Follow:
boeken, kids

Boekenreview: De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

Er is niets leukers dan voorlezen aan je kinderen nét voordat ze naar bed gaan. Dit momentje met Thomas is mij elke avond weer dierbaar. Meestal duiken we even boven op mijn bed om een kwartiertje te lezen, maar soms komt het ook voor dat Thomas uit school erg moe is en behoefte heeft aan zo’n momentje samen. Gelukkig heb ik onlangs een paar leuke voorleesboeken mogen ontvangen, waaronder ‘De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan’ van Andy Stanton. Vandaag daarom een kinderboeken review op mijn blog!

Het boek gaat over meneer Gom, een verschrikkelijke zeur die eigenlijk alles haat. Hij haat kinderen, honden ( en dan vooral hond John die het op zijn tuin heeft voorzien ), eigenlijk alles wat leuk is! Door de manier van schrijven, waarin soms ook teksten met vragen gericht worden aan de lezer, en de vele tekeningen in het boek komt het verhaal echt tot leven.

de verschrikkelijke meneer gom

Wat vooral bij Thomas zijn lachspieren aanwakkerde was het voorlezen met verschillende stemmetjes. Op zijn leeftijd zijn sommige stukjes in het boek nog iets te ingewikkeld, daarom veranderde ik de tekst soms iets in voor hem meer begrijpelijkere taal, en door stemmetjes te gebruiken ging hij er helemaal in op. Ik las dit boek altijd voor op een manier dat hij kon meekijken. Door de rijk geïllustreerde pagina’s werd het verhaal voor hem nóg duidelijker. Ook moest hij vaak hardop lachen bij tekeningen zoals hierboven. “Mam, meneer Gom heeft echt super gekke schoenen!”

de verschrikkelijke meneer gom

Sommige woordgrapjes ontgingen Thomas nog volledig, maar voor het plezier wat hij aan het voorlezen heeft maakte dat niet echt uit. Het boek zou ik persoonlijk adviseren bij kinderen vanaf een jaar of 9. Die zullen het verhaal met de daarbij behorende grappen veel beter begrijpen. Dus over een paar jaar trek ik het boek zeker weer uit de kast om het nogmaals aan Thomas voor te lezen.

de verschrikkelijke meneer gom

Toch wilde Thomas het boek niet eerder in de kast hebben voordat ik het helemaal uitgelezen had. Blijkbaar boeide het boek hem genoeg om het einde van het verhaal te horen. ( ondanks dat hij niet alles begreep ). Vooral de stukjes die meneer Gom denkt, en per ongeluk met de lezer deelt, die stukjes vond Thomas altijd reuze grappig. En het feit dat hond John in de tuin van meneer Gom poepte maakte het nóg grappiger voor Thomas. 😉

Wil je een boek wat je kind uitdaagt qua taal? Op een zeer humoristische wijze geschreven en geïllustreerd is? Dan is dit boek een absolute aanrader!

de verschrikkelijke meneer gom

‘De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan’ is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 9,99.

Lees jij graag aan je kinderen voor?

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek gekregen ter review ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt zielig mooie cover!

  december 8, 2017 at 10:11
 • Reply Susan | Since 1994

  Eerlijk gezegd vind ik het best gek dat er ‘Die hond hep..’ staat. Je wil toch juist dat kinderen goed leren lezen en schrijven.
  Susan | Since 1994 onlangs geplaatst…10 Must see Christmas moviesMy Profile

  december 8, 2017 at 11:12
  • Reply hillybillybeauty

   Ja klopt, dat zie je soms in boeken hè, dat teksten die worden gesproken soms op die manier geschreven worden. Ik denk alleen dat kinderen die zelf kunnen lezen dit wellicht, net als wij, er zelf ook uitpikken als ‘fout’. Ik lees het nu nog voor, dus kan het zelf sturen. Maar ik kan mij je opmerking zeker voorstellen!

   december 8, 2017 at 11:18
 • Reply Patricia

  Het boek heeft qua “feel” iets weg van een Roald Dahl boek en daar was ik als kind al ontzettend fan van!
  Patricia onlangs geplaatst…Beleef films nu nog intenser met 4DXMy Profile

  december 8, 2017 at 11:51
 • Reply Melissa

  Hihi klinkt als een heel grappig boek. Ga het in gedachten houden om cadeau te doen!

  december 8, 2017 at 12:17
 • Reply marlies

  Klinkt als een leuk boek. Die houd ik in gedachte voor mijn neefje.

  december 8, 2017 at 14:46
 • Reply Mieke | mieksmind

  klinkt als een leuk boek maar net als susan vind ik het raar dat dat zo beschreven word, is geen goed Nederlands

  december 9, 2017 at 17:33
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge