Follow:
kids, uitje, winactie

Waterwolf! De nieuwe attractie van Madurodam. + winactie!

Niks is leuker dan in de vakantie een dagje weg te gaan met elkaar. Voor mij was een bezoekje aan Madurodam, terwijl ik er heel dichtbij woon, al ruim 20 jaar geleden. Amy en Fenna waren beide al een keer met school en een keer met opa en oma naar Madurodam geweest, maar Thomas nog nooit. Ook Andries was nog nooit in Madurodam geweest. Het werd nu weleens de hoogste tijd om Nederland in het klein te zien, en zeker de nieuwe indoor attractie ‘De Waterwolf’ te gaan bekijken! En misschien maak jij wel kans op één van de twee Madurodam arrangementen voor 4 personen!

Gisteren was het nog stralend weer dus ideaal om naar Madurodam te gaan. Het park is grotendeels buiten, dus een mooi zonnetje en lekker zacht weer is dan ideaal. Ik was zo benieuwd of ik er nog wat van zou herkennen. Als kind kwam ik wel vaker in Madurodam als mijn broer en ik een weekend bij mijn vader waren. Ik vond vooral de attracties die je kon aanzetten fantastisch! En als het al vroeg ging schemeren gingen de lampjes aan in het park. Ik vond dat als kind echt magisch.

madurodam

Meteen als je binnenkomt, nadat je heel vriendelijk verwelkomd bent, staat er een prachtige maquette van een mooi huis van George Maduro. George Maduro was een oorlogsheld en kwam oorspronkelijk uit Curaçao. Hij ging studeren in Leiden en zette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in als reserveofficier der Nederlandse cavalerie. In de meidagen van 1940 leidde hij op heldhaftige wijze een aanval in Rijswijk. Hij is in concentratiekamp Dachau uiteindelijk overleden aan de vlektyfus. De ouders van deze oorlogsheld schonken het startkapitaal voor de miniatuurstad Madurodam.

madurodam

De nieuwe attractie ‘Waterwolf’ bevindt zich dichtbij de ingang van het park. Wij besloten eerst even buiten rond te neuzen. Er is namelijk zo ontzettend veel te zien als je het park binnenloopt. Vrijwel het eerste miniatuurhuis wat we tegen kwamen is ‘Dorrepaal’ en Thomas herkende het meteen! ‘Dit is naast opa!’. En daar had hij gelijk in, Dorrepaal ligt nagenoeg naast het huis van mijn vader.

Korte historie Madurodam

Madurodam bestaat al sinds 1952. Het themapark is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondswerver voor goede doelen. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengst aan projecten voor kinderen, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro. Sinds de oprichting doneerde Madurodam inmiddels bijna 34 miljoen euro aan goede doelen die kinderen helpen zelfvertrouwen, empathie en een beetje heldenmoed te ontwikkelen.

In 2011 sloot het park 5 maanden haar deuren voor een grondige verbouwing. Zo kun je nu zelf de Oosterscheldekering bedienen, leren vliegen op Schiphol én bieden op de bloemenveiling. Bovendien zijn er interactieve schermen met Madurodammertjes, de inwoners van het park, die tientallen verhalen op een eigentijdse manier vertellen.

Het interactieve op het park maakt het zo ontzettend leuk voor kinderen. Hier kon Thomas een racebaan bedienen waarop een raceauto flink in de slip ging. In combinatie met het geluid van een raceauto maakte het natuurlijk helemaal top.

Alle gebouwen zijn zo ontzettend mooi gemaakt. Thomas herkende ook een aantal gebouwen en hierdoor kan je met je kind(eren) in gesprek en hun heel veel dingen leren tijdens het lopen over het park. Omdat ze alles met eigen ogen kunnen zien leren ze er ook veel meer van.

En Thomas kon zelfs even doorgaan voor een échte dj! Het is mogelijk om zelf een mix te maken en deze dan naar je emailadres te laten sturen. Hoe tof! Bij binnenkomst op het park krijg je een pasje die je op het park bij een zuil kan activeren. Hiermee koppel je je emailadres aan het pasje en kan je naast de muziekmix ook een foto naar je emailadres laten sturen van jezelf als 3D figuurtje. (welke je dan eventueel achteraf online kan bestellen. Jezelf als miniatuur, dat is toch geniaal?!)

Na even wat te hebben gedronken in één van de eetgelegenheden gingen we naar de indoor attractie Nieuw Amsterdam! Dit ligt achterin het park naast een leuk voetbalveldje (ideaal als je kids even willen uitrazen en een balletje willen trappen). ‘Nieuw Amsterdam’ is een spannende indoor familieattractie.

Bij deze attractie stap je aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaar je van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam (het huidige New York). Als je de attractie binnenloopt kom je eerst in een klein rond kamertje terecht waar je even moet wachten totdat je verder mag lopen, “het schip op”.

Alleen in dit kamertje is al genoeg te zien. Vooral Thomas vond alles over de kanonnen interessant! En dan te bedenken dat ze ook nog eens achter echte kanonnen mogen plaatsnemen!

Alles wordt voor de kinderen duidelijk verteld en uitgelegd. Op een groot beeldscherm verschenen de Engelse schepen, en daar mochten de kinderen met de kanonnen op afvuren. Dit met lichteffecten, geluidseffecten en rook maakte het tot een heus spektakel!

Waterwolf

Sinds kort heeft Madurodam dus een nieuwe attractie: de Waterwolf. De naam is een verwijzing naar de angstaanjagende bijnaam van het immense Haarlemmermeer, dat tussen de 15e en 19e eeuw stukken land wegsloeg en omliggende steden bedreigde. De Waterwolf viel ons op onverwachte momenten aan en sloeg terug als we hem probeerden in te dammen. De dorpen Vijfhuizen, Nieuwekerk en Rietwijk verdwenen zelfs!

Toen het water van woeste Haarlemmermeer in 1838 voor de zoveelste keer tegen de stadspoorten van Leiden, Haarlem en Amsterdam aansloeg, besloot Koning Willem 1 dat het zo niet langer kon. De Waterwolf moest verslagen worden! En zo geschiedde…

We moesten 6 minuten wachten totdat we naar binnen konden. Er was net een groep voor ons naar binnen en de attractie duurt ongeveer 6 minuten. Als je naar binnen mag kom je in een ronde ruimte terecht. Meteen rechts zie je twee grote kolen ovens met daarboven een rond scherm waar het verhaal te volgen is. Midden in de ruimte staat een grote stoommachine met allemaal meters met wieltjes rondom waar de kinderen achter kunnen plaatsnemen. Ook zijn er in de muren mooie ramen (soort kerk ramen) met daarachter ook beeldschermen.

En dan gaat het licht uit….

Dit is natuurlijk al super spannend en geeft een hele gave sfeer. Op het beeldscherm wordt duidelijk verteld over de periode waarin de Waterwolf actief was.

Het is jammer dat ik geen effecten via mijn blog naar jullie kan sturen, maar in de ruimte begon het zelfs hard te waaien! In combinatie met de beelden die achter de raampjes werd geprojecteerd had je serieus het gevoel alsof het flink aan het stormen was!

Deze jongen, Willem de polderjongen, vertelt duidelijk aan de bezoekers wat er ging gebeuren om de Waterwolf te verslaan. Hij zweept de kinderen op om vooral de mouwen op te stropen en te helpen met het bedienen van de stoommachine. Thomas stond te popelen om te helpen!

En van start!

Alle kinderen moesten als een malle aan het wiel draaien om de wijzers op de tellers voor zich de goede kant op te krijgen. Ze moesten op groen komen te staan. Ondertussen ging de stoommachine omlaag en die zware zwarte “armen” in de lucht gingen ook op en neer. De kinderen werkten zich in het zweet! Ontzettend leuk om Thomas zo enthousiast bezig te zien. Toen ze het voor elkaar hadden gekregen zei hij ook: “Mam, ik heb gewoon de Waterwolf verslagen!”.

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan Madurodam is dat het je kinderen ook wat leert in combinatie met leuke activiteiten. Absoluut een aanrader om een dagje met het gezin heen te gaan!

Amy was nog niet helemaal fit en besloot lekker thuis te blijven, dus in haar plaats mocht Fenna een vriendinnetje meenemen. We hebben genoten!

madurodam

Speciale aanbieding!

T/m eind oktober is er een speciaal online Waterwolf-ticket, voor €19,50. Hiervoor krijg je een entreekaart voor Madurodam én een mooie goodiebag vol met Waterwolf-goodies. Alleen geschikt voor de allerstoerste bezoekers…

Maar je kan ook kans maken op een arrangement!

Ik mag twee mensen heel blij maken! Je maakt namelijk kans op één van de twee Madurodam arrangementen! Je ontvangt dan 4 tickets + 4 goodiebags. Super leuk om met het gezin, of met vrienden een dagje naar Madurodam te gaan.

Wil jij kans maken op één van de twee arrangementen? Laat dan een reactie achter onder deze blog met een geldig emailadres. Je kan meedoen t/m zondag 28 oktober. De winnaars krijgen bericht via mail. Succes!

Liefs Hilde

** deze winactie en ons bezoek aan het park werd mogelijk gemaakt door Madurodam **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

85 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuke foto’s van een gezellige dag uit
  Ik ben hier al jarenlang niet meer geweest.
  Zo te zien is er een heleboel veranderd.
  Graag doe ik mee met de leuke winactie om kans te kunnen maken op het arrangement voor 4 personen met de 4 tickets en de 4 goodiebag….
  Want mijn bff haar kleindochter zou het net als haar dochter zo leuk vinden om hier een dagje naartoe te kunnen gaan….

  Fijne dag

  oktober 23, 2018 at 06:28
  • Reply Johan van Winde

   Mooi dat madurodam met haar tijd meegaat en geschiedenis deelt met oude karatarastieke ģebouwen

   oktober 24, 2018 at 19:56
  • Reply Bianca

   Dat ziet er super leuk uit, wat zou het leuk zijn om mijn kinderen Nederland in het klein te kunnen laten zien! Zelf ben ik er ooit als kind met mijn ouders geweest maar dat is al weer zolang geleden ben zelf ook wel weer nieuwsgierig!!

   oktober 25, 2018 at 22:22
 • Reply Ling Choi

  Als kind kwam ik graag in de Madurodam. Ik heb er leuke herinnering aan. Lang geleden daar geweest. Ik zie veel nieuwe dingen erbij is gekomen. Ik zou graag met ons gezin willen gaan. Leuk uitje voor ons.

  oktober 23, 2018 at 08:24
 • Reply Jelka

  Oe, wat een leuke actie! Mijn dochter is één keertje met opa en oma naar madurodam geweest, maar ik zelf ben er nog nooit geweest!☺️ Ik denk dat m’n zoontje nu ook oud genoeg is om een bezoekje te kunnen waarderen, dus het zou héél leuk zijn om een keer met ons viertjes daar heen te gaan!!

  oktober 23, 2018 at 08:33
 • Reply Marcia Kan

  Wat een leuk stukje, het maakt me nieuwsgierig naar de Waterwolf! Zou een leuk dagje uit zijn met mijn gezin. Fingers crossed!

  oktober 23, 2018 at 08:43
 • Reply Xaviera Jamie

  Als kind ben ik zelf ook met mijn ouders in Madurodam geweest. Het was zo leuk, gezellig en herkenbaar. Graag wil ik samen met ons viertjes er naar toe want het is nu zo veranderd en er is zo veel bijgekomen.

  oktober 23, 2018 at 08:45
 • Reply Linda

  Ha Hilde! Ik herinner me Madurodam als een klein maar fijn park met heel veel details. Wat is het park uitgebreid zeg..en interactief! Mooi ook dat er aandacht is voor het ontstaan en de persoon achter meneer Maduro. Ik had er geen idee van. Het lijkt me enorm leuk om Madurodam te bezoeken samen met mijn man, zoon en schoondochter. Groeten!

  oktober 23, 2018 at 09:07
 • Reply Brigitte Barendse

  Hi Hilde,

  Ik ben nooit geweest, lijkt mij leuk om ook een keer te kijken.

  Groeten, Brigitte

  oktober 23, 2018 at 09:13
 • Reply Marianne Gerritse

  Zou hier graag naar toe willen met mijn Nichtje Madelief zij is er nog nooit geweest. Voor mij heeeel lang geleden.denk toen ikzelf nog kind was. Dus laat ons nog een keertje kind zijn daar.

  oktober 23, 2018 at 09:27
 • Reply Jessica J.

  Ik had echt nog nooit van dit park gehoord. Lijkt me ontzettend tof voor kinderen.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #110 • Vegan fastfood, Naughty Kids, slapen in de kerk en Mewtwo!My Profile

  oktober 23, 2018 at 09:59
 • Reply Cindy Veldhuis

  Oh wat super leuk. Mijn kinderen zijn er nog nooit geweest en ikzelf heel lang geleden met school. Dus het zou geweldig zijn als mijn kinderen dit kunnen zien en beleven

  oktober 23, 2018 at 10:04
 • Reply Rachel

  Wat een leuk artikel en zo te zien hebben jullie het supergezellig gehad in mini Nederland. Zo herinner ik mij Madurodam “mini Nederland”. Al een aantal jaren staat het Markiezenhof uit Bergen op Zoom er ook. In het echte leven woon ik er praktisch naast. Ik zou het supertof vinden om me weer eens als een klein kind in mini Nederlands te mogen begeven. Ik waag een gokje. Wie niet waagt, wie niet wint!

  oktober 23, 2018 at 10:14
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben tot mijn schande nog nooit in Madurodam geweest, maar het lijkt me erg leuk!

  oktober 23, 2018 at 10:43
 • Reply Mascha Jongman

  Wat een leuke actie, Hilde! Ik kwam er als kind vaak, maar nu met mijn eigen tweeling van 6 nog niet geweest. En ik doe daarom graag mee voor deze Winactie, zodat ik hen ook kan laten genieten van de magie van Madurodam. Ik ben razend benieuwd wat er allemaal veranderd is ten opzichte van 25 jaar geleden (oei, ik word oud.. haha). Dikke zoen, Mascha

  oktober 23, 2018 at 11:01
 • Reply cindy

  Leuke kleine actie, ik doe graag mee!

  oktober 23, 2018 at 11:31
 • Reply Diny Frijters

  Wat een leuke reportage! Het lijkt me ook heel leuk om weer eens te gaan. Voor mijzelf is het lang geleden en de kids zijn er nog nooit geweest.

  oktober 23, 2018 at 11:44
 • Reply Sharony

  Hoi Hilde,

  Dat zou fantastisch zijn! Ik kom uit Den Haag en voor mij is het echt nostalgie, nu import Zeeuw geworden. Leuk om met mijn gezin heen te gaan en gelijk een bezoekje aan mijn ouders te brengen.

  oktober 23, 2018 at 12:41
 • Reply Marianne

  Toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren zijn we een dagje naar Madurodam geweest. Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Er is nog een familiefoto van, waar ik heel zielig achter het gezin aanloop met traantjes in mijn ogen.
  Dit uitstapje is inmiddels meer dan 40 jaar geleden.
  Het lijkt me leuk om dit dagje uit over te doen met mijn ouders en zussen. En dan maken we dit keer een foto waar ik wat vrolijker op kijk.

  oktober 23, 2018 at 15:12
 • Reply Marian B

  Ik ben er nog nooit geweest. Mijn man wel, lijkt me leuk om met de kinderen te gaan, denk dat vooral mijn zoontje het erg interessant en leuk zal vinden. Een leuke verrassing!

  oktober 23, 2018 at 15:17
 • Reply Tamara

  Wat een leuk verslag! Er is veel veranderd sinds de laatste keer dat ik er was. Zou het graag met mijn kinderen nog eens gaan bekijken. Zij zijn er nog nooit geweest!

  oktober 23, 2018 at 15:30
 • Reply CJM de Kok

  Super gezellig uitje met opa en oma en onze kids, leerzaam en lekker in de buitenlucht bezig zijn.

  oktober 23, 2018 at 15:32
 • Reply Melanie

  Wat leuk om te lezen! De dorrepaal is onderdeel van de organisatie waar ik werk en ik wist niet eens dat die in Madurodam stond. Ik ben denk ik al 30 jaar niet meer in Madurodam geweest dus lijkt het me superleuk om kans te maken op kaartjes!

  oktober 23, 2018 at 16:50
 • Reply Nicolle Claessen

  Nicolle

  oktober 23, 2018 at 17:03
 • Reply loes

  ik doe heel graag mee, het lijkt me erg leuk om er weer eens te kijken

  oktober 23, 2018 at 17:48
 • Reply Lilo

  Wat gaaf zeg! Ben heel benieuwd naar de nieuwe attracties. Je hebt me enthousiast gemaakt met je uitgebreide verslag.

  oktober 23, 2018 at 19:01
 • Reply Lesley

  Wat gaaf Hilde! Wij gingen vroeger altijd elk jaar naar Madurodam (zeker toen we er nog om de hoek woonde). Altijd echt gaaf en inderdaad die magische overgang van licht naar donker met lichtjes is ook voor mij een herinnering ♥️. Leuk dat ze zoveel nieuwe dingen hebben ondertussen. Ik doe graag mee voor de kaartjes

  oktober 23, 2018 at 19:35
 • Reply jacky

  Lijkt mij heerlijk om met de kleinkindjes te herbeleven, ik zie die glunderende koppies al voor mij!

  oktober 23, 2018 at 20:04
 • Reply pien

  Op een dag toen onze meiden nog klein waren gingen wij op een dagje naar Madurodam, onze oudste van toen 6 vijf minuten na binnenkomst, viel zij in het water, helaas was het een erg koude dag en hadden wij geen droge kleding mee, het bezoek werd helaas voortijdig afgebroken, zou leuk zijn het nu 20 jaar later nog een keer goed over te doen en dan ook met de kleinkinderen erbij.

  oktober 23, 2018 at 20:08
 • Reply Tirza

  Jullie hebben het zo te zien erg leuk gehad en ik krijg er ook helemaal zin van om naar toe te gaan. Leuk voor over een paar weekjes als mijn schoonzus.
  eindelijk een keer naar Nederland is.

  Groetjes

  oktober 23, 2018 at 20:14
 • Reply Daniëlle Stolk

  Hoi! Wat heb je een leuk en uitgebreid stuk geschreven over Madurodam! Gaaf om wat extra info te krijgen zo. En wat veel nieuwe dingen zijn er te beleven. Zijn wij ook benieuwd naar dus we doen graag mee met de actie!

  Gr Daan

  oktober 23, 2018 at 20:17
 • Reply Bianca Schonewille

  Ik doe heel graag mee. Ooit als klein kind met mijn ouders en broer er eens geweest.
  Lijkt me heel erg leuk om het als volwassene eens te zien.

  oktober 23, 2018 at 21:39
 • Reply Kim Kusters

  Dat lijkt me echt heel leuk om weer es te zien. Als kind ben ik er een aantal malen geweest maar inmiddels ben ik bijna 50….en er is vast een boel veranderd! Superleuk om met mijn man en onze kleindochters eens terug te zien!

  oktober 23, 2018 at 22:52
 • Reply Laura

  Ik doe graag mee, leuk en leerzaam voor de kinderen!

  oktober 23, 2018 at 22:56
 • Reply Imar Bouwman

  Deze papa zou het te gek vinden om Madurodam weer eens te mogen bezoeken. Voor mezelf is het al weer ruim 30 jaar geleden en mijn dochtertje en vrouw zijn nog nooit geweest. Leerzaam voor ons allemaal dus we gaan flink duimen. Groetjes Imar

  oktober 23, 2018 at 23:30
 • Reply Denise Watzema

  Zoals je het beschrijft klinkt het echt als een top dagje uit. Wij zijn daar nog nooit geweest. Zou leuk zijn met ons gezinnetje 🙂

  oktober 24, 2018 at 07:08
 • Reply Esmeralda

  Wat een heerlijke review om te lezen. Ik als inwoner van den haag ben nog nooit geweest (heel erg eigenlijk). En je hebt me wel extra nieuwsgierig gemaakt. Ik waag graag een kansje voor de kaartjes

  oktober 24, 2018 at 08:46
 • Reply Nency

  Wat leuk. Een passend uitje om met mijn 3 kleinkinderen heen te gaan. Zullen ze waarderen.

  oktober 24, 2018 at 09:32
 • Reply Renske boot

  Echt wat een super leuke giveaway, en ook een super leuk blog om te lezen! Ik doe zeker mee omdat ik graag met mijn ouders naar Madurodam wil!!! Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt mij wel super mooi! Daarom doe ik zeker mee 🙂
  Groetjes Renske Boot (13)

  oktober 24, 2018 at 10:29
 • Reply Sharon de Ridder

  Wat een leuk blog! Ik krijg nu helemaal zin om hierheen te gaan met mijn gezin en maak dus graag kans!

  oktober 24, 2018 at 11:12
 • Reply El de Jong

  Lijkt me ontzettend leuk om weer eens heen te gaan, wij zijn er al zoveel jaren niet meer geweest. Ik zou heel graag kans willen maken op zo’n Madurodam arrangement.

  oktober 24, 2018 at 12:42
 • Reply Sonja Hubregtse

  Geweldig ! Zou een leuk uitje zijn voor de kids. Jeugdsentiment voor mijzelf 😉 Erg benieuwd ook naar de nieuwe attractie…

  oktober 24, 2018 at 12:47
 • Reply Nelly

  Een leuke actie waar ik graag aan mee doe. Lang niet meer in Madurodam geweest. Kinderen zullen ook genieten

  oktober 24, 2018 at 12:54
 • Reply elisabeth maria martina

  wat een geweldig gebaar, verras mijn kleindochters maar, ze hebben vast geen enkel bezwaar #duimenmaar

  oktober 24, 2018 at 13:04
 • Reply Karin

  Rond kerst gaan we een paar dagen naar Den Haag. Wat zou het leuk zijn als ik mijn gezin daar kan verrassen met kaartjes voor Madurodam.

  oktober 24, 2018 at 13:06
 • Reply Femke Wiebers

  Wat een leuk verslag met mooie foto’s! ik was nooit zo geïnteresseerd in Madurodam, maar nu ben ik wel om 😀
  Wij maken graag kans op een van de arrangementen. Super leuk!
  Groetjes en fijne dag

  oktober 24, 2018 at 13:25
 • Reply jacqueline de Waal

  Dat zou ik echt Fantastisch vinden om een keertje naar madurodam te mogen gaan.Genieten van alle mooie miniature bouwwerken
  jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Boekenreview: Complot – Eva BurgersMy Profile

  oktober 24, 2018 at 13:45
 • Reply Marijke

  Daar ben ik lang niet geweest! Ik zou er graag nog eens kijken met mijn kinderen!!

  oktober 24, 2018 at 13:51
 • Reply Adriana de Ruiter

  Wat een tof stuk heb je geschreven! Als kind ben ik ook in Madurodam geweest en ik weet nog hoe bijzonder ik het vond om al die bijzondere dingen uit heel Nederland bij elkaar te zien! De vliegtuigen die rondrijden, de havenschepen en de kaasmarkt hebben destijds op mij het meeste indruk gemaakt!
  Het lijkt me ook een superleuk uitje voor onze pleegkinderen, dus ik doe meteen ook gráág mee aan je winactie, zou superleuk zijn! 🙂

  oktober 24, 2018 at 13:58
 • Reply Anneke Putter

  Wat een leuk idee!. Alle grote pretparken en dierentuinen heb ik wel bezocht maar Madurodam is een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Waarom? Geen idee maar na het zien van al je foto’s begint het toch wel te kriebelen.

  oktober 24, 2018 at 14:15
 • Reply Bianca van den H.

  Wat een leuke actie! Ikzelf was nog maar een kleuter (nu 42 jaar) dat ik er voor het laatst was, herken het gewoon niet (meer terug). Onze jongens zijn nu 6 en 8 jaar, zie leuke attracties, dat zullen ze vast erg leuk vinden. Graag gaan wij Madurodam bezoeken, met het hele gezin.

  oktober 24, 2018 at 14:46
 • Reply Ilse Koppenhol

  Ooooo doe super graag mee voor mijn gezin ☺️ Heel erg maar nog steeds niet geweest wel steeds hebben we het er over maar komt er steeds niet van, dus hoop nu graag te winnen dan gaan we gelijk een dag vastleggen

  oktober 24, 2018 at 15:05
 • Reply Esther

  Superleuk! Ik ben al zó lang niet meer in Madurodam geweest, lijkt me érg leuk om er weer eens heen te gaan!

  oktober 24, 2018 at 15:18
 • Reply Daan van den berg

  Hallo ben hier nog nooit geweest maar dankzij jouw blog zou ik het wel heeel graag willen dus hoplijk mag ik een bezoek gaan maken dat zou helemaal geweldig zijn Met zijn 4

  oktober 24, 2018 at 15:56
 • Reply Marloes

  Dat lijkt me zo leuk! Ik ben blij dat ze nog steeds nieuwe attracties erbij maken.

  oktober 24, 2018 at 16:05
 • Reply Marieke

  Wat kun je leuk en enthousiast schrijven! Madurodam lijkt opeens weer zo dichtbij terwijl ik er alleen ben geweest toen mijn kinderen klein waren.Nu heb ik kleinkinderen en wat lijkt het mij fantastisch om ze daar mee naar toe te nemen en ze alles te laten zien. Een droom herleeft!Ook al ben ik ruim in de 70 -heel graag doe ik hieraan mee en geniet nog een keer van dit schattige,bijzondere en mooie Nederland!

  oktober 24, 2018 at 16:20
 • Reply Annet de Koning

  Wat gaaf! Wij zijn nog nooit in Madurodam geweest en ik weet zeker dat mijn kinderen het geweldig leuk zullen vinden!Ik waag dus een poging om die kaartjes te mogen winnen!

  oktober 24, 2018 at 18:19
 • Reply Lisanne Bons

  Wat super leuk. Ik zou heel graag met mijn dochter en 2 vriendinnen willen gaan. Ik ben zo vaak bij mijn tante in den Haag geweest maar nog nooit in Madurodam. Lijkt me heel leuk!

  oktober 24, 2018 at 19:13
 • Reply Anita te Gussinklo

  Wat leuk zo’n dagje madurodam.
  Is voor mij misschien wel 10/15 jaar geleden.
  Ik doe dan ook graag mee.

  oktober 24, 2018 at 19:20
 • Reply An Hendriks

  Hier wil ik al zo lang samen met het gezin heen…Ik waag een kansje 😉

  oktober 24, 2018 at 19:39
 • Reply Cobi

  Wat leuk echt heel anders dan vroeger. Leuk om samen met de kinderen te foen

  oktober 24, 2018 at 20:06
 • Reply Ipie Oudshoorn

  Wat heb je een leuk verslag geschreven. Lijkt me super leuk om ook met mijn gezinnetje eens naartoe te gaan. Dus ik maak graag kans op de kaartjes.

  oktober 24, 2018 at 20:20
 • Reply Marja

  Vroeger met mijn ouders geweest, wat leuk om nu met eigen gezin te doen. Ik doe graag mee

  oktober 24, 2018 at 23:35
 • Reply Claudia mulder

  Heerlijk met m’n dochter, vriendin en haar dochter, het kleinste stadje van Nederland bekijken, effe weg uit het hoge noorden Warffum

  oktober 24, 2018 at 23:38
 • Reply wilmsen anita

  leuke uitstap om met onze kleinkinderen te doen

  oktober 25, 2018 at 10:03
 • Reply lottie

  Super leuk om met mijn oppaskindje naar toe te gaan!

  oktober 25, 2018 at 10:38
 • Reply melissa

  Ik ben nog NOOIT (ook vroeger niet) in Madurodam geweest. mijn man wel als kind en vond het erg leuk en zou onze kinderen er ook eens graag mee naartoe nemen. ik doe dus graag mee.

  oktober 25, 2018 at 13:31
 • Reply Els Timmers

  Gaaf! Lekker er op uit met het gezin en Madurodam is heel leuk te combineren met Scheveningen.

  oktober 25, 2018 at 13:56
 • Reply Moniek

  Hoe gaaf is dat! Madurodam is een stuk hipper en interessanter dan ik dacht!

  oktober 25, 2018 at 14:00
 • Reply Corinne

  Lijkt mij een leuk uitje voor het gezin.Nu er weer nieuwe attracties bij zijn gekomen is het zeker een bezoekje waard.

  oktober 25, 2018 at 14:17
 • Reply Nina Mol

  Ik ben er nog nooit gewest! Lijkt me enorm leuk!

  oktober 25, 2018 at 14:32
 • Reply Barbara

  Leuk zeg, Madurodam, daar wil ik graag heen met mijn kids, dus ik loot graag mee!!

  oktober 25, 2018 at 15:17
 • Reply Angela van der Waal

  Superleuke blog! Die nieuwe attractie lijkt ne heel spannend en leerzaam, dus ik doe graag mee voor ons gezin! ❤️

  oktober 26, 2018 at 06:19
 • Reply Ingeborg Vd Pas

  Voor mezelf zolang geleden dat ik er geweest ben. Nu ik de blog gelezen heb begint t toch te kriebelen om er snel een bezoekje met mijn 3 zonen te brengen

  oktober 26, 2018 at 08:24
 • Reply Cheryl van de Loo

  Super leuke actie! Ik doe mee voor ons gezinntje

  oktober 26, 2018 at 13:30
 • Reply monique weber

  ik ben net 48 jaar geworden ja aj op weg naar de magische 50 jaar en nog NOOIT in maudurodam geweest

  oktober 26, 2018 at 17:16
 • Reply Sufina Khan

  Ik ben zelf als een klein kind geweest. Aan jouw foto’s en blog te zien is er intussen al het een en ander veranderd. Nu ik een eigen gezin heb en de kinderen al wat ouder zijn zou ik het geweldig vinden om Madurodam te mogen bezoeken na zoveel jaar. De nieuwe attractie lijkt me leuk om te zien.

  oktober 26, 2018 at 17:35
 • Reply Joke Somers

  Echt heel leuk dat er nog regelmatig wat aangepast wordt bij Madurodam, zo blijft het elke keer weer een verrassing als je er naartoe gaat. Wij zouden in ieder geval heel graag gaan!

  oktober 27, 2018 at 10:27
 • Reply Brigitte van Duijn

  Het lijkt ons echt een heerlijk dagje uit! Een bezoek aan Madurodam hoort erbij in Nederland, maar ik moet eerlijk zeggen dat we er nog nooit geweest zijn met elkaar. We maken heel graag kans op deze unieke belevenis.

  oktober 28, 2018 at 09:47
 • Reply Clau-dya

  Stoer en leerzaam uitje samen met mijn gezin en mijn dochters laten genieten!

  oktober 28, 2018 at 10:07
 • Reply Femke Dekker

  Ooo wat leuk. Ik ben zelf als kind eens in Madurodam geweest. Het lijkt me leuk om er nu weer heen te gaan met mijn eigen kinderen. Ik doe dus graag mee.

  oktober 28, 2018 at 10:55
 • Reply Yvonne ottevanger

  Ik ben er geweest toen ik heel klein was, lijkt me leuk dit samen met andere weer eens te zien!

  oktober 28, 2018 at 12:07
 • Reply Irma

  Zou graag nog eens met mijn vader hier naartoe gaan. Kan hij heel Nederland herbeleven, zonder te veel te moeten lopen. Als ik de foto’s bekijk en je teksten lees, dan krijg ik er al zin in.

  oktober 28, 2018 at 15:17
 • Reply Wiesje

  Leuke foto’s, lijkt soms net echt. Maar ja dat is natuurlijk ook het mooie aan Madurodam. Zou het graag weer eens bezoeken.

  oktober 28, 2018 at 17:57
 • Reply Gerard

  Mooi geschreven. Is een van die vergeten uitstapjes. Maar zou inderdaad een mooi uitje zijn om samen met mijn dochter te gaan herbeleven.

  oktober 28, 2018 at 19:09
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge