Follow:
boeken

Warrior Cats De Wildernis in – Erin Hunter

warrior cats

Warrior Cats is een immens populaire boekenserie. Niet alleen onder jongeren, ook volwassenen zijn er weg van. Onlangs kwam het allereerste deel in een speciale uitvoering, geïllustreerd. Een betere uitvoering is er niet om mijzelf ook eens aan deze serie te wagen. Na alle hype op Social Media was ik toch wel nieuwsgierig geworden namelijk. Zou deze serie ook iets voor mij zijn?

Synopsis ‘De Warrior Cats De Wildernis in’

Al eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud volgens de regels die door hun voorouders zijn vastgesteld. Maar de DonderClan verkeert in groot gevaar, als de SchaduwClan zich niet langer aan die regels houdt en het hele woud wil overheersen. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden…

Dan verschijnt ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de clans…

warrior cats

De uitvoering van dit boek is zeer mooi. De hardcover heeft een mooie dustjacket met daaronder ook nog een mooie print. De hardcover zelf heeft dezelfde afbeelding als de dustjacket. Het boek is qua formaat niet heel handig om liggend in bed te lezen, maar menig fan zal daar niet wakker van liggen. Ook de tekeningen in het boek zijn een zeer mooie toevoeging aan het verhaal.

warrior cats

Het verhaal gaat dus over katten in clans die vechten. Dat is eigenlijk het verhaal in een notendop. Nou heb ik zelf nooit moeite met fantasieverhalen waarin dieren opeens kunnen praten bijvoorbeeld, maar op de één of andere manier kon ik het met dit boek niet naast mij neerleggen dat het katten waren, die praten….

Ook de hoeveelheid namen voor de katten en clans zorgde bij mij voor heel veel verwarring. Zo heb je Tijgerklauw, Vuurpoot, Blauwster, Ravenpoot, Grijspoot, Geeltand, IJzelvacht, Schaduwclan, Spikkelblad, Vuurhart, Grijsstreep en ga zo maar door. Dit zorgde bij mij voor zoveel verwarring dat ik ook niet echt interesse had in al die katten. Zo ging er eentje in het begin dood, helaas…ik wist niet eens precies wie het was.

Verder vond ik het verhaal niet interessant. Kattenclans die elkaar de tent uit vechten, that’s it. Meer kon ik er niet van maken. Misschien ben ik te nuchter, te oud, wie zal het zeggen…. Toch zijn er zat andere fantasy verhalen, of kinderboeken, die ik veel interessanter en leuker vind. Eén voordeel, ik hoef mij nu niet te wagen aan al die tig vervolgdelen van deze serie.

Het boek blijft wel in de kast. Thomas zal er misschien over een aantal jaar wel van genieten 😉

warrior cats

Door de mooie uitvoering krijgt dit boek van mij toch nog 2,5 ster.

Informatie

Warrior Cats De Wildernis in – Erin Hunter

Uitgeverij Fantoom

Hardcover, 352 pagina’s

ISBN: 9789059246720

Prijs: €24,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Dit klinkt griezelig….
    Spannend.

    april 9, 2020 at 15:02
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge