Follow:
boeken

Welke boeken staan er op mijn wishlist?

Ik heb een enorme wishlist aan boeken. Telkens als ik op bijvoorbeeld Facebook een boek voorbij zie komen die mij als muziek in de oren klinkt zet ik het op mijn wishlist. Inmiddels heb ik echt een mega verlanglijstje! Benieuwd welke allemaal? Ik heb een selectie in deze blogpost staan. Alle boeken waren er iets teveel 😉 Ik ben benieuwd welke boeken jullie ook wel interessant lijken.

De kerstmisaurus (klik hier)

Maak kennis met Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje dat helemaal gek van dino’s is. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwel, doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Voor kerst heeft hij namelijk maar één grote wens: een eigen dino! Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet?
De Kerstmisaurus is een hartverwarmend verhaal over Willem Tuffer, zijn kerstgekke vader en zijn dino. Op kerstavond begint er een magisch avontuur, vol vriendschap, familie en alles wat met kerst te maken heeft!
Dit vrolijke verhaal is fantasierijk, prachtig geïllustreerd en een echte aanrader voor de feestdagen!

Dit boek is toch alleen al geweldig door de cover?! Ik ben gek op Kerst en de gezelligheid die het met zich mee brengt. En ik gok dat dit boek aan al mijn verwachtingen zal voldoen. Absoluut op mijn wishlist!

Tik Tak (klik hier)

Tik Tak van Chris McGeorge is de perfecte thriller voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Ruth Ware. Chris McGeorge: de nieuwe koning van de locked room mystery.
Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…
Tik Tak is een rollercoasterthriller die je vanaf de eerste bladzijde te pakken heeft.

Dit boek heb ik al zo vaak in mijn handen gehad bij de boekhandel! Maar nog steeds niet gekocht. Hij blijft dus netjes op mijn wishlist staan. 😉

De Outcast – Summoner prequel (klik hier)

De Summoner-serie bestaat uit drie delen – De nieuweling, De edele en De strijdmagiër – en vertelt het verhaal van smidsleerling Fletcher, die ontdekt dat hij demonen kan oproepen. Hij mag daarom toetreden tot de Vocans Academie: daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel.
Later volgde er nog een prequel op de serie: De outcast. Dit verhaal speelt zich af voor De nieuweling en gaat over het leven van Fletchers leermeester Arcturus.

Na het lezen van de delen 1,2 en 3 wil ik natuurlijk ook de prequel lezen! Wederom weer een prachtige cover, wow! Heel erg benieuwd naar dit boek.

Nevermoor (klik hier)

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend is dé nieuwe magische serie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar en ouder.
Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag.
Maar het loopt allemaal anders…
Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Gewoon in één woord: HEBBEN!

Echte liefde vind je in de boekwinkel (klik hier)

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht… Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

Ik ben gek op Engeland, boeken, boekhandels….dit boek is dus een musthave. En die cover…..geweldig!

22-11-1963 (klik hier)

22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde… wat als die dag voorkomen had kunnen worden?
Jake Epping, leraar in een middelgrote stad in New England, krijgt onverwacht die kans: hij ontdekt een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Hij aarzelt niet en reist naar het verleden.

Hij komt erachter dat het toen lekkerder rook, er minder vliegtuigstrepen in de lucht waren, het leven er langzamer en vriendelijker aan toe ging… maar ook dat het verleden een weerbarstig en gevaarlijk karakter heeft. Het laat zich niet graag veranderen. En het heeft een belangrijke troef in handen, de liefde.

Lukt het Jake uiteindelijk toch om Kennedy’s leven te redden? En wat voor onverwachte, huiveringwekkende consequenties heeft dat in het heden?

Ik ben zo zoetjes aan Stephen King boeken aan het verzamelen. Ik vind hem als schrijver echt super en dit zijn gewoon boeken die je in je boekenkast moet hebben staan. Ik heb dus meerdere boeken van hem op mijn wishlist, oa dit boek. (welke door vele lezers als een favoriet van King wordt genoemd)

Rebel (klik hier)

Op de vlucht en klaar voor de strijd…
Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Ik probeer zoetjes aan mijn series compleet te maken. Van deze serie heb ik alleen deel 1 in de kast staan, dus vandaar dat ik de overige delen op mijn wishlist heb staan. Staat toch mooier in de kast als de serie compleet is toch? 😉

Mijn naam is morgen (klik hier)

Mijn naam is Morgen van Damian Dibben is een onweerstaanbare historische roman over een hond op zoek naar zijn baas. Een cultuurhistorische reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en de gruwelijkste oorlogen worden uitgevochten. Een weergaloos verhaal over de onverwoestbare band tussen mens en dier.
De oude hond Morgen is op zoek naar zijn verdwenen baas. Zijn avonturen brengen hem van het hof van Louis XIV in Versailles tot Amsterdam in de Gouden Eeuw, van de Frost Fair in Londen tot het slagveld van Waterloo. Een duizelingwekkende reis die je meeneemt door tijd en ruimte. Een must voor alle hondenliefhebbers!

Ik heb niks met honden, maar dit boek werd zo bejubeld op Facebook dat ik er toch nieuwsgierig naar ben. Ik ben namelijk wel een liefhebber van geschiedenis en dat komt volop aan bod. En de cover vind ik prachtig!

Het meisje in de toren (klik hier)

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal.
Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa’s gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko – Vorst, de winterdemon uit de verhalen – en samen redden zij Vasilisa’s volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt.
Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey.
Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben. Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges – en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is – wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.

Het eerste deel heb ik in de kast staan, nog niet gelezen, maar ook gekocht vanwege de cover. En deze cover….ook prachtig! Volgens mij is dit een fantastisch boek!

De voorproefster van Hitler (klik hier)

Duitsland, 1943. Rosa Sauer verlaat Berlijn in de hoop een beter leven te vinden bij haar schoonouders in Oost-Pruisen. Haar man vecht aan het front, haar ouders zijn omgekomen. Maar juist daar komt Hitler dichterbij dan ooit. Zijn hoofdkwartier bevindt zich diep in de bossen van het nabijgelegen Wolfsschanze. En als de burgemeester Rosa voordraagt als voorproefster van de Führer, bevindt ze zich plotseling in het centrum van het nazibolwerk. Daar moet ze zich bewegen tussen de zogenaamde vrijheid die de baan haar geeft en de schaamte bij de Führer te horen.
Rosella Postorino belicht een uniek historisch aspect van de Tweede Wereldoorlog in een rijke, gedetailleerde stijl. Deze roman over liefde, overleven en wroeging blijft in je hart gegrift.

Oorlogsroman is één van mijn favoriete genre om te lezen. Ik word namelijk altijd heel erg gegrepen door dit soort verhalen. De recensies over dit boek zijn lovend, en ja, dan wil ik het dus ook lezen/hebben. 😉

Schijnbewegingen (klik hier)

Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman, is nu weer als los boek verkrijgbaar. Dit verhaal, dat kan worden gerekend tot een van de beste Nederlandse YA-boeken, gaat over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben.
Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog…
‘Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (…) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.’
Trouw
Floortje Zwigtman maakte meteen naam als YA-auteur met met haar Groene Bloem-trilogie, waarin ook Tegenspel en Spiegeljongen verschenen. Deze serie is bekroond met o.a. de Gouden Uil en de Gouden Zoen.

Een serie die ik op Facebook voorbij zag komen en ik werd gepakt door de cover. Dit is gewoon een serie die ik graag wil lezen!

Warcross (klik hier)

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.
Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Dit boek is zo vaak voorbij gekomen bij booktubers, bookbloggers en bookstagrammers dat ik er nu zelf ook weleens over mee wil kunnen praten. Ook deze staat al een lange tijd op mijn wishlist.

De directrice van Rosemere (klik hier)

Om zijn erfenis te redden, moet hij de liefde van zijn leven op straat zetten
Van de auteur van De erfgename van Winterwood

De 25-jarige Patience Creighton wordt een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school. Maar dan staat op een avond haar zwaargewonde huurbaas voor de deur. Patience verzorgt hem, maar kan niet vermoeden dat deze man haar toekomst op het spel zet.

Geen idee hoe ik bij dit boek ben gekomen. Waarschijnlijk via een review op Facebook. Maar lijkt mij een heerlijk zwijmel boek.

Het Achterhuis (klik hier)

Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm – het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken.
Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.

Deze uitvoering van Het Achterhuis wil ik gewoon hebben. Ik ben hier heel nieuwsgierig naar!

Ik zal verdwijnen in het donker (klik hier)

Een van de beroemdste cold cases van Amerika: de man die in Californië tussen 1974 en 1986 verdacht werd van tientallen moorden en verkrachtingen, en te boek stond als de East Area Rapist. Michelle McNamara raakte door hem gefascineerd en gaf hem de bijnaam Golden State Killer. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, een obsessie. Ze publiceerde in aanloop naar dit boek veelvuldig over haar onderzoek, maar overleed plots in 2016. McNamara’s echtgenoot, komiek en acteur, Patton Oswalt, vroeg na haar dood schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes haar boek te voltooien.

Ik ben altijd heel erg geïntrigeerd door onopgeloste moordzaken. Zo wil ik altijd alles lezen en zien over Jack the Ripper. Dus toen ik dit boek voorbij zag komen wist ik dat dit iets voor mij zou zijn. Absoluut een boek die ik ooit ga aanschaffen.

Dit is nog maar een kleine greep uit mijn neverending wishlist. Ik ben benieuwd naar die van jou!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliatelinks **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Nicole Orriëns

  Die Tik Tak intrigeert mij! Hij maakt me nieuwsgierig!

  november 9, 2018 at 09:21
 • Reply chucky1012

  Fijn om je wishlist te zien van boeken….
  De roman en ik zie er nog een aantal die ik graag zou willen lezen….
  Ik ga ze op mijn shoplogs zetten…

  Xoxo

  november 10, 2018 at 05:33
 • Reply Miranda

  Wat een mooi verlanglijstje. Hier het afgelopen jaar veel boeken gekocht én verkocht. Heb er niet de ruimte voor om alles te bewaren en vind het lezen op de ereader iets minder fijn. Dit varieert ook per periode. Ik zie zoveel leuke boeken dat mijn lijstje nog te lezen oneindig word.

  november 11, 2018 at 08:59
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge