Follow:
lifestyle, samenwerking

Wakker worden met de leukste wekkerradio!

Je begint er je dag vaak mee: het geluid van je wekkerradio die weer afgaat. Waar vroeger vooral de luidruchtige wekker met een bel te vinden was in de huishoudens, zijn er tegenwoordig veel prettigere manieren om je wakker te maken. Er zijn bijvoorbeeld talloze designs wekkerradio te vinden met genoeg mogelijkheden voor jong en oud. Wat zijn de opties?

Met de radio wakker worden

Eigenlijk is wakker worden met je favoriete radiozender naast je al bijna standaard. Dit is de optie die je naast het standaard gepiep van de wekker terugvindt. Het nadeel is wel dat de wekkerradio vaak via een antenne zijn ontvangst krijgt, hierdoor kan je wakker worden met geruis naast je. Wanneer je het signaal van een wekkerradio digitaal ontvangt, weet je zeker dat de kwaliteit altijd goed is. Voor velen zal de traditionele variant voldoende zijn, maar wil je elke radio in goede kwaliteit ontvangen, ga dan zeker voor digitaal.

Wakker worden met projectie

Een wekkerradio met projectie ook een goede manier om de tijd in de gaten te houden waarbij je deze duidelijk kunt zien op de muur. Hierbij kan je de tijd in groot formaat aflezen zonder dat je je helemaal om moet draaien om maar te zien hoe laat het eigenlijk is. Natuurlijk is een grote projectie ook een voordeel als je iets minder goed ziet, bijvoorbeeld zonder bril.

Kies een design dat bij je past

Natuurlijk ga je voor het mooiste ontwerp dat past in je interieur, wellicht is een stoer retro design iets voor jou. Of kies je juist iets dat speels is voor in de kinderkamer. Het beste kan je dan voor een wekkerradio met projectie gaan. Zo zal hij of zij rustig wakker worden en wat is er leuker dan een apparaat met mooie kleurtjes? Je kind moet je in ieder geval niet wakker laten schrikken door vervelend hard gepiep, dit kan op de lange duur zelfs een negatief effect op de nachtrust geven.

Muziek voor het slapen gaan

Sommige types wekkerradio hebben de optie om muziek af te spelen vanaf cd, geheugenkaart of stick. Dit kan bevorderlijk zijn om rustig in slaap te vallen. Het
enige dat je hoeft te doen is op de AUX of USB aansluiting een USB stick aansluiten en het is klaar voor gebruik. Een wekkerradio met bluetooth is zelfs nog makkelijker: je stuurt draadloos je gegevens naar het apparaat. Dit kan dus zelfs vanaf de telefoon gedaan worden. Maar je hoeft overigens niet alleen aan muziek te denken: je kunt ook met een sfeervol moodlight in slaap vallen. Hierbij worden diverse kleuren in de ruimte geprojecteerd voor een rustgevend effect.

Met kabel of toch liever draadloos?

Een traditionele wekkerradio sluit je meestal aan via het stopcontact. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om je wekkerradio gewoon op batterijen te laten werken. Dit kan in je voordeel zijn wanneer er een stroomstoring is: de wekker blijft dan gewoon werken. Natuurlijk is het ook erg makkelijk om dit soort wekkers mee te nemen op reis, je hoeft niet op zoek te gaan naar een stopcontact, maar je zet de wekker neer waar je wilt.

Extra opties

Een wekkerradio biedt daarbij meestal ook andere opties om je gemak wat te vergroten. Wil je bijvoorbeeld nog even wat langer liggen? Gebruik dan een uitvoering met een snoozefunctie. Hierdoor zal het weksignaal zich om de zoveel minuten herhalen. Vaak kan je ook meerdere schema’s instellen om op diverse tijden wakker te worden.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Mooie design wekkerradio.
  Een handige is met een stekker die men ook verwijderen

  Xoxo

  november 16, 2018 at 04:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge