Follow:
gezin, lifestyle, samenwerking

Waarom kiezen voor een elektrische sfeerhaard?

De koudere maanden zijn in aantocht en we er wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor mij geen straf overigens. Ik hou van deze tijd van het jaar en thuis blijven vind ik ook geen straf. Ik maak mijn woonkamer gezellig, pak een dekentje voor op de bank, een kop thee en een goed boek en mij hoor je niet! Wel mis ik in ons nieuwe huis nog wat sfeer en warmte. Ik steek wel wat kaarsjes aan in de woonkamer, maar door de oppervlakte die we nu hebben is dat toch een beetje zoeken naar de gezelligheid, warmte en sfeer die ik voor ogen heb. Ook wil ik niet meteen de kachel op standje ‘voluit’ gooien omdat dit voor mijn budgetteren niet heel voordelig is. Dus dan ga je denken aan andere mogelijkheden. Zo heeft mijn vader een elektrische sfeerhaard, dat zie ik ook wel zitten!

Milieuvriendelijk

Sfeer in huis vind ik zo belangrijk! Van huis uit heb ik dit ook altijd meegekregen. Bij mijn moeder thuis gingen altijd lampjes aan, kaarsjes en de openhaard. De openhaard doet ze overigens nog steeds. Toch is een openhaard niet de beste oplossing vanwege de vervuiling voor het milieu. Ook het gebruik van hout is natuurlijk niet de meest milieuvriendelijke manier. Bij het branden van hout komt CO2 vrij en dat is een broeikasgas dat zorgt voor klimaatverandering. Nou hebben wij sowieso geen openhaard in huis, dus de keuze valt dan al snel voor een elektrische variant. Wij hebben best veel muur in de woonkamer, dus veel ruimte. Wanneer je dus geen openhaard hebt is een elektrische sfeerhaard of elektrische kachel dé oplossing. Het is milieuvriendelijker, makkelijker in gebruik en staat ook heel gezellig. En het geeft ook nog eens de warmte die je bij een openhaard ook hebt.

Warmte en sfeer

Een elektrische sfeerhaard kan je in elke kamer in huis plaatsen. Vind je je slaapkamer bijvoorbeeld wat kil en mis je daar de gezelligheid? Dan kan je prima een elektrische sfeerhaard in je slaapkamer plaatsen. Het voordeel is ook dat veel haarden wieltjes hebben. Zo kan je hem zelfs nog verplaatsen van plek of kamer wanneer je dat wilt. Elektrische sfeerhaarden hebben vaak 2 standen, dus dat kan je helemaal naar eigen wens instellen. Het lijkt toch net echt zo’n haard?!

Tip: maak er een doorkijkhaard van door de nep openhaard te plaatsen in een scheidingswand. Zo kun je van alle kanten van het vuur genieten.

Veilig

Kaarsjes geven ook sfeer in huis. In onze woonkamer heb ik op diverse plekken in de avond altijd geurkaarsen branden (mijn man is hier wat minder dol op). Maar ik vind dat leuker en sfeervoller dan alle lichten aan. Toch moet ik hier wel altijd bij blijven en zit een ongeluk in een klein hoekje. Een elektrische sfeerkachel is een stuk veiliger door de oververhittingsbeveiliging.

Elektrische kachels

Niet alleen in huis, maar ook in de tuin kan je extra sfeer creëren in het najaar. Zo is bij ons de planning om met Kerst bij mijn vader in de tuin een soort lopend buffet te gaan houden met mijn broers en aanhang (als het mag van de regering). Om toch een beetje de afstand te kunnen bewaren gaat mijn vader een grote tent regelen en houden we het kerstdiner buiten. Met jassen aan wellicht, maar het liefst met wat warmtebronnen. Hij heeft dit eerder met zijn verjaardag gedaan in een novembermaand, en dat was ontzettend geslaagd. Een elektrische kachel is dan een must, en geeft ontzettend veel warmte af. Ideaal!

Dit soort kacheltjes zijn trouwens ook ideaal voor in huis als je een bepaalde ruimte wil verwarmen. Ook handig om mee te nemen op vakantie met de caravan bijvoorbeeld. Wij willen zoiets ook nog aanschaffen voor ons zitje in de tuin. De tieners hier in huis willen nog weleens buiten in de tuin met een vriendin kletsen, maar dat is nu gewoon best koud. Een lekker kacheltje erbij en je hebt warmte en een gezellige sfeer!

Zo liet ik al eens ons gezellige hoekje in de tuin zien. Heerlijk en gezellig om ook in de avond te zitten. Nog een leuke lampjesslinger aan de bovenste balk en klaar!

Heb jij ook al zin in al die gezelligheid en sfeer in en rondom je huis?

Zo zie je maar dat je zelf heel veel kan doen aan de sfeer en gezelligheid in en om je huis. Warmte en lampjes zijn de ultieme sfeermakers en wanneer je je daar op focust kan je heel gemakkelijk een super cosy omgeving creëren. Ik denk ook dat een groot deel van Nederland heel erg behoefte heeft aan die warmte en gezelligheid op dit moment. Als we dan toch zoveel mogelijk thuis moeten blijven, laten we dat dan in ieder geval doen in een omgeving waar we blij van worden. En dat is toch vaak een sfeervolle omgeving toch?

En stiekem zit ik eraan te denken om de kerstboom ook al in november neer te zetten. Dat is natuurlijk de ultieme sfeermaker!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge