Follow:
anti-veroudering, antirimpel, clinique, clinique smart, Clinique Smart Custom-Repair, intensief, moisturizer, serum, vochtherstel

Waarom een serum?

Deze vraag kreeg ik vaak toen ik nog in de parfumerie werkte. Waarom een serum? Is alleen een dag of nachtverzorging niet genoeg?
In principe werkt een dag en/of nachtverzorging heel goed, maar een serum heeft een veel hogere dosis werkzame stoffen. Een serum is heel geconcentreerd en werkt daarom ook veel gerichter. Een serum is zo geconcentreerd dat het de “probleempjes” effectiever kan aanpakken.
Waarom kan een serum niet alleen gebruikt worden, en moet er altijd een creme overheen? Omdat een serum en vrij dunne  en luchtige samenstelling heeft kan het niet het comfort bieden die een creme biedt. Als je een serum gebruikt zal je je gezicht daarna ook niet altijd lekker vinden aanvoelen en zal je ook echt een creme eroverheen willen gebruiken.
Een serum kan je ook gebruiken als een kuurtje om bijvoorbeeld even je vochtgehalte op te krikken. Serums zijn kostbaar, maar zijn eigenlijk onmisbaar in je dagelijkse beauty ritueel.

Zelf gebruik ik in de ochtend de Idealist van Estee in combinatie met het 3 stappenplan van Clinique en de Clinique Smart dagcreme.
In de avond gebruik ik het Clinique Smart Custom-Repair Serum in combinatie met het 3 stappenplan en de Clinique Smart nachtcreme.

Het Clinique Smart Custom-Repair Serum pakt een hoop dingen aan. Zo zorgt het serum ervoor dat de huid kalmeert.
Ook egaliseert het serum je huid en zal je teint er van gaan stralen.
Ingredienten van het serum zorgen dat pigmentvlekjes worden voorkomen. Werkzame stoffen voorkomen een doffe teint en verbeteren de glans, gladheid en helderheid.
Ook gaat het serum lijntjes, rimpels en verslapping tegen. Zichtbare UV beschadigingen worden hersteld waardoor zichtbare lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.
Ik vind dit serum heerlijk aanvoelen in combinatie met de producten die ik gebruik. Wetende dat een serum zo effectief werkt, en zoveel problemen aanpakt heeft mij daarom ook doen besluiten altijd een serum te gebruiken.
Gebruik je nog geen serum maar wil je het weleens proberen? Vraag bij de parfumerie informatie over welk serum het beste bij je zou passen.
Gebruik je al wel een serum? Laat het me weten! Ik ben benieuwd welk serum je gebruikt en wat je ervaringen zijn.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Brigitte Vermeulen

    Dank je voor de info

    april 5, 2016 at 17:33
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge