Follow:
gezondheid

De voordelen van Glucosamine

glucosmine

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn kennis uit mijn drogisterij tijd aardig is weggezakt. Ik heb nog steeds mijn Verkoop in de Drogisterij en Assistent Drogist diploma’s op zak, maar mijn actuele kennis is ver te zoeken. Toch loop ik geregeld door een drogisterij langs de zelfzorgmiddelen en supplementen en hou ik een soort quiz voor mijzelf. Kijken of ik nog de ingrediënten weet die in het middel zitten, of waar het precies voor diende. Soms sta ik van mijzelf te kijken hoeveel ik eigenlijk nog weet!

glucosmine

Een supplement wat ik in die tijd ook vaak verkocht was glucosamine. Destijds voor mij een product als één van zovelen. Nu ik ouder word een product wat ik toch maar eens zelf aandachtiger ga bekijken.

“Glucosamine is een stof die van nature in het menselijk lichaam geproduceerd wordt. Voeding bevat vrijwel geen glucosamine. Het is wel mogelijk om het in te nemen als voedingssupplement. Veel mensen kiezen daarvoor. Glucosamine is sinds decennia een van de populairste supplementen ter wereld.”

Wat doet glucosamine?

Glucosamine beschermt het kraakbeen in de gewrichten.  De balans tussen de opbouw en afbraak van de kraakbeencellen wordt door de glucosamine goed gehouden.

Nu ik richting de 40 loop heb ik vaker last van stramme gewrichten. Soms, als ik te lang in eenzelfde houding heb gestaan of gezeten, merk ik dat ik wat minder soepel omhoog kom. Mijn gewrichten worden dan extra belast en glucosamine zou dan een aangename toevoeging zijn aan mijn dagelijks eetpatroon. In combinatie met extra bewegen zou je daar zeker profijt van moeten ondervinden.

Ingrediënten van de glucosamine van Glucosamine.com

Het supplement bevat de volgende ingrediënten:
Glucosamine sulfaat
Kaliumchloride (255 mg per capsule, ter stabilisatie)
Vitamine C
Magnesiumstearaat
Gelatine (materiaal capsule)
Natuurlijke kleurstof karamel (kleuring capsule)
Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren, met name garnalen en krab.

Naast mijn dagelijkse multivitamine tablet zou ik dus prima kunnen starten met glucosamine. Mijn gewrichten soepel houden is namelijk wel iets wat ik zeker nog een tig aantal jaren wil!

Glucosamine capsules zijn verkrijgbaar bij Glucosamine.com.

( kijk op de site ook voor meer informatie over bijvoorbeeld het combineren met medicatie )

Liefs Hilde

** samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Leuk en goed vasn jou dat jij dit diploma hebt.
  Zeer interessant artikel.
  Toen ik op link klikte werkte het niet.
  Maar wel door zelf te googlen.
  Er is veel inhoud in een pot.
  Niet duur.

  Fijn weekend Xoxo

  december 16, 2017 at 06:28
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge