Follow:
boeken, kids

Het leven van een allerbeste vriend: logboek van Theo Thorbecke – Jeff Kinney

Graphic Novels in een mooie hardcover zijn ideaal voor kinderen die niet zo heel erg van lezen houden. Graphic novels lezen namelijk vlot, hebben leuke illustraties en korte stukjes tekst. Hierdoor raken kinderen niet meteen ontmoedigd bij het zien van een boek. Als ze dit boek openslaan zien ze een heerlijk groot lettertype en veel (heel veel) leuke illustraties! Het ideale boek om heerlijk in weg te duiken!

Synopsis ‘Het leven van een allerbeste vriend’

Hoi! Ik ben Theo Throbecke en dit is mijn biografie over Bram Botermans

Logboek van Theo Thorbecke is het eerste deel in de supergrappige graphicnovelserie Het leven van een allerbeste vriend. Voor fans van Het leven van een Loser.

Bram Botermans wordt later rijk en beroemd! En dan wil iedereen alles van hem weten. Dus besluit zijn beste vriend Theo om Brams levensverhaal op te schrijven. Hij beleeft alle Loser-avonturen op zijn eigen originele manier.
Maar Bram vindt het boek een totale puinhoop en is van mening dat Theo een rare draai geeft aan zijn leven. Bram is immers perfect, maar Theo ziet dat anders.

Samenvatting

Lezers die houden van de serie ‘Het leven van een loser’ zullen deze nieuwe serie omarmen. Dezelfde leuke humor en gekkigheid kom je in dit boek tegen. Thomas heeft mij menigmaal geroepen om grappige stukjes voor te lezen aan mij, met een big smile op zijn gezicht. Heerlijk!

Dat deze nieuwe serie in heel veel landen meteen razend populair is snap ik helemaal! Het is een toegankelijke serie voor zowel jongens als meisjes en door de humor, waar Jeff Kinney inmiddels zeer bekend van is, slaat deze serie zeer goed aan. Ook de grappige illustraties zorgen voor de nodige grappige momenten. Ook al zijn de illustraties simpel, juist dat is de kracht van dit boek!

De schrijfstijl van Theo is anders dan die van Bram uit het leven van een Loser. Hierdoor krijg je toch een unieke nieuwe serie die niet meteen hetzelfde lijkt als de serie ‘Het leven van een Loser’. Ook de tekeningetjes zijn anders, Theo tekent namelijk nooit neuzen 😉

Het logboek van Theo gaat in eerste instantie over Theo zelf. Wanneer hij dit aan Bram laat lezen wordt Bram kwaad. Maar Bram weet een andere manier om van Theo ‘gebruik te maken’. Bram weet namelijk dat hij later rijk en beroemd zal worden, dus dan wil iedereen vast een boek over hem lezen! Hij laat Theo dus zijn levensverhaal schrijven. Dus Theo schrijft van alles over Bram, zijn familie en alle dingen die ze samen hebben meegemaakt. Theo komt wel tot de conclusie dat ze elkaar toch wel vaak irriteren; maar daar ben je beste vrienden voor!

Wanneer je de verhalen van Theo leest, kom je er al snel achter dat Bram helemaal niet zo’n schattig ventje is. Wanneer je de boeken van ‘Het leven van een Loser’ kent weet je dit waarschijnlijk al een beetje. Ook in dit boek komt dit aan de orde. Theo heeft het soms zwaar te verduren als vriend van Bram! Vrienden die soms ten koste van jou een voordeel willen halen. Dat is niet altijd een leuk! In dit boek lees je vanuit Theo hoe hij dit ervaart. Toch gaat dit boek veel over Bram, hopelijk komt Theo zelf in deel 2 veel meer aan bod!

Conclusie

Thomas vond dit boek geweldig! Hij heeft nu de leeftijd dat deze serie, en ‘Het leven van een loser’, meer interesse wekken bij hem. De humor die in dit boek zit, in combinatie met de grappige tekeningen, zijn voor Thomas doorslaggevend om telkens verder te lezen. Hij heeft genoten van dit boek!

Informatie

Het leven van een allerbeste vriend – Jeff Kinney

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN: 9789026150111

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge