Follow:
lifestyle, samenwerking

Wat heb ik allemaal in huis aangepakt tijdens manliefs afwezigheid?

Toen mijn man voor 5 weken naar Zweden ging had ik al weken van te voren voorpret. Niet zozeer omdat hij weg zou gaan, maar omdat ik van plan was flink in huis aan de gang te gaan. Als verrassing voor hem, maar ook omdat ik dan gewoon mijn gang kon gaan zonder commentaar (sneaky I know!). Maar wat heb ik nou allemaal voor elkaar gekregen? En vooral, wat was zijn reactie?!

Boekenkasten

Voordat Andries wegging had ik al één nieuwe kast in de kamer geplaatst. Onze oudere kast was echt op, dus er moest een nieuwe kast komen. Ik wilde een wat strakkere kast en minder diep dan de vorige. Onze woonkamer is niet al te groot, dus een beetje spelen met kleur en ruimte was wel nodig. Al snel na de aanschaf van de eerste kast wist ik dat een tweede ernaast nóg beter zou staan. Dus die heb ik al vrij snel gekocht toen Andries vertrokken was 😉

Ik ben nog wel een beetje aan het schuiven en herindelen sindsdien. Regelmatig kijk ik voor wooninspiratie op Crindel. Welke stijl past bij mij, wat voor tips kan ik gebruiken om mijn huis een écht thuis te laten zijn? Ik vind het heerlijk om op platforms te kijken waar ik dat heel overzichtelijk kan doen. Op deze site kan je bijvoorbeeld ook een moodboard maken. Ideaal om een beetje een idee te krijgen wat er voor je woonkamer allemaal geschikt is in jouw stijl (en ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan kan je dat daar ook vinden)

Dé stoel!!

Deze kocht ik in de laatste week van Andries’ zijn afwezigheid. Ik was al meteen dolverliefd op deze stoel toen ik hem online zag. Mijn zus heeft er een bank van en dat stond zo gezellig. Ok, Andries was met deze aanpassing het minst blij. Hij zei: “Dit is een stoel in een huis waar de man niets te zeggen heeft.” hahahaha. Maar hij zit lekker en ik vind het echt een eyecatcher in onze woonkamer!

Bijpassende kussentjes als detail

En op de bank natuurlijk bijpassende kussentjes….

Trapbekleding

Onze oude trapbekleding was roze. Yep, waarom we dat ooit hebben uitgekozen?! En die trapbekleding was helemaal versleten en nodig aan vervanging toe. Deze klus was het meest intensief. Maar ik ben zo blij met het resultaat!

De boekenkast

Andries is geen lezer en snapt dus ook niet dat ik een boekenkast nodig had. Hij vond het onzin en stond er niet echt open voor. Maar die boekenkast moest er komen. Mijn vader is gelukkig heel handig en die heeft voor mij op de overloop een fantastische boekenkast gemaakt. So happy!

En inderdaad, hij is al bijna helemaal vol. Ik moet dus toch even opnieuw gaan indelen binnenkort…

Kamer Fenna

Fenna heeft de kleinste slaapkamer van de kinderen. En in haar kamer kan dus ook eigenlijk geen kledingkast. Tot voor kort volstond een grote lade onder haar bed. Maar Fenna is inmiddels zo’n lange meid geworden dat de kledingmaat ook mee is gegroeid en de lade te klein is geworden. Gelukkig is daar opa…..handige opa heeft voor haar dit gemaakt.

Ideaal voor truien en jasjes! En het staat nog eens super leuk ook.

We waren ook begonnen met het verven van de onderkant van de trap, die in haar kamer zichtbaar is. Maar die moet nog steeds de laatste laag verf, oeps….

Kamer Amy

Amy had donkerblauwe gordijnen die ze niet mooi vond. Deze zijn naar Thomas gegaan dus Amy moest iets nieuws. Ze wilde graag witte gordijnen, maar dat was niet donker genoeg. Mijn moeder heeft daarom Amy verduisterende rolgordijnen cadeau gedaan. Super lief al die ouders die mij hebben geholpen…

Amy haar kamer is dus ook weer een stuk opgeknapt!

Kamer Thomas

In Thomas zijn kamer zijn de meeste dingen gedaan. Hij heeft nu donkerblauwe gordijnen ipv de Cars gordijnen die er al een flinke tijd hingen.

Thomas had een hoogslaper maar vond dat niet prettig. Ook voor ons niet lastig als er weer eens van bed gewisseld werd (Thomas bij mij als hij niet lekker is bijvoorbeeld) Via zo’n smal trappetje is als volwassene niet prettig. Mijn vader heeft dus Thomas zijn bed afgezaagd zodat hij een ‘normaal’ bed heeft. Ook maakte hij achter Thomas zijn bed een plankje voor al zijn boekjes. Ook kreeg Thomas disco lampjes onder zijn bed en nog een plankje boven zijn bed voor de mooie wereldkaart. Thomas deed een vreugdedansje toen zijn kamer klaar was.

Er waren nog wel wat meer klusjes die ik op mijn lijstje had om te doen. Maar de tijd en het geld was op. Dus die klusjes komen in de toekomst wel een keer. Voor wat we hebben gedaan ben ik super tevreden! En gelukkig vond Andries (bijna) alles mooi. Pfew…haha

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Emma Anna

    Hahaha zoiets zou mijn man ook zeggen, maar uiteindelijk vindt hij het altijd wel prima 🙂 Je hebt me wel op een idee gebracht om binnenkort een extra boekenkast mee te smokkelen…

    november 17, 2019 at 16:42
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge