Follow:
boeken, kids, review

Winterhuis Hotel – Ben Guterson

winterhuis hotel

Dit boek wil je eigenlijk alleen al hebben om de cover. Ik ben echt stapelverliefd op de cover van dit boek. Het boek kwam dan ook niet voor niets voorbij in mijn Mooiste covers video. De sfeer die het uitstraalt geeft ook perfect het verhaal weer. Een mooi, beetje mysterieus, hotel met ook wel wat mysterieuze bewoners en gasten. Dit boek is voor zowel jong als oud een prachtige leeservaring.

Achterflap tekst ‘Winterhuis Hotel’

winterhuis hotel

” Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar Winterhuis Hotel.”

” Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien de enige die de vloek kan opheffen.”

Samenvatting

Allereerst valt op dat niet alleen de cover prachtig is, ook in het boek staan diverse mooie zwart wit tekeningen die een lust zijn voor het oog. Dit geeft het boek zoveel meer extra’s waardoor je van het boek gaat houden.

Al meteen in het begin wordt de spanning een beetje opgebouwd in het boek. In de bus, die Elizabeth naar het Winterhuis Hotel moet brengen, merkt ze een heel vreemd stel op. Dit stel, wat er een beetje freaky uitziet, houdt Elizabeth in de gaten. Het geeft haar de rillingen. Wie zijn dat, en wat willen ze van haar? En dan hebben ze ook nog eens een soort koffer bij zich wat meer lijkt op een doodskist.

Het verhaal wordt heel sfeervol geschreven. De details over hoe het hotel er van binnen uitziet worden ruimschoots beschreven waardoor je er een heel goed beeld van krijgt. Ook de personages hebben diepgang en sommige bij personages zijn erg grappig neergezet. Zoals de twee oudere mannen, die vaste gast zijn in Winterhuis Hotel, die al jaren bezig zijn met het oplossen van een puzzel met ontzettend veel stukjes. Erg grappig!

Zodra Elizabeth een bondgenoot krijgt in het hotel, en ze wat vreemde dingen ontdekt, begint de zoektocht naar het antwoord. Ondanks het feit dat dit een kinderboek is, is het voor volwassenen ook heel leuk om te lezen. Er gebeuren magische dingen en er zijn veel geheimen in en rond het hotel. En wat is toch dat mysterieuze rode lichtje?

winterhuis hotel

Conclusie

Winterhuis Hotel is een zeer leuk boek om te lezen. Er wordt echt een spannend verhaal neergezet met diverse personages die je als lezer zullen boeien. Ook blijven er toch wat vragen over die op het einde niet echt beantwoord worden. En dat klopt! Dit is namelijk het eerste deel van een trilogie. Exciting!

Het boek is te lezen vanaf een jaar of 10. Maar ook als je al bijna 40 bent is het genieten. 😉

Informatie

Winterhuis Hotel – Ben Guterson

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 328 pagina’s

ISBN: 9789025876074

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Oma Will

  Wat een leuk boek !!
  Heb het op mijn verlanglijstje van Bol.com gezet.

  maart 25, 2019 at 23:16
 • Reply R

  Ik vind dit echt een leuk verhaal! Ik heb het eerste en tweede deel van winterhuis hotel,en ik heb het tweede deel binnen een maand uitgelezen! Ik wil heel snel het derde deel lezen!

  juni 3, 2020 at 15:30
 • Reply R

  Ik vind dit echt een leuk verhaal! Ik heb het eerste en tweede deel van winterhuis hotel,en ik heb het tweede deel binnen een maand uitgelezen! Ik wil heel snel het derde deel lezen!Het is gewoon een heel spannend boek!

  juni 3, 2020 at 15:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge