Follow:
gezin, kids, samenwerking

Wellicht niet op zomervakantie? En dan?

Ik denk dat wij net zoals heel veel andere Nederlanders nog geen zomervakantie hebben geboekt. Het risico dat je wellicht het land niet in mag of kan, of dat de maatregelen weer aangescherpt worden is nog te groot. Ook zitten wij natuurlijk net met een nieuw huis en dat is ook niet gratis. Hoe kan je dan de zomervakantie toch leuk maken? Zeker als je al zolang met je gezin thuis zit en af en toe de kids wel achter het behang kan plakken?

Zwembad in de tuin

Eén voordeel van ons nieuwe huis (één van de vele voordelen) is dat we nu een grote tuin hebben. We gaan de tuin ooit wel restylen, maar het geld gaat nu vooral op aan nieuwe meubels in het huis. Maar we hebben ruimte om van de zomer heerlijk in de tuin te vertoeven. Iets wat de kinderen zeker wilde was een Intex zwembad in de tuin.

Het is natuurlijk heerlijk om tijdens een warme zomerdag te kunnen afkoelen in een zwembad. Een soortgelijk zwembad als hierboven hebben wij dus besteld en zetten we als het weer er perfect voor is op in de tuin. De kinderen kijken er al naar uit! En ik zelf ook wel eigenlijk. Ik heb het heel snel warm, dus als je even lekker kan afkoelen in zo’n bad, zalig!

Sporten en lekker buiten spelen

Bij ons nieuwe huis heb ik al veel kinderen gespot van Thomas zijn leeftijd, ideaal! Thomas heeft de neiging om lekker achter de pc te kruipen en zich zo stil te houden dat je hem bijna zou vergeten. Nu er natuurlijk al geen school is, dus ook geen gym en buitenspelen, en de hockey ook is afgelast is het belangrijk dat Thomas uit zichzelf ook wat meer naar buiten gaat. Hoe kan je dit bevorderen? Sinds hij een step heeft gaat hij wel wat sneller mee naar buiten om te steppen. Dat vindt hij ook echt leuk! Wat ook erg leuk is is een voetbal aan een touw. Dit kan je natuurlijk ideaal ook op een grasveldje doen en je skills hiermee verbeteren.

De bal kan niet wegschieten en je kan eindeloos trappen tegen de bal. Eén van mijn broers had vroeger iets soortgelijks met een tennisbal aan een touw/elastiek. Hij kon daar uren mee in de weer zijn. Ook Amy en Fenna zullen zo’n voetbal aan touw best grappig vinden. Die hockeyen nu ook niet en missen ook die sportieve bezigheden. En samen met hun broertje buiten even een balletje trappen vinden ze vaak ook nog wel gezellig ook.

Thuisbioscoop

Een dagje lekker op de bank hangen in de zomervakantie als het weer wat slechter is kan natuurlijk ook. Maar de verveling slaat toch best snel toe hier in huis (zeker nu ze al zolang thuiszitten). Onlangs hebben wij eens een film besteld via Pathé bioscoop. Een paar euro en je kan een nieuwere film lekker thuis vanaf de bank kijken met elkaar. Meestal halen we alle dekens naar beneden, komt de chips en popcorn op tafel en gaan de lichten uit. Stiekem vinden de kinderen dit nog leuker dan naar een echte bioscoop 😉

BBQ!

Iets waar onze kinderen echt van genieten is lekker buiten eten in de zomer, en dan het liefst een BBQ! Dit doet hun namelijk denken aan onze jaren op de camping, wat dus automatisch een vakantiegevoel met zich meebrengt. En in onze nieuwe tuin zal dat dus ook prima kunnen. En mocht het weer zijn toegestaan nodigen we natuurlijk gezellig familie uit om bij ons te eten.

En het is leuk om de kinderen er bij te betrekken. Met het voorbereiden van de hapjes en het dekken van de tafel bijvoorbeeld. Op die manier zijn ze lekker bezig en verheugen ze zich al op het lekkere eten.

Wel op vakantie?

Mochten de maatregelen versoepelen en de mogelijkheid is er om wel op zomervakantie te gaan, moeten we even kijken wat wij gaan doen. Ik heb wellicht dat een nieuwe baan en weet ook niet of ik dan veel vrij kan nemen. Ook moeten we even kijken of er nog wat geld over is na de verhuizing natuurlijk 😉 Aangezien dit ook nog allemaal onzeker is gaan we er gewoon vanuit dat de zomer van 2020 een vakantie wordt met vooral veel gezellige familiemomenten. Samen eten, genieten van ons nieuwe huis en leuke dingen doen. En…hopen op een mooie zomer waarin we veel kunnen plonsen in de tuin 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge