Follow:
boeken

Young Adult tip: de Hawthorne mysterie serie!

De jeugd leest nog steeds! Dit vind ik een gerustellende gedachte als ik eerlijk ben. Ik zie het gelukkig in de winkels waar ik werk dat er nog veel jeugd met een blij gezicht een nieuwe aanwinst komt afrekenen. Gelukkig maar…. Nou komen er voor de jeugd ook heel veel mooie boeken uit. Niet alleen van auteurs van eigen bodem, maar ook worden er hele gave populaire series vertaald. En veel uitgeverijen besteden ook de nodige aandacht aan de looks van de boeken. Een serie waar ik reuze enthousiast over ben is de Hawthorne-mysterie. In het Engels ook razend populair. Blossom Books heeft de eerste twee delen vertaald en ik kan zeggen: geweldig!

Synopsis ‘De erfenis’ (deel 1)

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Samenvatting

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is dat alle personages die een belangrijke rol spelen in het boek goed uitgewerkt worden. Het verhaal pakt je meteen omdat al heel snel in het verhaal de grote “bom” valt met het nieuws voor Avery dat ze erfgenaam is van een miljardair. Hierdoor zit er lekker vaart in het verhaal en gebeurt er constant wat.

De trobe van de knappe broers en het meisje dat niet zo goed weet voor wie ze nou de meeste gevoelens heeft is wat voorspelbaar, maar dat neem ik voor lief. Het verhaal zelf is goed geschreven en pakkend genoeg om daar niet al teveel drama van te maken (als je niet zo van dat soort trobes houdt)

Dit eerste deel eindigt (natuurlijk) met een goede cliffhanger, dus ik was heel blij dat Blossom Books al snel met deel 2 kwam.

Met zo’n berg boeken als ik in mijn bezit heb mag het een wonder wezen dat ik dit nieuwere deel al uit heb ;-). Ik kon gewoon niet te lang wachten met het verder lezen van de serie. Ik wilde gewoon weten hoe het verder zou gaan.

In dit deel wordt er weer verder gezocht naar alle antwoorden. Er zijn weer genoeg mysteries te ontrafelen en er zijn genoeg aanwijzingen achtergelaten voor Avery en de Hawthorne broers om de oplossing te vinden. Een soort mini detective in een Young Adult jasje 😉

Deze serie is echt aan aanrader voor iedereen die van mysteries houdt, love triangle en gewoon een heel goed verhaal! De Hawthorne serie heeft het allemaal.

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge