Follow:
boeken

Vogeleiland – Marion Pauw

Wanneer je in de puberteit zit doe je weleens domme dingen. Maar wat als deze dingen je hele verdere leven bepalen en je nooit meer terug kan naar de “normale wereld”?

Dit boek las ik in april en wilde ik toch even op mijn blog voorbij laten komen (ondanks dat het geen recensie exemplaar was voor mijn blog). We lazen dit boek voor het Boek van Maand van Paagman. Een thriller die toch ook weer wat weg heeft van een roman. Een aanrader om mee te nemen op vakantie!

Synopsis ‘Vogeleiland’

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Jaren later kampt haar zusje Nicole nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Ze besluit om alles achter zich te laten en naar Spanje te verhuizen. Maar ook daar kan ze niet aan het verleden ontsnappen. Een bijzondere verschijning doet de hoop dat haar zus nog leeft oplaaien en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland.

Verteld vanuit verschillende perspectieven, leer je als lezer het verhaal van Marianne kennen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, liefde en wreedheid, sympathie en antipathie. Het enige wat je nog wilt is dat de waarheid boven water komt.

Samenvatting

Marianne is zo’n opstandige puber. Heeft genoeg van de wereld waarin ze leeft en schopt tegen de maatschappij. Wanneer zij de oudere Berend ontmoet voelt ze zich beter. Berend ondergaat de aandacht gemoedelijk, ook al spreekt zijn geweten hem er wel op aan wanneer Marianne een bizar voorstel doet. Toch laat hij zich overhalen en het avontuur met Marianne begint, beide niet wetende wat voor gevolgen deze stap zal hebben.

Zoveel jaar later volgen we het jongere zusje van Marianne, die inmiddels volwassen is en haar leven na die verschrikkelijke jaren na de verdwijning van Marianne, heeft opgepakt. Wanneer er opeens een verwilderd jong meisje bij haar in Spanje (was het Spanje? Ik ben het even kwijt..haha)op de stoep staat staat haar leven op zijn kop. Zal ze eindelijk alle antwoorden rondom Marianne haar verdwijning te horen krijgen?

Dit boek kruipt onder je huid. Marion Pauw schrijft zo beeldend dat je het moeras voor je ogen ziet opdoemen. Plottwists die je niet ziet aankomen zorgen voor een verrassend en pakkend verhaal. Echt een boek om even helemaal in op te gaan.

Informatie

Vogeleiland – Marion Pauw

Uitgeverij The House of Books

Paperback, 272 pagina’s

ISBN: 9789048854943

Prijs: €21,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek gekregen via mijn werk **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge