Follow:
boeken

Welke boeken wil ik absoluut lezen in 2021

Een nieuw jaar is altijd een periode waarin ik wat doelen stel. Financiële doelen en doelen op het gebied van lezen. Ik hou van doelen stellen en ik weet dat ik met doelen ook veel vaker iets bereik. Financiële doelen zorgen ervoor dat ik sneller spaar en leesdoelen zorgen ervoor dat ik meer lees ipv doelloos op mijn mobiel scroll. Ik heb een stapel boeken bij elkaar gezocht welke ik absoluut wil lezen in 2021. Welke dat zijn? Ik laat ze zien!

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Een nieuwe geschiedenis van de mens

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Sowieso wil ik in 2021 meer non-fictie lezen en dit boek is dan natuurlijk een mustread. Het boek heeft niet voor niets de NS literatuursprijs gewonnen! Toen ik Jan Dulles bij ‘M’ hoorde zeggen dat hij het boek voor de tweede keer zou gaan lezen omdat het zo’n indruk maakte, wist ik het zeker. Dit boek moet ik lezen in 2021!

De meeste mensen deugen koop je hier

The invisible life of Adie LaRue – VE Schwab

Ik ben dol op VE Schwab haar schrijfstijl en dit boek ligt al een tijdje te lonken vanuit de boekenkast. Mijn zusje heeft het net uit en was er helemaal van ondersteboven. Dus deze wil ik absoluut lezen dit jaar!

Romeo & Juliet meets The Poisonwood Bible in this tale of star-crossed lovers and deals with the devil. When Addie La Rue makes a pact with the devil, she trades her soul for immortality. But there’s always a price – the devil takes away her place in the world, cursing her to be forgotten by everyone. Addie flees her tiny home town in 18th-Century France, beginning a journey that takes her across the world, learning to live a life where no one remembers her and everything she owns is lost and broken. Existing only as a muse for artists throughout history, she learns to fall in love anew every single day. Her only companion on this journey is her dark devil with hypnotic green eyes, who visits her each year on the anniversary of their deal. Alone in the world, Addie has no choice but to confront him, to understand him, maybe to beat him. Until one day, in a second hand bookshop in Manhattan, Addie meets someone who remembers her. Suddenly thrust back into a real, normal life, Addie realises she can’t escape her fate forever.

The invisible life of Addie LaRue vind je hier

Het mysterie van kamer 622 – Joël Dicker

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

Ik heb op Facebook al zoveel goede berichten gehoord over deze auteur dat ik dit boek gewoon moet lezen. Het verhaal intrigeert mij enorm en ik wil nu ook weleens weten waarom de schrijfstijl van Joël Dicker zo gewaardeerd wordt.

Koop dit boek bij Paagman.

The priory of the orange tree – Samantha Shannon

Deze megadikke pil ligt al bijna 2 jaar in mijn kast. Het is een intimiderend boek door de hoeveelheid pagina’s, maar volgens een paar collega’s van mij absoluut de moeite waard om te lezen. Eén collega zei: “Het voelde precies weer zoals de eerste keer dat ik de Lord of the Rings aan het lezen was”

Bestel dit prachtige pareltje hier.

Het zoutpad – Raynor Winn

Over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn en haar man Moth raken binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en Moth blijkt een ernstige ziekte te hebben. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer door het oeroude, verweerde landschap langs de zuidkust van Engeland.
Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Het zoutpad is een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.
Raynor Winn debuteerde overweldigend met Het zoutpad, dat inter nationaal uitgroeide tot een bestseller. Ze woont en werkt in Cornwall.

Dit boek kwam ik online zoveel tegen met lovende recensies dat het mijn interesse heeft gewekt. Dit boek hoop ik deze week te starten en intens van te genieten!

Dit boek bestel je voor 10 euro bij Paagman

Mythos – Stephen Fry

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

De Griekse mythologie heeft mij altijd geboeid. Ook dit boek werd mij aangeraden door een collega en mijn voornemen om meer non-fictie te lezen zorgde ervoor dat ik dit boek een tijdje geleden mee naar huis nam. Dit jaar ga ik mijn kennis over de Griekse mythologie voeden met de boeken van Stephen Fry 😉

Bestel je Stephen Fry boeken bij Paagman

Skyward – Brandon Sanderson

Dit boek heb ik al menig maand op mijn TBR staan. Ik wil dit boek dolgraag lezen, maar stiekem vind ik het ook best spannend. De verwachtingen zijn zo hoog (door heel veel jubelende recensies online) dat ik bang ben dat ik het misschien wel tegen vind vallen. Maar ja, daar kom je maar op één manier achter, lezen!

Skyward van Brandon Sanderson

Serie Keeper of the lost cities uitlezen

Eén van mijn favoriete series na Harry Potter is Keeper of the lost cities. Ik wil dit jaar de laatste 3 delen die zijn verschenen lezen!

Bestel deze serie hier

Koekoeksjong – Cormoran Strike – Robert Galbraith (J.K. Rowling)

Een Cormoran Strike thriller

Als een legendarisch topmodel een dodelijke val maakt van een balkon in de chique Londense wijk Mayfair, gaat de politie uit van zelfmoord. Haar broer weigert dit echter te accepteren en schakelt privédetective Cormoran Strike in.

Strike neemt de klus dankbaar aan. Sinds hij zijn been verloor in Afghanistan is zijn leven een puinhoop. Hij heeft bijna geen opdrachten en de schuldeisers zitten achter hem aan. En daarbij is hij net weg bij zijn vriendin en woont hij in zijn kantoor. Dit is zijn kans om een nieuwe start te maken. Maar naarmate hij dieper infiltreert in de wereld van de rich and famous nemen de zaken een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…

Deze serie staat al een tijdje op mijn lijstje om te lezen. Hij schijnt fantastisch te zijn! Dus ook in 2021 eindelijk beginnen.

Deze serie is te koop bij Paagman.

The vanished bride – Bella Ellis

Dit boek kocht ik tijdens één van mijn tripjes naar Engeland met mijn moeder en zusje. Ik wil het boek telkens pakken om te lezen maar dan pak ik vaak toch weer een ander boek wat meer voorrang heeft. Maar dit jaar ga ik dit boek absoluut lezen. Ik ben hier heel erg benieuwd naar!

Je kan dit boek hier bestellen.

Welke boeken wil jij in 2021 lezen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge