Follow:
winactie

Winactie: HyperFree helpt bij hyperventilatie!

hyperfree-cassette-met-verpakkinglr

Ademhalen doen we zonder nadenken. Het is in ons lichaam geprogrammeerd en start op het moment dat we ter wereld komen. In en uit. Maar wat als het even niet zo vanzelfsprekend gaat? Als spanning, druk of angst de ademhaling volledig uit balans brengt? Hyperventilatie is een benauwende aandoening die verregaande gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven. De angst voor een nieuwe aanval kan verlammend werken, waardoor de bewegingsvrijheid aanzienlijk wordt belemmerd. Voor de ongeveer 1 miljoen Nederlanders die kampen met hyperventilatie is er goed nieuws. De HyperFree-cassette is een discreet en handig apparaatje dat een hyperventilatie-aanval kan stoppen en voorkomen. Door via de cassette in en uit te ademen wordt de balans tussen koolzuur en zuurstof hersteld. Je kunt weer opgelucht ademhalen.

Ik mag namens het persbureau een cassette weggeven! Dus heb je zelf last van hyperventilatie? Of ken je iemand die dit goed kan gebruiken? Doe mee! Laat een reactie achter op deze blogpost met een geldig emailadres. Je kan meedoen t/m vrijdag 18 november. De winnaar krijgt in het weekend een mailtje van mij.

Over HyperFree

Gejaagde ademhaling

Stress, zorgen, een te volle agenda… Vandaag de dag heeft bijna iedereen wel ervaring met dat opgejaagde gevoel; alsof je altijd achter de feiten aanloopt. Je hebt het druk, je maakt je druk en opeens ben je de controle kwijt. Paniek! Je ademhaling wordt te snel of te diep – je hyperventileert. Normaliter stemt je ademhaling zich automatisch af op je lichamelijke behoefte aan zuurstof. Bij intensief sporten heb je meer zuurstof nodig, dus gaat de ademhaling sneller. Door sneller of dieper te ademen terwijl je lichaam in rust is, wordt het zuurstofgehalte in je bloed te hoog en het koolzuurgehalte te laag. Dan krijg je nare klachten als benauwdheid, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen en flauwvallen. Angst triggert een aanval en zo kan een vicieuze cirkel ontstaan: de angst voor een aanval wekt een aanval op.

In balans

Gezond en ontspannen leven in een wereld vol stress is sowieso niet gemakkelijk, maar zeker niet als je last hebt van hyperventilatie. Gelukkig is er HyperFree. Door via de cassette te ademen wordt de vicieuze cirkel doorbroken: de balans tussen koolzuur en zuurstof wordt door het kleine labyrint in de cassette weer op peil gebracht en de aanval stopt. Het werkt volgens hetzelfde principe als in een plastic zakje ademen, maar dan geïntegreerd in een onopvallend en functioneel apparaatje. Het is zo klein dat het in je broekzak past en je het dus altijd mee kunt nemen. Dat is meteen nog een voordeel van HyperFree. Als je weet dat je de cassette bij je hebt, ben je minder bang om te hyperventileren, omdat je een aanval snel kunt stoppen. Die wetenschap zorgt voor minder angst en dus minder hyperventilatie.

Prijs & verkrijgbaarheid

De HyperFree-cassette is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en in verschillende webwinkels voor de verkoopadviesprijs van € 14,95. Met de cassette is het zowel mogelijk een aanval te stoppen als te voorkomen. Voor een preventieve werking wordt aangeraden drie keer per dag een minuut door de cassette te ademen. HyperFree is een medisch hulpmiddel dat onbeperkt kan worden gebruikt.

Hyperventilatie komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Ongeveer een op de tien van hen gaat naar de huisarts, maar meestal helaas zonder resultaat. Hyperventilatie is een uitputtingsslag voor het lichaam, de HyperFree-cassette kan uitkomst bieden. Het werd in eerste instantie met name gebruikt in het medisch vakgebied, zoals op ambulances en in ziekenhuizen. Onderzoek1 wijst uit dat de HyperFree-cassette een hyperventilatie-aanval zowel kan stoppen als voorkomen. Zie voor meer informatie ook http://www.hyperfree.info/

hyperfree-cassette-met-verpakkinglr

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

24 Comments

 • Reply Yvonne

  Ik ken het, heb er ook wel eens last van. Dan word ik duizelig en nog meer. Moet ik echt even bewust op mijn ademhaling letten en/of in een zakje ademen als het uit de hand loopt. Maar niet dermate vaak dat ik dit nodig heb denk ik, dus winnen laat ik aan anderen over. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Van katten blijf je af. Punt!My Profile

  november 15, 2016 at 08:44
 • Reply chucky1012

  Jaren geleden had ik er ook er veel last van.
  Gelukkig nu niet meer.
  Dus ik doe niet mee maar zal deze fijne winactie voor je sharen.
  Veel succes allemaal….

  Xoxo

  november 15, 2016 at 09:06
 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm

  Ik heb gelukkig geen last van hyperventilatie. Met mijn astma ben ik gewend om het met minder zuurstof te doen, gelukkig zijn daar medicijnen voor!
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Cadeau inspiratie | Gift guide – Tips voor onder de kerstboomMy Profile

  november 15, 2016 at 11:45
  • Reply Janneke

   Je kan ook eens kijken naar je voeding. Histamine in de voeding kan de astma verergeren, ook hyperventilatie trouwens.

   november 16, 2016 at 22:01
 • Reply Jouvence

  Wat een handig ding! Ik krijg hyperventilatie als ik moet bloedprikken, ben zo ontzettend bang voor naalden 😐 Meestal val ik dan ook flauw. Verder heb ik er gelukkig geen last van. xx
  Jouvence onlangs geplaatst…Musthaves voor in de badkamerMy Profile

  november 15, 2016 at 12:14
 • Reply Amy

  Ik doe mee!!!!

  november 15, 2016 at 12:54
 • Reply jeapiebel

  Hyperventilatie, had ik ooit een keer ervaren. Het is wel een gek gevoel. Ik kan me goed voorstellen dat dit zeer handig kan zijn als je er last van hebt.

  november 15, 2016 at 17:18
 • Reply Annette

  Ik heb deze jaren met me meegedragen. Gelukkig nu helemaal geen last meer van dus ik hoop dat je iemand met klachten hier heel blij mee kunt maken.
  Annette onlangs geplaatst…UnboxingMy Profile

  november 15, 2016 at 19:13
 • Reply Jacqueline

  Super voor mijn dochter die gaat altijd hoog ademen als ze stress heeft dan raaakt ze helemaal van slag!

  november 16, 2016 at 06:45
 • Reply lehkamp

  ik zou deze cassette graag voor mijn schoonmoeder willen winnen, zij heeft heel erg last van hyper ventilatie!

  november 16, 2016 at 10:56
 • Reply Patricia

  Ik heb regelmatig last van hyperventilatie ik wist geen eens van het bestaan van zo’n apparaat , dus daarom maak ik graag kans

  november 16, 2016 at 11:58
 • Reply Marleen

  Helaas herken ik de klachten.. Ik zou graag de Hyperfree willen proberen.

  november 16, 2016 at 12:21
 • Reply Anja

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter: zij heeft heel vaak last van hyperventilatie. Is zelfs al een keer flauwgevallen in de klas. Gecombineerd met een lage bloeddruk is dit natuurlijk helemaal lastig. In een zakje ademen vindt ze maar niks (valt te veel op en ze wil geen aandacht trekken, dan maar misselijk, duizelig enz) maar deze handige cassette zou echt een uitkomst zijn, vooral omdat het ook preventief werkt.

  november 16, 2016 at 12:44
  • Reply Janneke

   Zo’n apparaatje zou kunnen schelen maar je kan ook eens denken aan magnesium en andere stoffen. Vitamine D. Dat soort lichamelijke factoren worden vaak over het hoofd gezien, net als misschien dingen qua voeding.

   november 16, 2016 at 22:09
 • Reply Annika van Roon

  Ik zou dat wel eens uit willen proberen!
  Loop er al zo’n 2 jaar mee, op en af.. misschien dat het idee van zo’n cassette in mijn tas al meer rust geeft.

  november 16, 2016 at 14:11
 • Reply rooo

  echt iets voor mijn man die bijna iedere ochtend bij het opstaan naar lucht zit te happen

  november 16, 2016 at 14:53
 • Reply Bea

  Ben er zeer nieuwsgierig naar zou het graag uitproberen.

  november 16, 2016 at 17:16
 • Reply cindy

  Ik heb 13 jaar Chronische Hyperventilatie en niks schijnt te werken dus als dit dingetje een wonder middel is, wil ik het graag eens proberen

  november 16, 2016 at 19:17
  • Reply Janneke

   Kan wel met allerlei factoren te maken hebben, onder ander een te laag magnesiumniveau. Een teveel aan biogene aminen in de voeding, o.a. histamine, tyramine kan het ook verergeren.

   november 16, 2016 at 22:05
 • Reply Melike

  Het lijkt me heel naar om dit te hebben. Wat fijn dat zoiets bestaat ervoor!
  Melike onlangs geplaatst…Review: Kiko Face Make Up FixerMy Profile

  november 16, 2016 at 22:17
 • Reply Rozemarijn

  Wat een fijne actie! Sinds ik een nieuwe, drukke en stressvolle baan heb krijg ik regelmatig last van hyperventilatie en paniekaanvallen (gelukkig niet op kantoor, maar wel thuis). Sinds kort heb ik de stap genomen om hiervoor naar een psycholoog te gaan, maar ik zou ongetwijfeld de extra hulp van deze cassette kunnen gebruiken.

  november 16, 2016 at 22:36
 • Reply Petra

  Ik doe graag mee voor mijn man, die het vooral in kleine ruimtes snel heeft.

  november 17, 2016 at 08:02
 • Reply An

  Zou graag mee doen,ik heb geen hyperventilatie vanwege geestelijke klachten maar bij mij zijn ze echt lichamelijk, niet dat dat minder erg is …haha,mijn rug is zo versleten dat mijn rug vaak verkrampt, hierdoor heb ik moeite met ademhalen en krijg ik hyperventilatie,zo’n cassette is veel minder opvallend dan de zak waar ik mijn probleem nu mee verhelp , doe dus graag mee en ga hard duimen Groetjes !

  november 17, 2016 at 13:50
 • Reply Anne Kuik

  Hoi hoi
  Doe graag mee, door traumatisch ervaring heel veel last van hyperventilatie, ben erg benieuwd of dt goed is

  november 3, 2019 at 09:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge