Badeenden haha! Maar die sparen mijn man en ik samen, de meest gekke hebben wij wel in onze collectie.

  december 4, 2016 at 12:08
 • Reply Aileen

  Ow jeetje, wat veel verzamelingen en wat enorm herkenbaar. Die stickerboekjes en pennen, daar kon ik ook echt geen genoeg van krijgen. Heerlijk!

  december 4, 2016 at 23:53
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Whahaha heerlijk ik mis toch echt nog wel een verzameling…je Tante Betsy jurkjes :p. Hihi daar ben je ook helemaal in los gegaan in de begin maanden. Inmiddels heb je er wel weer een heel aantal verkocht 😉 en nu heb je een lieve Tante en Nichtje erbij die goed voor je zorgen ;).
  Ja ik ben ook verslavingsgevoelig op verzamel gebied, maar heb nog veel van mijn verzamelingen en kan moeilijk loslaten en woon dus in een overvol huis. Ik heb nog steeds boven op zolder mijn Mickey Mouse verzameling, ik heb in de kast nog een aantal blikken staan van mijn blikken verzameling van vroeger (ook nog in een doos op zolder staan). Ik heb een heel aantal orakelkaarten en tarotkaarten sets, ik heb engeltjes door het hele huis…oh en ik heb 80 Tante Betsy jurkjes én ik heb tig laarzen. Ik geloof dat het dat wel is ;). Toch weer leuk om er weer eens over te gaan bloggen :). Dikke knuffels!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Tante Betsy blog Giveaway MondayMy Profile

  december 6, 2016 at 14:32
 • Reply Maria Louisa

  Heel herkenbaar. Ik kijk altijd opgelucht naar programma’s zoals Hoarders en ben dan heel opgelucht dat ik toch nog niet zo gek ben. Als tiener spaarde ik aanstekers en pennen, mijn hele leven koop ik al boeken, hele series (alles van Stephen King, Harlan Coben, heel veel fantasy). Ik hou heel veel van kookboeken, ik maak er zelden iets uit maar geniet van het doorbladeren (al heb ik er laatst wel zo’n 75% van, zo’n 300 stuks weggegeven). Sinds mijn 18e ben ik helemaal verliefd op Botanica servies van Villeroy & Boch, via Marktplaats heel wat van bij elkaar gespaard. Verder ben ik gek op thee, vooral groene thee, en allerlei mooie blikjes waarin het zit. Ik hou van sieraden, o.a. ook Trollbeads, ik vond ze zo super dat ik zelf glaskralen en sieraden van glas ben gaan maken, gelukkig hoefde ik toen nooit meer de glaskralen te kopen, die kon ik toen zelf maken ; ) Ik hou van leren tassen, zoveel dat ik een opleiding van 1,5 jaar ben gaan doen om ze zelf te kunnen maken. En natuurlijk mooie jurkjes en rokjes, schoenen en laarzen, sinds heel erg kort Tante Betsy ; ))

  april 23, 2017 at 17:00
 • Reply Marsha

  Ik heb ook ontzettend veel stickerboekjes gespaard. En die my little pony’s!! <3

  november 23, 2019 at 20:31
 • Reply Martine

  Wat een enorm leuk bericht om te lezen! En ja, ik ben zelf ook een enorme verzamelaar, altijd al geweest. Dus je blogje is een feest der herkenning – alleen kan ik écht niet zo gemakkelijk dingen wegdoen als jij!
  Martine onlangs geplaatst…Simple poetry // to resist and to reveal // grim realitiesMy Profile

  maart 7, 2020 at 23:10
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge